maanantai 14. maaliskuuta 2016

Case kattopaneelit

Homeisista laudoista vähän iloisempiin aiheisiin ja vähän toisenlaisiin lautoihin. Kattopaneelit on saatu jo melkein kaikkiin tiloihin asennettua, joten aika kertoa hiukan niistä. Nämähän meille tuli Kannustalon kautta ja valinta tehtiin jo taloa tilattaessa. Tuolloin teimme Jiin kanssa pienen kompromissin katon ja ikkunoiden kanssa: minä sain himoitsemani tummanharmaat ikkunankarmit ja Jii sai valita kattopaneelit. Itse olisin siis tilausvaiheessa halunnut suoraa paneelia, mutta annoin Jiin tehdä päätöksen ja lopulta tilaukseen menikin Aurora-paneelit. 

Jokin aika sitten nuo Aurorat saapuivat raksalle ja ne varastoitiin autotalliin kaiken muun raksakaman kanssa odottamaan asennusta. Jännitin todella paljon, että miltä se mahtaakaan näyttää modernin Latomme katossa ja kun puolet ison tilan vinosta katosta oli saatu paneloitua, olin vähän ehkä kauhuissani. Tuossa vaiheessa en pitänyt katosta kovinkaan paljoa ja pelkäsin miltä lopputulos tulee näyttämään. Ensinnäkin, kyseessä on maalattu mdf, joten sävy on tietenkin se tyhmä kellertävä ncs s 0502 y eli ns. listavalkoinen. Puolikkaan katon paneloinnissa keltaisuus korostui paperin sävyisiä seiniämme vasten todella voimakkaasti ja kauhistelin katon uritettua ulkomuotoa. Mielessä kävi jo vaatia paneelien vaihtoa, koska oikeasti pelkäsin lopputulosta suunnattomasti. Myös Jii ahdistui hiukan kellertävästä sävystä ja kävimmekin keskustelua muista vaihtoehdoista ja seinien uudelleenmaalauksesta. 

Tässä kuvassa näkyy tuo sävyero aika hyvin. Seinän sävy on siis se luottovalkoinen Paperi.

Viime viikon lopulla sähkäri sai isoon tilaan asennettua viimeisetkin Lilja-ledit ja olin jo ehtinyt katsella ja totutella Aurora-paneeleihin. Oikeastaan ne eivät ehkä niin pahalta näyttäneetkään ja kellertävyyskin alkoi kadota ledien myötä. Toki katto edelleen on lämpimämmän sävyinen kuin seinät, mutta enää se ei haittaakaan niin paljoa kuin vain puolikkaan katon kanssa ja ehkä silmäkin alkaa tottua tuohon sävyeroon. Uritukselle olen jo lämmennyt ja oikeastaan onkin ihan kiva, että modernissa talossa, joka kuitenkin on nimeltään Lato, on hyvin perinteinen kattopaneeli. Ja mikäli asia alkaa vielä joskus häiritä, niin sittenhän me otamme joko telat käteen ja maalaamme seinät uusiksi tai vaihdamme kattomateriaalia. Ja Winledin Liljat on muuten jo todettu äärimmäisen tehokkaiksi! Valoa kyllä riittää. Ja enää ei tarvitakaan isossa tilassa raksavaloa vaan meillä on ihan oikeat kytkimet (ilman kansia tosin vielä).

5 kommenttia:

 1. Meille on tulossa nuo samat paneelit ja olen tosi epävarma myös tykkäänkö niistä lopulta. Jos nyt saisi päättää uudestaan, ottaisin ihan tasaisen katon, mutta kyllä kait noihin tottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli myös todella epävarma olo ihan alunperinkin tuosta valinnasta, mutta nyt kun noita on ehtinyt jo jonkin aikaa katsella ja muutamat kehutkin ne on keränneet, ei ne niin pahat olekaan. Itseasiassa alan jopa tykätä niistä, tuovat mukavaa kodikkuutta muuten tosi moderniin taloon :)

   Poista
  2. Oikeastaan annoin itse periksi meidän talomyyjälle joka noita kovasti kehui. En sitten tiedä, kun kattolistat ja lattialistat on paikallaan niin ilme muuttuu tosi paljon. Tuleeko teille myös Auroran jalka ja kattolistat?

   Poista
  3. Oikeastaan annoin itse periksi meidän talomyyjälle joka noita kovasti kehui. En sitten tiedä, kun kattolistat ja lattialistat on paikallaan niin ilme muuttuu tosi paljon. Tuleeko teille myös Auroran jalka ja kattolistat?

   Poista
  4. Kokonaisuushan se lopulta ratkaisee. Meillä kaikki muu on aika modernia ja yksinkertaista, joten loppujen lopuksi tuollainen tosi perinteinen paneeli onkin ehkä parempi kuin joku ihan suora. Listat tulee olemaan niin pienet ja huomaamattomat kuin mitenkään mahdollista. Ei siis tule Aurora-listoja tai mitään muitakaan listoja Kannustalon kautta.

   Poista