maanantai 6. heinäkuuta 2015

Aarteenetsintää

Tällä hetkellä tuntuu, että tavallaan ei tapahdu mitään ja kuitenkin on hirveästi tekemistä. Ollaan Jiin kanssa kovia suunnittelemaan ja halutaankin tehdä suunnitelmia mieluummin paljon etukäteen kuin vasta viimehetkillä. Tästä syystä ollaan pyydetty tarjouksia maansiirtotöiden ja perustusten lisäksi myös esimerkiksi takasta ja kodinkoneista sekä pohdimme paljon sisustukseen liittyviä asioita, vaikkei niiden aika ihan vielä olekaan. Viime viikolla kävin ostamassa uuden Deko-lehden siitä löytyvän asuntomessuluettelon takia. Sitä sitten fiilisteltiin ja pohdittiin milloin itse ehdittäisiin kyseisillä messuilla käymään. Heti lehden kuvista löytyi jo ehkä ratkaisu meidän saunaan, pitää vaan nähdä se livenä.


Tänään tehtiin nopea visiitti Laattapisteeseen katsomaan, jos siellä olisi Helon saunoja esillä. Meidän Kannustalo-pakettiin kuuluu siis kyseisen lafkan sauna Helmi-lauteilla, mutta toiveissa olisi vähän erilainen ratkaisu. Valitettavasti Laattapiste oli aikamoinen pettymys saunojen osalta. Hiukan laattoja katseltuamme jouduimme infernaalisen laattaähkyn valtaan ja totesimme tarvitsevamme ulkopuolista apua tässä osuudessa. Onneksi Jii kävi ennen talokauppoja Kannustalon koti-illassa ja saimme siitä hyvästä ilmaisen sisustuskonsultaatiopäivän, jonka ensimmäistä puolikasta lähdemme huomenna toteuttamaan Helsinkiin.


Laattojen katselun jälkeen ajateltiin poiketa taas tontilla fiilistelemässä vielä kun puut ovat pystyssä, loppuviikosta näky on todennäköisesti aika erilainen. Naapuritontin omistaja oli käynyt ajamassa traktorilla valmiit urat tonteille motoa varten, joten tällä kertaa vastassa ei ollutkaan enää kovin paha viidakko. Nyt viimeistään oli aika käydä pelastamassa se mikä pelastettavissa on. Kuten jo aikaisemmin olemme kirjoittaneet, tontilta löytyy aika paljon kaikenlaista rojua. Yksi aarre bongattiin jo ostovaiheessa: vanha teollisuusvalaisin. Se oli pakko käydä noukkimassa parempaan talteen kunnostusta varten. Tällä kertaa löydettiin lisäksi myös vanha puulaatikko, johon allekirjoittanut ihastui. Jospa aarteenetsintä olisi nyt saatettu päätökseen ja rojujen hamstraaminen jäisi tähän...4 kommenttia:

 1. Oi miten hienoja aarteita! Millaisessa vaiheessa teillä tulee olemaan rakentaminen ensi vuoden alkupuolella? Tuolloin järjestetään paljon rakennusmessuja ja ymmärtääkseni silloin saa esimerkiksi kodinkoneista hyviä tarjouksia. Niiden hyödyntäminen kannattaa, jos vain aikataulullisesti passaa omiin suunnitelmiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talopaketti on tilattu viikolle 49 eli joulukuun alkuun. Kodinkoneita ehditään siis metsästää vielä ensi vuoden alussakin, joten raksamessut tulee varmaan koluttua näiden ja muiden tarjousten toivossa :)

   Poista
 2. Hei,

  Olen seurannut teidän blogia hetken aikaa ja ihaillut projektianne. Itsellä ei talon rakentaminen ole millään lailla ajankohtaista, mutta on unelma jossain kaukaisessa tulevaisuudessa. Siksi on kiva päästä seuraamaan muiden projekteja, varsinkin jos ne istuvat omaan makuun niin kuin tämä teidän projekti näyttää istuvan. Nyt postaukseen liitettyä koiran kuvaa katsoessani tajusin, että mehän taidetaankin olla koirapiireistä tuttuja! Kuvassa taitaa olla K:lla alkava cirneco-herra?

  Terveisin, Anniina (Noia- ja Nene-cirnecojen omistaja)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska yhteensattuma! K-mieshän se kuvissa seikkailee :D Kiva kun löysit meidän blogin ja tervetuloa seuraamaan!

   Poista