lauantai 27. kesäkuuta 2015

Lauantai sinisessä laatikossa ja naapurien mietteitä Ladosta

Tänään vietettiin tehokas päivä talohommien parissa. Teen itse paljon viikonloppuisin töitä, mutta huomattuani vapaan viikonlopun työvuorolistoissa ilmoitin Jiille keksineeni meille hommaa lauantaiksi: IKEA.Jii ei eroa tavallisesta suomalaisesta miehestä juurikaan, mitä tulee ajatuksiin Ikeasta. Kaiken lisäksi Jii oli perjantai-illan Tuskassa Helsingissä ja pääsi kotiin nukkumaan vasta aamuyön pikkutunneilla. Näistä kahdesta painavasta syystä päivä päätettiin aloittaa brunssilla ihanassa Kaffilassa. Oli muuten todella täyttävä aamiainen, seuraavan kerran nälkä iski vasta iltapäivällä.


Lisäenergian voimilla pääsimme siniseen laatikkoon ja koska pyrimme pitämään kierroksen mahdollisimman tehokkaana, suuntasimme suoraan keittiöosastolle. Parilla muullakin keittiötoimittajalla olemme jo ehtineet käydä ja kirjoitan näistä vielä myöhemmin ihan oman postauksen. Ikea on tunnetusti kilpailijoitaan edullisempi ja halusimmekin nähdä kuinka suuri hintaero meidän suunnitelmiemme mukaisessa keittiössä olisi. Piirtelimme keittiön ja kodinhoitohuoneen itse suunnittelukoneella, koska tässä vaiheessa kiinnostaa lähinnä "sinnepäin hinnat". Jotakin varmasti jäi sähellyksemme takia puuttumaan, mutta todettava oli, että ostamalla keittiön ja khh:n kalusteet Ikeasta säästäisimme tuhansia euroja. Tarkempia hintaeroja avaan sitten siinä myöhemmässä keittiöpostauksessa.

Piirreltyämme tarpeeksi ja tutkittuamme myös kodinkonevalikoimaa lähdimme kohti alakertaa, jossa meillä oli yksi kohde mietittynä: valaisimet. Tai tarkemmin sanottuna yksi valaisin. Musik-seinävalaisin saattaisi sopia "hollywood-peili" -ideaamme. Tämän tyylistä ratkaisua olemme miettineet "pikkuvessaan", jossa arkiaamut tullaan todennäköisesti viettämään. Naisilla nuo aamut sisältävät yleensä edes sen pienen meikkaushetken, jotka helpottuvat huomattavasti, jos valaistus on kunnossa. Tampereen Ikeassa olikin tehty tästä valaisimesta esittely juurikin tähän tyyliin, mutta eihän me siitä kuvaa ymmärretty ottaa. Tämä Pinterestistä napattu saakin nyt kelvata idean esittelynä.


Sinisen laatikon jälkeen ohjelmassa oli tulevien naapureiden kiusaamista aka allekirjoitusten pyytämistä. Yritämme saada rakennuslupahakemuksen vetämään ensi viikolla ja puuttuvia asioita ovat vielä mm. rajanaapureiden allekirjoitukset, joilla todistamme heidän nähneen suunnitelmapiirustuksemme. Emme olleet ottaneet yhteyttä naapureihin etukäteen vaan ajattelimme kokeilla onneamme ja mennä vaan soittelemaan ovikelloja. Kaksi neljästä saatiin hoidettua ja huomenna yritämme vielä tavoittaa loput kaksi. Monien muiden kuvat nähneiden tavoin myös naapurit ihastelivat suurta keittiö-olohuone-ruokailutilaa. Autotallista toinen naapureista totesi jo, että hyvän kokoinen talli, mutta kyllä sekin vaan pieneksi jää. Toivottavasti ei, meidän tontille ei enää yhtään isompaa tallia laiteta, jos allekirjoittanut saa päättää (sori Jii).

Huomenna luvassa siis lisää naapureiden häiriköintiä ja todennäköisesti myös puiden merkkailua + asuntonäyttö. Kiirettä pukkaa, mutta ihanaa saada projektia edistettyä edes hiukan joka päivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti