keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Päätöksiä

Aika monta juttua on päätetty tässä parina viime päivänä. Lattiavalupäivä, lattiantekijät, takka, maalämpökaivon poraus ja sähköurakoitsija melkein. Tuntuu mukavalta päästä päättämään arpominen hinnoista ja tekijöiden laatutasosta. Oli miten oli, taas kannatti vähän itseään kiusata ja iPhonen akkua kuluttaa ja soitella urakoitsijoita läpi. Lattiabetoneissa oli meidän kohdalla n. 1000e ero, töissä taisi olla n.500e ero.

Autotallin lattiaan tulee nyt kuitenkin sitten Mastertop. Annoin tähän vaikuttaa aika lailla lattiamiesten mielipiteen kestoiästä ja kustannuksista. Tuo pinnoite laitetaan samalla kun valetaan. Jos laittaisi epoksia niin kustannus olisi ainakin tuplat/m2. Mutta minkähän värisen siihen laittaisi? Noitakin saa erivärisenä, normaalihan on se harmaa. Ja yllätysyllätys, sitä laitetaan eniten. Ehkä valkoinen? Heijastaisi valoa hyvin. Ehkä vedän lonkalta vaan sävyn.

Meillä tuntuu tämä homma menevän kuten niin monella muullakin rakentajalla. Mies hoitaa "näkymättömiä" asioita ja nainen keskittyy visuaalisiin asioihin enemmän. Tosin ehkä sillä erotuksella että Pee on oikeasti tehnyt tuolla ns. miesten töitäkin jonkun verran, mm. viime vkl oli lapioimassa sepeliä siinä missä muutkin.

Mitäs siellä raksalla on sitten tehty?
Lattiaeristeet done, viemärit ja vesiputket done, takan laattavahvennos done, seinän paikkojen merkkaus done (huom. permanent marker toimii äärimmäisen huonosti märässä lattiaeristeessä). Urtsua on puhallettu myös vähän joka paikkaan ja lisätilkitseminen pitää vielä tehdä viikonloppuna.

BoomBoom

Tuo käärmeenpesä tuossa pitäisi jollain ilveellä sulloa eteisen kaappiin. Ja tuossa ei ole edes vielä lattialämmityksen jakotukkeja. Apinoimme putkareilta tavan laittaa harjateräksillä noita putkia nippuun, mutta noiden kanaaliputkien kanssa joutui ottamaan pienimuotoisen pystypainin että sai ne johonkin edes taipumaan. Sen verran onneksi saatiin mitä pitikin, mahtuu makkarin väliseinä juuri ja juuri oikealle paikalleen.

Snake's nest

Voi olla ettei tarvitse tosiaan enää miettiä jätetäänkö eteisen kaappitila avoimeksi. Ei tuolle määrälle putkia saa mitenkään nättiä koteloa tehtyä. Eikä tuossa ole edes kaikki vielä.

Piirtelin tuossa yksi ilta kevyessä tihkusateessa lattioiden paikkoja. Kiva oli fiilistellä, kun vihdoin näkee vähän edes missä mikäkin huone on.

Noita seiniä piirrellessä en voinut olla miettimättä miksi oi miksi rakennuspuolen insinöörit piirtää suljettuja mitoituksia ja  mittaviivojen päitä ei osoiteta nuolilla?

Keittiön "seinää" päin otettu kuva. Tuosta pää-wc:stä tulee hyvän kokoinen.

Takan vahvennokseen laitettiin pari kerrosta verkkoa ja XPS:ää + pillivaahtoa.

Nuo letkut tuossa vieressä on lattialämmityksen syöttöputket, toinen jakotukki tulee tuohon päähän taloa.

Tänään käytiin vielä viemässä karvaturrien kanssa kaatiskuorma. Jäsen Koo otti homman vähän turhan vakavasti ja pisti hirveän tärinän päälle heti lähtiessä. Ilmeisesti tuo iso auto jännitti ihan kamalasti kun ei siitä tätinästä tullut loppua ennenkun päästiin takaisin kotiin. Lattiaeristeestä jäi aika reilusti hukkapalaa. Kai ne olisi voinut johonkin säästää, mutta nyt ei ole paikkaa ja kivempi että raksa on siisti.

Mustat jätesäkit oli ihan hirveitä kuulemma ja purkuhommakin ihan tylsää. Muut lastin purkajat ihmetteli että mitä elukoita siellä autossa on kun Koo veti antaumuksella konserttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti