keskiviikko 30. syyskuuta 2015

No se takka

Melkein unohtui kirjoittaa, että mikä takka me sitten lopulta tilattiin. Ensin oli tosiaan hakusessa varaava takka, mutta sitten hiukan enemmän lueskeltuamme päädyimme kiertoilmatakkaan. Meillä ratkaisuun vaikuttivat ehkä eniten ulkonäkö ja keveys. Lämmitysjärjestelmänä on vesikiertoinen lattialämmitys, joka saa lämpönsä maalämpökaivosta. Löysin paljon ristiriitaista infoa aiheesta lattialämmitys ja erilaiset takat, mutta aika monessa lähteessä oltiin sitä mieltä, että lattialämmityksen kanssa kiertoilmatakka olisi paras, koska lämpöanturit reagoisivat siihen parhaiten. Tiedä sitten mikä pitää oikeasti paikkaansa, voidaan palata omine kokemuksinemme tähän aiheeseen sitten joskus myöhemmin, kun ollaan päästy takkaa lämmittämään. Emme siis etsineet lisätyökalua lämmitykseen, vaan ihan puhtaasti tunnelmanluojaa. Ulkonäöltään takkamme piti olla siro, moderni ja mieluiten kolmeen suuntaan aukeavalla lasiluukulla varustettu. Kolmeen suuntaan aukeava luukku on tietysti kalliimpi kuin vaikkapa kulmaluukku, mutta päätimme panostaa nyt tähän, koska takka tulee olemaan  näkyvällä paikalla ja toisaalta tällä kalliimmalla ratkaisulla saamme taas lisää joustavuutta talomme keskiöön eli keittiö-ruokailu-olohuonetilaan.

Oikeastaan meidän pitikin siis etsiä vain sopiva takkasydän, koska kiertoilmatakkaan (ja miksei varaavaankin siis muuraamalla) voi muotoilla kuumuuden kestävistä levyistä (löytyy usealla eri nimellä, enkä tiedä mikä olisi sopiva yleisnimitys) oikeastaan minkälaisen tahansa kuoren. Aikaisemmin jo kirjoittelin takkahommista ja tuossa postauksessa vilauttelin vähän ideaa takan mallistakin. Habitaressa näimme livenä Conturan uutuuden i51-takkasydämen, mutta näimme myös monta muuta vaihtoehtoa. Loppukilpailuun pääsivät juurikin tämä Contura ja messuilta bongaamamme Hoxter UKA. Saatuamme Linnatulelta tarjouksen Hoxterista teimme päätöksen ja Hoxterhan meille nyt sitten tulee. Se on kalliimpi kuin Contura, mutta ulkonäkö vei nyt voiton tässä kisassa. Hoxterissa on paljon korkeampi luukku kuin Conturassa ja muutenkin se oli näyttävämpi vaihtoehto + luukku tuntui toimivan ainakin messumalleissa paremmin.


Tässä Linnatulen sivuilta napattu kuva. Ainakin luulisin tämän olevan juurikin meille tuleva takkasydän eli Hoxter UKA 37/55/37/57h. Meillä luukku tulee huomattavasti alemmas ja takka tulee seinälle, mutta muuten tässä on vähän samaa fiilistä noin niin kuin sirouden ja muotoilun puolesta.

Oli ihanaa saada tämäkin päätös vihdoin tehtyä. Palataan takka-aiheeseen siis sitten kun pääsemme tositoimiin Ukan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti