perjantai 11. syyskuuta 2015

Olemme kodittomia

Yksi huoli vähemmän. Saatiin kaiken pankkien sekoilun jälkeen asunto myytyä tällä viikolla. Mitä nyt osakekirjat hävisi pariksi päiväksi jonnekkin paikkaan X. Mutta ei hätää, paikallisen OP:n pankkivirkailija antoi kuitenkin kahvikupongin lohdutukseksi!! Ja mä olin siinä että JES!  Olisi kannattanut myydä kämppä kyllä aiemmin, rahoituksen järkkääminen kaiken muun ohessa on aika stressaavaa. Mutta nyt se on done. Ja voihan sillä elvistellä, ettei tarvinnut välittäjään turvautua (=syy käyttää sekin raha vaikka kaiuttimiin).

Pullo Cavaa alkoholiliikkeestä ja tontille laittamaan routalevyjä ja ajamaan tallin pohjaa tiiviiksi. Huomaa jesaripatentti skumppalasissa.

Raksalla on tapahtunut tällä viikolla ihan kiitettävästi.

 • Routaeristykset on laitettu ja uretaania puhallettu riittävästi. Terassin paalujen kohdalle pistettiin sitten varmuuden varalta 150mm routalevyä niin ei pitäisi routia. Meni sitten levyä tuplat siihen mitä olisi mennyt jos olisi pelkän talon laittanut, olisiko ollut about 50 pakettia.
Aika palapeliä tuo oli noiden terassin paalujen kanssa. Kiva ilma oli kyllä koko viikon taas tehdä hommia myös iltaisin.
Nuo keltaiset sähköjen suojaputket tulee autotallista ja yksi menee tuonne terassin ulkopuolelle ulkovaloja varten

 • Sisä- ja ulkotäytöt tehty ja täyrytetty korkoon. Putkari tulee tiistaina laittamaan viemärit ja vesiputket.
Bomag. My friend.

 • Eristeet ja raudoitusverkot tilattu, tuleevat alkuviikosta tontille. Otettiin naapuriin rakentavan Rakennus ja Suunnittelu Kekäläinen Oy:n kautta. Petrin kanssa on touhut sujunut joustavasti ja itseasiassa hänen työmiehiäänkin on ollut meillä hommissa tasaisesti. Lattiaan laitetaan 200mm Thermisolin Platinaa astetta paremman U-arvon takia. Tarjouskierroksen noista kysyneenä, suosittelen kilpailuttamaan eristeet, säästö voi olla useita tuhansia euroja!
 • Sähköjen suojaputket vedetty. Me laitettiin sokkeliin 110mm viemäriputkesta niitä läpivientejä,  jotka osoittautuivat hyväksi vedoksi. Sinne mahtuu näppärästi 2kpl 50mm sähköjohdon suojaputkea rinnakkain.
Ihan vaan, ettei olisi liian vähän noita putkia jo tuolla niin vedettiin vielä pari putkea varalle.

Kunnan vesilaitoskin tuli laskun eräpäivää seuraavana päivänä (?) tontille. Tai no. Toi ne sen kaivurin  ja täryjyrän ensimmäisenä päivänä. Viikko meni ja vielä on kuoppa auki tontilla. Vähän ihmetyttää miten hidasta tuo on. Kävin eilen ohiajaessani viemässä kahvit meidän työmiehille noin kello 14.20. Vesilaitoksen miehet pakkaili kamojaan ja lähti kotiin ennen puolta kolmea! Mutta oli sinne tänään asennettu hana ja kävin töiden jälkeen kokeilemassa että vettä tulee jo!


Lähelle meni että tällä viikolla olisi ollut kuoppa ummessa. Ei tuossa muuta, mutta puolet tiestä tuolla on poikki tuosta syystä.

Tämmöisen saa kun maksaa itsensä kipeäksi vesilaitokselle. Ja kuulemma ei ihan edes riitä, vaan joku lisälasku pitää vielä maksaa.

Otetaan koirakevennys loppuun. Koo ja Äl on ollut auttamassa parina iltana raksalla. Äl on lähinnä näyttänyt Koo:lle miten syödään multaa ja kaivetaan kuoppaa. Koo on keskittynyt enimmäkseen vinkumaan ja haukkumaan tylsyyttään. Minusta tuntuu, ettei ne ihan vielä tajua että tuonne ollaan muuttamassa.

"Tuo multa tuolla pinna alla on maukkaampaa"


2 kommenttia:

 1. Onnittelut öh... kodittomuudesta! :) Muutatteko nyt johonkin väliaikaiskämppään?
  Hauska seurata miten teillä projekti etenee, kun olette meitä juuri sen muutaman askeleen edellä. Saa vähän osviittaa siitä, miltä meilläkin kohta näyttää :) Raksakoirille rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran hyvä diili saatiin ostajan kanssa tehtyä, että virallinen kodittomuus alkaa vasta joulukuun ensimmäinen päivä. Mutta muutto väliaikaiseen vuokra-asuntoon on edessä joka tapauksessa. Meillähän tulee kohta pieni breikki raksahommiin, koska autotalli tulee vasta vko 45 ja talo vko 49. Sitä ennen valetaan vielä lattiat ja sitten vaan odotellaan :)

   Poista