tiistai 23. kesäkuuta 2015

Talon ja autotallin paikan merkkailua

Sunnuntaina päätettiin mennä tontille merkkaamaan talon ja autotallin paikat, jotta Jii pystyy nyt alkaneella viikolla näyttämään mahdolliselle kaivurimiehelle minkä kokoisia kuoppia pitäisi kaivaa. Ihan tarkkaan noita merkintöjä ei vielä pystynyt tekemään, koska meitä vastassa oli aikamoinen viidakko. Tontti on puhjennut täyteen kukoistukseensa eikä tämä helpottanut meidän hommia ollenkaan. On siellä aika paljon raivaushommia ennen kuin pohjatyöt voivat alkaa. Eipähän tarvitse miettiä mitä tehdään heinäkuussa lomalleissamme.


Paikkojen tarkistus oli hyvä tehdä nyt, kun rakennuslupahakemusta ei ole vielä jätetty. Jos rakennusten paikat olisivat tuntuneet huonoilta, voisimme vielä pyytää uutta asemapiirrosta. Mutta onneksi näin ei tarvitse tehdä, koska rakennukset sijoittuvat tontille tällä suunnitelmalla niin hyvin kuin ne sinne voivat sijoittua. Sen huomasimme, että olemme rakentamassa kyllä todella pitkän mallista taloa. Yhtään kapeammalle tontille tällaista ei voisi kuvitellakaan. Nyt hahmottui myös hiukan paremmin tulevan takapihan mittakaava ja pystyttiin vähän tarkemmin miettimään mihin eri toiminnot pihalla tulevat sijoittumaan. Nämäkin on hyvä miettiä jo nyt, että esimerkiksi pihavalaistus saadaan helpommin kuntoon kun sen aika tulee. Alustavaa puuinventaariotakin tehtiin ja todettiin, että suurin osa puista saa lähteä. Takarajalle voidaan jättää muutama puu, mutta muista taitaa tulla haketta. Istutetaan sitten uusia puita myöhemmin.

Näkymää terassilta takapihalle

Jiin huhkiessa nurkkakeppien parissa minä tutkailin tontilla olevia rojuja vähän tarkemmin. Yksi aarre sieltä löytyi: vanha työmaavalaisin. Tämä on pakko säilyttää ja yrittää saada toimimaan. Tontilta löytyy myös pari kasaa vanhoja lankkuja, joista ajattelimme askarrella ainakin betonimuotteja. Pihapostauksessa fiilistelinkin kesäiltojen istuskelupaikkaa ja haaveissa olisi saada sinne jonkinlainen nuotiopaikka. Tähän tarkoitukseen aiotaan valaa betonista laatikko tms. pergolan yhteyteen. Lisäksi muotteja voisi tehdä ainakin parille kukkaruukulle ja ehkä kalusteillekin.


Postauksen kuvat ovat enemmän tai vähemmän tärähtäneitä, koska allekirjoittaneen kuvaustaidot ovat vielä aika hakusessa. Enköhän kehity siinäkin pikkuhiljaa tämän projektin edetessä. Jotenkin tuntuu, että kuvattavaa tulee ja paljon...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti