keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Rakennuslupahakemus jätetty!

Pari viimeistä päivää ollut aikamoista matalakiitoa, vaikka harvinaisesti en ole reissussa ollutkaan. Otimme henkiseksi tavoitteeksi saada lupapaperit sisään ennen viraston varsinaisia kesälomia ja tänään kävin paperit kiikuttamassa rakennusvalvontaan! Rasti seinään!

Pari mapillista paperia mitkä pitää vielä nykypäivänäkin viedä fyysisesti paikalle.

Eilen illan kähmyssä kävin vastaavan työnjohtajan tykönä ja otettiin istunto papereiden kanssa, kun Pee oli töissä. Nimiä sinne ja tänne ja muutama korjaus ja paperit mappiin. Suoraviivaista, maalaisjärkistä ja turhat kikkailut pois. Tähän asti ainakin vastaavan kanssa osuu hyvin ajatukset yksiin. Sen jälkeen vielä iltayöstä tehtiin Peen kanssa tuplatsekki että onko kaikki valvonnan vaatimat paperit kasassa.
Äl oli sitä mieltä että nyt nukkumaan sieltä

Käytin tiistain ja poltin hermoni aika monta kertaa noihin lippulappuihin mitä pitää valvontaan toimittaa. Kävi mielessä vähän aikaa sitten uutisissa ollut mm. ELY-keskusten tehottomuus ja miten niillä ei ole saavutettu haettuja hyötyjä. Miksi rakennusvalvonnasssakin pitää tehdä samasta asiasta niin monta erilaista paperia vain että valtion viraston eri elimet saavat ne omiin mappeihinsa? Miksei rakennusluvan hakemista voi tehdä yhdellä lomakkeella (online) ja virasto hoitaa tarvittavat lausunnot ym. asiat? Eikös niitä verojakin makseta siitä syystä että meillä on toimiva infra? Kliimaksi saavutettiin kun ohjeissa luki että 3 sarjaa kuvia, joista yksi sarja sidottuna. Tehtiin niistä illalla nätit paketit muovisiin kevytmappeihin ja eihän se sitten käynyt. Vaan se sidonta tarkoittaa SIDONTAA NARULLA. I rest my case.

No summasummarum, meillä oli kaikki paperit ja jonkun verran ylimääräistäkin mukana lupanipussa, joten siltä osin palaveri meni tosiaankin hienosti ja mukavassa ilmapiirissä. Muutama puute oli, mutta ne koski autotallia, jota ei itseasiassa ole vielä edes tilattu. Nuokin ehtinee hyvin lupakäsittelyyn, joka on joko 28.7. tai 4.8.

Ymmärrän hyvin, että sellaiselle joka tekee tätä veivausta joka päivä niin ei noissa papereissa ole mitään ihmeellistä. Mutta sellaiselle joka ehkä tekee kerran kaksi elämänsä aikana tällaisen projektin ja yrittää käydä vielä töissä siinä "sivussa" niin aika byrokraattiseksi on homma tehty. Ja se mitä olen lukenut/kuullut muiden vastaavista kokemuksista joko rakennusblogeista tai sitten ihan naamatusten jutellen niin se on enemmän sääntö kuin poikkeus että säätämistä on ollut. Näin veronmaksajana ja nykyään pientalorakentajana en ihan täysin niele tarvetta moiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti