keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Miinusta urakoitsijoille

Sähkösuunnittelija, Sähköpalvelu Nikkinen, ei enää vastaa puhelimeen eikä muihin viestimiin. Viime viikolla pommitin samaista herraa ainakin 10 kertaa putkeen, saadakseni vastauksen tekstiviestillä "soitan sinulle myöhemmin". Tämä vain huomatakseni ettei soittoa tullut mutta talotehtaalle tarvittavat sähkökuvat sain sähköpostiini.
Meillä projekti etenee ja nämä sähkökuvat olisi nyt tarpeen olla nipussa asap. Tai olisi pitänyt olla jo aikaa sitten, kuten Nikkinen oli luvannut.
Soittelin eilen ja laitoin txt. Tänään soittelin useamman kerran, laitoin meiliä ja jätin vastaajaan viestiä. Alan olla kohta täynnä tätä hommaa. Miksei voi vastata puhelimeen tai laittaa viestiä jos joku asia hiertää tai on ongelmia? Onko henkilökohtaisia ongelmia? Mutta kun nyt ei edes tiedä miksei vastata mihinkään viestimeen.
Omassa työssäni puhun paljon puhelimeen ja en ihan hirveästi jaksaisi maanitella jonkun perään tällaisessa jutussa minkä pitäisi olla ihan perusasioita.

No sitten, radonputkitus.
Meillehän tekee kokonais LVI-urakan Kotiloimu Oy, jonka alihankkijana on sitten Pirkanmaan Putkipalvelu Oy. Eilen kävi putkari laittamassa kylmävesiputket ja viemärit paikalleen. Aamulla meni sitten naapurin urakoitsija Kekäläisen Petri tontille yhden työmiehensä kanssa ja soitti että pitikös ne radonputket olla täällä? Aikani (taas) soiteltuani Kotiloimulle ja Pirkanmaan Putkipalvelulle selvisi, ettei ne sitten kuulukaan putkimiehille. Onneksi meillä Petrin kanssa menee hommat yleensä joustavasti ja he sitten kävivät meidän piikkiin hakemassa ne radonputket, asentivat ja tietysti laskuttavat meitä siitä.
Minun urakkasopimuksessa lukee:Jostain meidän olisi nyt vaan kuulemma pitänyt tietää ettei noiden asennus kuulu vaikka se sopparissa lukeekin. Toki piirustuksissa on maininta sivukentässä urakkarajasta lattialaatassa (kun tänään sitä luin).

Pikkujuttuja mutta meni taas päivä tätä selvitellessä. Ja miinusta tässä kohtaa Kotiloimulle ja Pirkanmaan Putkipalvelulle. Kaikki olisi ollut ok, jos joku olisi maininnut asiasta ajoissa. Olisin ehtinyt hyvin käydä tuon putken kaivamassa tuonne iltahommina vaikka. Nyt meni taas varmaan useampi satanen tähänkin säätöön.

Sitten, vesilaitoksen työnäyte.
Aiemmin mainitsin ko. laitoksen nopeudesta tehdä hommia. Nyt heille oli sitten tullut kiire ja täyttäneet meidän tontin laidalle olevan kuopan ja samalla peittäneet vesijohdon sulkukaran. Sen kun löysin, niin ihmettelin että mitenkäs tuo kansi tuollalailla on kohollaan (ja miksei sitä oltu viety pois tien kohdalta?) Oli jäänyt vähän matalaan korkoon tuo suojaputki ja tuosta kun yli ajaa jollain raskaalla pari kertaa niin se on sitten entinen vesijohtoliitos ja sulku. Hammasta purren kävin kavereille sanomassa, että viitsisittekö korjata. Kuulemma olivat tuon kyllä huomanneet, mutta tuli niin kiire että se sitten jäi (?). Aijaa. Ok.
Kai ne sen sitten joskus laittaa, jaksanut enää kysellä enempää.


Saatiin me tänään jotain siellä aikaankin. Laitettiin vielä duunin jälkeen perusvesikaivo paikalleen ja tehtiin kivipesä noille sadevesille.

Pikkuisen pitää sahata tuota kaivoa matalammaksi, jotta käy pihan muotoihin.
Että tällainen päivä tänään.

5 kommenttia:

 1. Ou nou.. Kylmä hiki hiipi omalle iholle kun luin, huhhuh! Kaikkeen näköjään saa varautua ja puolensa on pidettävä.
  Tsempit täältäkin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tsempeistä! Tulee ihan tarpeeseen... KAIKKEEN pitää tosiaan varautua tällaisessa touhussa.

  VastaaPoista
 3. Huh, harmi että en ole lukenut tätä aiemmin!! En olisi tilannut meidän remontin sähkötyöt Sähköpalvelu Nikkisesta Lempäälästä. Huono kokemus. Tekivät 15t töitä meillä ja laskussa laittanut 27. Kun olen kysynyt mistä ne tulee, kaveri halua että mä uskon että joka kertaa kun tulivat piti olla 1-2t matkalla ja tukussa hakemassa materiaalia (klo 6:00 kaupassa, oikeasti?!). Ja vielä lähetti kerran 2 työntekijää kun vain tarvinnut yhden (toisen oli melkein koko ajan puhelimessa!) ja laskussa tietysti kaikki tunnit molemmista. Katsotaan mitä tästä tulee, mutta kyllä tämä pitäis muille varoittaa, vaikka tämän kautta. Oliko teidän laskussa kaikki kunnossa?

  VastaaPoista
 4. Sama juttu kuin edellisellä kirjoittajalla. Olisinpa myös lukenut kommentit ajoissa niin olisi säästynyt monelta sotkulta. Tämän "herran" kanssa ei auta vaikka olisi sovittu kirjallisestikin työstä. Venkoilee joka käänteessä ja syyttää muita omasta huolimattomuudesta. Sitten kun epäselvästä laskutuksesta asiallisesti kysyy saa kuulla vittuilua ja hommat vaikeutuu entisestään. Kiukutellaan kuin lapsi, ei vastaa puheluihin tai viesteihin. Lopuksi jää vielä sovitut hommat kesken jotka joku muu tulee sitten hoitamaan loppuun. Ei todellakaan voi suositella edes pahimmalle vihamiehelleen! Mahtaakohan kyseinen pulju enää edes toimia?

  VastaaPoista