maanantai 7. maaliskuuta 2016

Rytinällä eteenpäin

Nyt on kyllä muutaman päivän sisään tapahtunut niin paljon, että melkein päätä huimaa. Itsehän olen koko viikonlopun viettänyt tietysti töissä, mutta onneksi se ei estänyt raksan edistymistä. Jii apureineen on tehnyt taikojaan ja valmista (tai lähes valmista) pintaa on syntynyt aika tavalla.

Perjantaina heiluttelin jälleen telaa ja sainkin pienemmän vaatehuoneen pintamaaliin. Lisäksi oli taas siivoamista, etsimistä ja kantamista. Kannattaa lukea Rouva E:n postaus hukatuista esineistä raksalla, tuossa tiivistyy raksaamisen olennainen osa-alue eli juurikin se hukkaaminen, etsiminen ja kantaminen. Tällä kertaa meillä oli hukassa Puruksen tile insert -lattiakaivokannet. Vessojen laatoitus oli sovittu lauantaille, joten perjantaina oli tutkittava taas kerran kaikki pinot, kasat, pussit ja piilot läpi, että Purukset löytyivät. Sitten tajusinkin, että saunan paneelit pitäisi saada vierashuoneesta kodinhoitohuoneeseen lauantaista asennusta varten. Kantohommiin siis. Tämän kaiken ohella ihmettelin laattamiehen kanssa keittiön ja eteisen lattian suoruutta ja jäin sormet ristissä odottamaan isojen laattojen asennusta.

Minun huhkiessa työntouhussa ihan muualla, Ladossa tapahtui vaikka mitä. Lämpöhaapapaneelit löysivät tiensä saunan seinille ja kattoon, isot laatat eteisen ja keittiön lattiaan ja hexagonit vessojen lattioihin. Lisäksi takka sai viimeisen tasoitekerroksen sekä maalipinnan + ensimmäisen kerroksen Tuntoa ja alkoi näyttää viimeinkin ihan oikealta takalta. Pitää kirjoitella tuosta takkaoperaatiosta vielä vähän tarkemmin, koska kyseessä ei ole mikään kuvastosta löytyvä valmistakka.

Tunto Kivi takan pinnassa vielä märkänä. Piipusta näkee hyvin kuinka paljon tuo aine tummenee kuivuessaan.

Saunan panelointi onnistui todella hyvin. Harmi, että kattopaneeleita ei saatu vielä jatkettua pesuhuoneen puolelle, koska jälleen kerran pitää odottaa sähkäriä vetämään vähän lisää piuhoja. Mutta tärkeintä, että saunan seinät on nyt paneloitu ja saadaan otettua tarkat mitat lauteiden tilausta varten.


Entä ne isot laatat? Voin taas nukkua yöni rauhassa. Laatat saatiin lattiaan onnistuneesti ilman suurempia hyppyjä ja olinpa onnistunut laskemaan menekin niin tarkasti, ettei yhtäkään ehjää laattaa jäänyt yli. Laatat näyttävät ehdottomasti vieläkin paremmalta isona pintana kuin yksittäisinä kappaleina. Saumaus vielä maanantaina, niin päästään asentamaan tallissa odottavaa keittiötä seinälle.
The WC:n toteutus lattialta seinälle jatkuvasta hexagonista on toteutettu juuri suunnitelmieni mukaan. Ihmeellistä, miten onnelliseksi voi yhdestä vessasta tulla.

Pienemmän wc:n lattiaan valittiin lopulta sama Värisilmän hexagon astetta vaalemman harmaana.

Ja itsehän olen saanut ihailla näitä työn tuloksia vain kuvista. Onneksi tänään pääsen näkemään kaiken livenä ja maalailemaan jälleen muutaman seinän valkoiseksi.

6 kommenttia:

 1. Siellä ollaan vauhdissa! Tosi hyvännäköinen erityisesti tuo suuri laatta :)

  VastaaPoista
 2. Voin vain ihailla tota hexagonia. Tosi nättiä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hexagon on mun suuri rakkaus <3 Tänään pitää ettiä kaikki ylijäämälaatat, että voin askarrella niistä jotain :D

   Poista
 3. Nättiä <3 ja edelleen naurattaa meidän samanmoinen maku :D Te ootte hurjassa vauhdissa! Onko tavoiteaikataulu jo tämän kuun puolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäinen tavoiteaikataulu oli itseasiassa vasta juhannuksena, mutta ei tässä varmaan ihan niin pitkään enää mene :D On meillä kuitenkin vielä aika paljon kaikkea pientä ja vähän isompaakin säätöä edessä ennen muuttoa.

   Poista