sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Koiranelämää osa 2

Nyt seuraa jatkoa Koiranelämää osa 1 -postaukselle. Kaikki koiriin liittyvät postaukset tulevat koiranelämää-tagin alle, jos vaikka joku on kiinnostunut nimenomaan tästä suunnittelun/rakentamisen osiosta.

Viimeksi tuli pohdittua kuratouhuja. Seuraavaksi otetaan käsittelyyn koirien toinen rutiini: aamu- ja iltaruokinta. Äl ja Koo eivät ole isoja kavereita, mutta ruokaa kuluu silti ihan kiitettävästi ja isompien säkkien ostaminen tulee halvemmaksi kuin kahden kilon pikkupussit. Tällaiset säkit vievät kuitenkin tilaa aika paljon, joten sekin on mietittävä valmiiksi. Tällä hetkellä ruuat säilötään isoissa kannellisissa muovilaatikoissa vaatehuoneessa. Muovilaatikot estävät hajujen pääsyn koko asuntoon, mutta niiden säilytys voisi tapahtua jossakin muualla kuin meidän vaatteiden keskellä. Uudessa talossa kodinhoitohuoneen kiintokalusteisiin tulee kaappi, joka on koirien tavaroille. Ruuat menevät laatikoineen sinne kaikkien mahdollisten hihnojen, pantojen, takkien ja muun sälän kanssa. Kun toisen koiran kanssa vielä harrastetaan näyttelyitä, noita turhakkeita tuppaa kertymään. Onneksi näyttelykoira on Koo lyhyine turkkeineen, pitkäkarvaisen kaverin kanssa tarvittaisiin vielä vähän (lue: älyttömän paljon) lisää välineistöä. Ruokalaatikoiden lisäksi hankintalistalle pääsee säläboksi, jotta esim. näyttelyhihnat pysyvät tallessa ja järjestyksessä.

Vähän kuvaa todellisuudesta eli meidän sotkuisesta vaatehuoneesta...


Koirien kuppien paikat ovat olleet myös jo nyt mietinnässä. En tiedä kuinka tarkkaan muut miettivät tällaisia asioita taloa suunnitellessa, mutta koira-arjessa pikkuasioillakin on merkitystä. Kuppien pitää sijoittua niin, etteivät ne ole tiellä (nimim. monta kertaa astunut koirien vesikuppiin). Kirsi Valanti onnistui avaamaan silmämme ruokintapaikan suhteen ja lopullinen sijoituspaikka taisi löytyä (lisää treffeistä Valannin kanssa voit lukea täältä). Olimme jo ajatelleet laittaa kupit saarekkeen päätyyn, mutta kyllähän siinäkin olisi ollut sukkienkasteluvaara. Suunnitelmiimme jumittuneina emme edes pohtineet muita vaihtoehtoja kunnes Kirsi ehdotti kuppien sijoittamista nurkkaan. No tietysti! Siellä ne eivät voi osua kenenkään varpaiden tielle ja kaikkien jalat säilyvät kuivina. Kodinhoitohuone ja koiranruokien säilytys on lähellä, joten aamuista ja illoista tulee toivottavasti nyt ihanan sujuvia myös tämän rutiinin osalta.


Ruokintaan, tai lähinnä siihen juomispuoleen liittyy aika paljolti myös lattiamateriaalit, mutta jätetään niiden pohtiminen seuraavaan kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti