lauantai 5. maaliskuuta 2016

Sisustusaiheinen blogihaaste

Karolina Koti-blogista heitti haasteen kaikille raksabloggaajille ja aiheena onkin raksaamisen sijaan sisutus. Sisustamista tulee toki paljon mietittyä tässä rakentamisen ohella, mutta pakko myöntää että tällä hetkellä ne sisustusmietinnät koskevat ehkä kuitenkin suurempia linjoja kuten pintamateriaaleja, eivät loppuun asti viilattuja sohvatyynykokoelmia. Mutta joskus Latokin valmistuu ja siinä vaiheessa voi jo alkaa vähitellen keskittyä niiden sohvatyynyjenkin keräilyyn, joten Ladon ensimmäinen blogihaaste sisustustwistillä, olkaa hyvä!

1. Jos saisit valita kotiisi yhden uuden design-huonekalun mikä se olisi? (kuva mielellään myös).

Aika helppo, tätä olen haikaillut täällä jo aikaisemminkin: Flossin Aim. Ja tietysti kolminkappalein, eihän yksi mihinkään riitä. Edelleen odotellaan keijupölyrahoitusta.


2. Kotisi/tulevan kotisi lempihuone/paikka ja miksi?

Todella vaikea valinta. Jokaisessa tulevan kotimme huoneessa on (tulee olemaan) jotakin sellaista mistä pidän erityisen paljon: keittiö-olohuoneessa avoin tila, "betoniseinä" ja bambutaso, vierashuoneessa ja meidän makkarissa tapetit, työhuoneessa hyllylokerikkoseinä, khh:ssa rimoitus, vessoissa ja kylppärissä laatat. Ehkä valitsen kuitenkin isomman wc:n, koska sen hexagon-seinästä haaveilin todella pitkään ja metsästin sopivia laattoja niin kauan, että täydellinen löytyi. Tulevaisuudessa minut löytää siis todennäköisesti ihailemasta vessan seinää.


3. Millainen on uuden kotinne sisustustyyli?

Hmm... Eipä ole helppoa lähteä kuvailemaan jotain mitä ei tavallaan vielä ole. Sisustustyyli mielestäni muotoutuu vähitellen ja haluan esim. jättää huonekalujen hankkimiselle aikaa. Haluan ensin muuttaa Latoon ja sitten vasta pohtia minkälaisia kalusteita sinne tarvitaan. Tarvitaan ankaraa fiilistelyä ennen valintoja. Mutta näillä näkymin tyyli taitaa olla yhdistelmä pientä industrialismin henkeä, skandinaavisuutta ja kodikkuutta. Selkeitä linjoja, pintoja ja materiaaleja. Ei suurta väriloistoa vaan pilkahduksia siellä sun täällä. 

4. Kuka teillä tekee sisustuspäätökset?  

Sanotaan niin, että minä usein esivalmistelen ja teen sitten Jiille ehdotuksen. Yhdessä kuitenkin tehdään lopulliset päätökset isompien juttujen suhteen. Onneksi meidän tyylit on muotoutuneet aika samanlaisiksi ja yleensä päätösten tekeminen onkin helppoa. 

5. Mikä on kotisi aarre, huonekalu josta et koskaan luopuisi?

En voi sanoa, että en koskaan luopuisi jostakin huonekalusta, koska en ole mitenkään erityisen kiintynyt mihinkään tiettyyn huonekaluun. Pitkään on kuitenkin kulkenut mukana vanha, kirpparilta todella halvalla hankittu lipasto. Myös Latoon tämä vanhus pääsee muuttamaan, mutta voipi olla, että se joutuu tyytymään harrastetilaan eikä saa enää paraatipaikkaa eteisestä. 

Vanhan asunnon eteinen ja lipastovanhus. Tästä hetkestä tuntuu olevan jo ikuisuus...

