keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Autotallin suunnittelua, osa 2

Piti lähteä alunperin tänään ajamaan Botniaringille ympyrää mopolla mutta Suomen kesä pelasti senkin huvin. Noh, tulipahan tehtyä jotain taloprojektin eteen ainakin.

Kirsi Valanti antoi myös kommentteja meidän talliin ja harrastetilaan, mitkä eittämättä olivat hyviä. Vesipiste harrastetilaan ja lattiaksi samaa kun on tulossa oleskelutiloihin. Jos tuosta harrastetilasta tekee joskus elokuvahuoneen niin laatta/betonilattia ei ole optimaalinen pintamateriaali siihen. Pieniä asioita, mutta eipä oltu mietitty näitä itse.

Tallin ilmanvaihtoa mietittiin tänään LVI-miesten kanssa. Tuokin asia pitänee päättää aika pian. En ollut tajunnut että sehän vaikuttaa maalämpöpumpun mitoitukseen (jos siis tekee asiat oikein). Mutta kun asiaa miettii, niin tottahan asia on noin. Vaikka lämmitys tulee tallissakin lattiaan niin se tallissa oleva ilmamassa lämpenee myös. Ja jos sitä ilmaa sitten esim. huippuimurilla imetään ulos, niin sinnehän ne watit karkaa taivaalle ja sitä kautta vaikuttaa maalämpöpumpun mitoitukseen. Talossahan tähän tietysti on se iv/lto-kone.

Oma ajatus tällä hetkellä on, että me laitetaan silti se huippuimuri nopeussäädöllä ja kellolla imemään huoneista ja normaalit venttiilit seinään. Noita venttiileitäkin on kuulemma saatavana nykyään niin, että ne menee itsestään kiinni kun tietty lämpötila ulkona alittuu. Aika hyvä keksintö, mietin.

Perustukset tullaan näillä näkymin tekemään betonista. Oli aiemmin miettinyt että tallin sisään tulee yksi kerros harkkoa näkyviin ja sen voi sitten helposti slammata hyvännäköiseksi. Nyt tuo rakenne siis tulee olemaan betoni+eps ja siihen päälle haluaisin potku/roiskesuojaksi pellin. Eli peltisepitystä kehiin. Tuossa alla olevassa kuvassa on idea näkyvillä, meidän tapauksessa pelti olisi vaan pidempi jotta se peittää eristeen. Tuommoinen nosturikin olisi kyllä tarpeen!
Kuva, Audiclub.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti