maanantai 13. heinäkuuta 2015

Pätkä lomaa ja LVI-suunnittelua

Kesälomakin alkoi tuossa ja sen verran maltettiin irtaantua projektista että lähdettiin kavereiden mökillä käymään Saimaalla. Irtaantuminen tosin tarkoitti sitä, että työ-pc ja talon kuvat on mukana, jotta voi tarjouksia käydä läpi. Lisäksi samalla reissulla paluukuormaan lähtee työkaluja kuten moottori- ja raivaussahaa, lekaa, kottikärryä yms yms, että päästään raivaamaan ja siivoamaan tonttia.

LVI-suunnittelu on päällänsä myös nyt ja parasta aikaa veivataan viemäreitä, kanavia ja iv-konetta paikalleen kuviin. LVI-suunnittelun meille tekee LVI-JoB/Juha Brunnila. Vessoihin laitetaan seinäviemärit lavuaarien alle ja kph tulee ihan normaalilla viemärillä.Mietittiin kylppäriin Unidrain-mallista seinänvierusviemäriä, mutta päädyttiin ihan normaaleihin kun nuo Unidrain-kaivot on aika kalliita ja ei koettu että niillä meidän elämän laatu paranee samassa suhteessa. Tärkeämpiä on saada kunnon suihkut ja sekoittajat. Meillä on nykyisessä asunnossa Hansgrohen Raindance 300-suihkut ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä niihin, ehkäpä laitetaan Latoon sellaiset.
Kuva, http://www.hansgrohe-int.com


Autotalliin tulee koko rakennukseen huippuimurilla poisto, jotta saadaan kosteus sieltä pois jos sattuu vaikka autoa pesemään sisällä. Painepesurille mietin paikkaa tekniseen tilaan kun siellä on tilaa. Ajatuksena, että sinne laitetaan sekä kylmä- että kuumavesihanat mallia 2>1 yhteellä, jolloin saa halutessaan lämmintä vettä pesurille. Voi sitten vaikka syksyviileillä pestä autoa ulkona. Tekniseen tilaan tuntuu jäävän muutenkin vielä tilaa mikä on hyvä, niin saa vaikka paineilmakompressorin sinne ja mahdollisesti polttopuita vähän.

Lisäksi saatiin aika hyvä idea ruokapöytään, mutta kirjoitellaan siitä myöhemmin kun saadaan kuvat siirrettyä koneelle.

3 kommenttia:

 1. Tekniikka-arkkitehtimme on palveluksessasi! Tekniikka-arkkitehti on rakentajan todellinen luottokumppani, joka ottaa kokonaisvastuun kotisi LVIS suunnittelu suunnittelusta.
  Tekniikka-arkkitehti laatii toiveidesi mukaiset suunnitelmat ja tekee niihin perustuvat pilkuntarkat LVIS-kustannuslaskennat alan ajanmukaisimmilla ja tarkimmilla ammattiohjelmilla. Luottokumppanisi varmistaa, että työt valmistuvat ajallaan, sovittujen kustannusten puitteissa – ja että työnjälki on aina ensiluokkaista. Tiedätkö, mitkä tekijät vaikuttavat rakentamisen laatuun? Energiavalvoja varmistaa laadukkaan rakentamistavan ja ehkäisee ennalta rakennuksen pilaantumisen aiheuttavat ongelmia. Energiavalvojan tavoitteena on varmistaa, että kotisi on mahdollisimman energiatehokas ja viihtyisä paikka hengähtää ja rentoutua. Energiavalvoja mittaa, etsii, paikallistaa ja raportoi rakentajien sekä LVIS-urakoitsijoiden tekemät virheet jo ennen kuin vahinko ehtii tapahtua. Energiavalvoja vastaa myös tiiviys- ja kosteusmittauksista sekä KVV- ja IV-työnjohdosta ja IV-säädöistä. Suomen LVIS-Suunnittelu on erinomainen strateginen yhteistyökumppani rakentajille, rakennusliikkeille ja rakennuttajille. Tarjoamme tehokkaita työkaluja ja kouriintuntuvaa hyödyllistä tietoutta LVIS-tarvikkeiden ja -töiden ostamiseen ja teettämiseen. Kertyvät säästöt kattavat helposti palveluistamme koituvat kustannukset. Hyödyntämällä palvelujamme ja asiantuntemustamme säästät silkkaa rahaa!

  VastaaPoista
 2. LVI-suunnitteöusta tuli mieleen erään putkimiehen kommentti meidän suunnitteluvaiheessa: "kaikki putkien liitokset näkyviin". Tämä siksi, että mahdolliset vuodot tulevat nopeasti näkyville ja ovat helposti korjattavaissa.

  En tiedä kuinka ehdottomasti tuota kannattaa noudattaa, mutta ajatus sille kannattanee heittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmastikin totta, otanpa pohdintaan ja lukaisen nuo kuvat tällä ajatuksella vielä läpi. LVI-suunnittelu meillä alkaakin olla nyt valmiina. Toinen asia on että miltä moinen sitten näyttää?

   Asuntomessuilla yhdessä talossa (en muista numeroa) jo olin huomaavinani vesivahingon katossa. Liekkö tullut sadevedestä vai putkista, en tiedä. Mutta jokatapauksessa muistutti että tärkeää ei ole saada vain taloa valmiiksi, vaan tehdä kunnolla piiloon jäävät työt myös.

   Poista