6. Mikä on lempipostauksesi ja miksi?

Tähän olisi montakin vaihtoehtoa, mutta ehkä valitsen kuitenkin ...ja valo tuli -postauksen. Fiilis tuolloin oli aivan huikaiseva, Latohan muuttui tavallaan yhdessä yössä tulevaksi kodiksi. Uskoisin, että suurimmalle osalle rakentajista/rakennuttajista se hetki, kun seinät saavat valkoisen pinnan on yksi parhaista koko projektin aikana. Aivan kuin talo viimeinkin heräisi henkiin.  

7. Meneekö sisustukseen paljon rahaa? 

Joskus menee, mutta yleensä ei. Tykkäämme kumpikin designista, mutta koska lottovoitto ei ole vielä osunut kohdalle, on ollut pakko tyytyä pienempiin designhankintoihin kuten valaisimiin. Huonekalut hankitaan kuitenkin aina pidemmälle aikavälille, joten isompia hankintoja tulee tehtyä varsin harvoin.

8. Miksi päädyitte rakentamaan uuden kodin? 

Aivan blogin alkuaikoina kirjoitin postauksen, jossa kerroin hiukan projektimme taustoista ja syistä. Tuon postauksen voi lukea täältä. Lyhykäisyydessään kaipasimme lisää tilaa sekä sisälle että ulos. Elämäntilanteemme ei ole millään tavalla optimaalisin mahdollinen tällaiselle proggikselle juuri nyt, mutta todennäköisesti se ei tulisi koskaan olemaankaan. Sosiaalisen median kautta bongatun tontti-ilmoituksen jälkeen se vaan oli menoa. Nyt tai ei koskaan, ajateltiin ja lähdettiin rakentamaan.


9. Mikä on teidän rakentajaperheen "motto", paras ohje/ asenne raksa-aikana?

Täytyy koko ajan pitää mielessä, että talonrakennus kestää kuitenkin aika lyhyen pätkän elämää. Tämä ajatus auttaa jaksamaan myös silloin kun kaikki ei olekaan ihan niin kivaa. Toisaalta se pitää muistaa myös sen takia, että ymmärtää nauttia tästä ainutkertaisesta kokemuksesta eikä pelkästään odota kuumeisesti sitä muuttopäivää. Toinen meitä tavallaan helpottanut asia oli kaikenlaisten kauhukertomusten kuuleminen ennen projektin alkua, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Kun on kuullut pahimmat kaikista, osaa jo alussa varautua pahimpaan eikä kuvittele kaiken menevän niin kuin elokuvissa (tai Extreme makeoversissa). Ja tämä helpottaa, koska sitten kun kaikki ei menekään aivan pieleen, eivät pienet vastoinkäymiset enää tunnukaan kovin pahoilta ja toisinaan oma projekti saattaa tuntua jopa aika helpolta. 

Tärkein meidän saama neuvo talonsa rakentaneelta on muistaa nauttia rakennusajasta. Päämäärä on toki tärkeä, mutta ehkä se matka vie kuitenkin tässä voiton.

10. Mistä saat inspiraatiota sisustukseen ja sisustusvalintoihin?

Pinterest. Muuta sitten ei tarvitakaan. (Toteutukseen ideoita löytyykin sitten ennen kaikkea muiden blogeista)


11. Kuinka a) rohkea b) varma c) kekseliäs sisustaja olet?  (0-100%)

Eihän tällaiseen voi itse vastata! Olen aivan varmasti kehittynyt näissä kaikissa Ladon rakentamisen myötä, koska on ollut pakko tehdä valintoja joita katsellaan vielä vuosia. Rohkea? Ehkäpä ja tämä on erityisesti lisääntynyt raksaamisen lomassa. Varma? Ainakin siihen asti, että idean toteutus koittaa. Kekseliäs? Tämä on vähän hankalaa, koska tuntuu, että kaikki on jo tehty. Tarkoitan, että juurikin sieltä Pinterestistä löytyy jo niin paljon ideoita, että alkaa olla hiukan vaikeata keksiä enää mitään uutta. Prosentteina en kyllä mitenkään osaa tällaista arvioida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti