sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lato-vierailulla


Vihdoinkin päästiin näkemään Lato livenä myös sisältä. Jätettiin viime vuonna asuntomessut väliin, joten messulatoa ei käyty katsomassa. Kannustalo järjesti Lato-esittelyn videoblogi-talossa ja koska ollaan seurattu tämän rakentajaperheen tarinaa jo pitkään, oltiin todella innoissamme mahdollisuudesta vierailla heidän kodissaan. Tässä Ladossa on käytetty lähtökohtana samaa pohjaa kuin meilläkin, mutta muokattu sitä lopulta melko paljonkin. Esimerkiksi heille tuli talon toiseen päätyyn parvi, josta mekin (aikalailla tämän blogin vaikutuksesta) haaveilimme, mutta jouduimme luopumaan taloudellisista ja rakennusvalvonnallisista syistä. Livenä parven nähtyämme totesimme sen olevan hieno, mutta ei onneksi jäänyt harmittamaan päätös sen poisjättämisestä.

Todellisen talon näkeminen helpottaa aika paljon erilaisten tilojen ja niiden mittasuhteiden hahmottamista. Tähän asti ollaan jouduttu tuijottamaan vain pohjakuvia ja keittiön 3D-luonnoksia, jotka valitettavasti eivät kerro ihan koko totuutta. Nyt saimme aivan uudenlaisen käsityksen siitä, millainen talo meille on tulossa. Emmekä olisi voineet tehdä parempaa valintaa. Lato on täydellinen talo meille. Ja muokkaamamme pohjakin tuntuu nyt entistä paremmalta. Huoneiden koot ja järjestys tulevat aivan varmasti olemaan toimivia. Ja tarkoitan tietysti, että suunnitelma kohtaa nimenomaan meidän tarpeemme eivätkä kenenkään muun. Meidän talohan siitä tuleekin. Rakennuskuume nousi vähintään potenssiin sata tämän vierailun myötä. Voi kun meidänkin Lato olisi jo muuttovaiheessa...

Pakko myös antaa ihan viralliset kehut Kannustalon toimitusjohtajalle Mika Uusimäelle, jonka itse pääsin tapaamaan nyt ensimmäistä kertaa (Jii näki hänet jo aikaisemmin Kannustalon koti-illassa). Tässä on sellainen tyyppi, että tuntuu ihan hyvältä ostaa talo juuri hänen edustamaltaan firmalta. En tietenkään ole muiden talotehtaiden toimareita tavannut, mutta tästä johtajasta jäi ainakin todella hyvä fiilis.

Mutta kuviahan te varmasti kaipaatte. Tässä vähän meidän mielestä tämän kodin parhaita paloja. Sormipaneeli kodinhoitohuoneen seinässä toi mukavasti lämpöä tuohon "pyykkihuoneena" yleensä pidettyyn tilaan. Keittiössä oli paljon samaa kuin meidän keittiösuunnitelmissamme ja tämän kodin keskipisteen näkeminen vain vahvisti omia ajatuksiamme + tajusimme tarvitsevamme avohyllyjä viinilaseille. Isot ikkunat oli juuri niin ihanat kuin kuvissakin. Koko talossa märkätiloja lukuunottamatta oli ihana lankkuparketti (jota meille ei kuitenkaan voi tulla karvaisten kavereiden takia). Tilan korkeudesta en saanut otettua yhtään järkevää kuvaa niin, että ruutuun ei olisi osunut muita Ladossa vierailevia, mutta eiköhän tuokin tule vielä videoblogissa näkymään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti