sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

They have arrived, Latoaudio part 3

Siis audiokamat! Sain tekstiviestin työreissulla puhelimeen, että nyt on kaikki saapuneet perille ja noudettavissa. Hhhhhhhhyyyvä. Älköön kuitenkaan unohdettako, että tähän asti ja varmaan vielä jonkun aikaakin ruotsalainen suoratoistopalvelu toistaa ääntä varman Bosen matkakaiuttimen kautta. Akku tuosta alkaa olla vaan sökö, mitälie 3 vuotta vanha laite.


Kirjoittelin aiemmin meidän talon äänipuolen jutuista, part 1 ja part 2. Genelecit tuli tuollaisessa hienossa juhlaboksissa ja mukaan tuli vielä Atlaksen jotkut hifihifi-kaapelit. Otin samalla vielä noille takakaiuttimille (Genelec G2) seinätelineet. Aika kalliita metallinpaloja, mutta minkäs teet.

Genelec G3 juhlaboksi.

Sonosta, Geneleciä, ja Bowers&Wilkins


Oikeastaan ainoat kaapelit mitkä tulee jäämään näkyviin on takakaiuttimien kaapelit ja niitäkin näkyy hyvin vähän. Siitä huolimatta, signaalikaapeliksi valikoitui suosituksien ja armottoman nettiselauksen jälkeen Cordialin cmk-222 valkoisena. Tilasin vielä säkillisen valkoisia Amphenolin liittimiä ja nyt jäljellä on oikeastaan vaan kolvaushommia noiden päiden osalta. 

Vähän mietityttää tuon ison tilan akustiikka. Aika paljon alkaa kaikua kun sitä tyhjentää ja saa lattioita paikalleen. Lattialle tulee paksua mattoa ja pehmeää sohvaa, ne varmaan jonkun verran auttaa. Mutta paljon mahdollista että joutuu laittamaan ylimääräisiä akustiikkapaneeleja noihin korkeisiin seiniin jotenkin. Kokeilemallahan se selviää, täyty odotella että saadaan kalusteita sisään.

Meillä on aika monta leffaa rästissä sattuneista syistä, onpa hienoa kun pääsee kohta testailemaan! Hyviä fiiliksiä! Telkkaria olen vähän myös katsonut valmiiksi, muutamia hyviä tarjouksia ollut jopa ihan suomalaisissa verkkokaupoissa. Voi olla että tuo ostos tuleekin tehtyä Suomesta. Näyttäisi että tällä hetkellä 55" ruutua saa alle tonnilla jo. Muistan kuin eilisen, kun ostin 12 vuotta sitten vaivalla säästelyillä rahoilla 32" Sonyn trinitron kuvaputkitelkkarin ja se maksoi melkein 1000e. Ja se painoikin varmaan melkein 100kg! Niin se aika muuttuu ja telkkarit isonee.

Saa nähdä maltanko odottaa että talo on siivottu ja kalusteet paikoillaan ennen kun lyön virrat päälle Geneleceihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti