sunnuntai 6. syyskuuta 2015

VIikonloppunuhjaamista

Alkaa olla raksapaku tarpeen. Tuo oman auton takakontti on auttamatta pieni. Tällä hetkellä siellä lepää mm. kuivabetonia, laikkakone, vasaroita, akkukone, jatkoroikkaa, pari sahaa, ruuveja yms tarpeellista.Eilen kokeilin miten hyvin taittuu tuollainen sportback patolevyjen kuskaukseen ja roudasin lähi-Rautiasta 100m patolevyä ja nipullisen listoja. Pientä ahtamista oli, mutta hyvin mahtui. Ei sieltä autosta kyllä nähnyt mitään ulos. Pikkuvikoja.

"Naputtelin" patolevyt ja listat viikonloppuna paikalleen. Naputtelua tosiaan. Jostain blogista luin, kuinka oli työlästä hakata pika-ankkureilla patolevyä valusokkellin. On naputtelu aika kaukana tuosta hommasta. Hakkasin about 700 naulaa tuohon sokkellin ja sen on tuntuinen olkapää/kyynärvarsi. Ankkurinaulat taisi olla 3x30mm ja oli sitten ihan pirun herkkiä katkeamaan. Vähänkin löi vinoon niin kilahti samantien poikki. Kiittelin tätä moneen otteeseen. Onneksi olin yksinään raksalla. Kun eka satsi nauloja ei riittänyt niin hain vähän lisää ja huomasin että toisen merkkiset naulat meni paremmin. Olisipa taas ollut tietämystä ja kokemusta moisesta niin olisi ollut aika paljon helpompaa. Mutta en valita, mukava oli olla pihalla ja kelikin oli oikein passeli tähän hommaan.

Suojaputkien suojaputket valettuna

Jos aloittaisin nyt alusta, niin kävisin ensimmäiseksi ostamassa uuden vasaran ja kysyisin kaksi kertaa mitä nauloja on tarjolla

Patolevytystä

Ei siitä ihan supertasaista tullut, mutta itelleppä se tuleekin


Ihmettelin tänään, että kylläpäs kuuluu naapurin kukon kiekuminen kovaa. Käännyin ja siellähän se kukko oli tuonut haareminsa mukanaan ja tullut katsomaan rakennushommia.

The Cock

Otin vielä terassin pilarianturoista muotit pois, siivosin ja tein lähtiessä vielä roskiskatokselle 130x130cm muotin. Saapahan laskea vaikka siihen sitten sen ylijäämäbetonin lattiavalun yhteydessä. En tiedä onko tuo koko lähellekään oikea/sopiva. Kävin naapurin roskista mittailemassa ja päädyin siihen, että about tuon kokoiseen mahtuu 2kpl 60cm leveitä ja 70-75cm syviä roskiksia. Vähän vaan naapuri ihmetteli kun tuli ulos ja minä olen siellä metrimitan kanssa roskista mittailemassa.

Arviolta naputeltu roskiskatoksen muotti heitetty noin paikalleen

Ensi viikolla sitten ulko- ja sisätäytöt, routaeristeet ja aletaan olla valmiita tilaamaan lisää betonia!
Ainiin. Saatiin rakennusvalvonnasta lasku, 2255e. Ei siinä mitään, kaikki maksaa. Mutta olisi kiva tietää mihin perustuu tuo 5e/rakennusneliö maksu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti