tiistai 27. lokakuuta 2015

Tyyntä ennen myrskyä

Toivotaan, ettei nyt ihan hirmu myrskyisää tule, mutta ainakin tämä äärimmäisen tyyni vaihe tässä projektissa loppuu ensi viikolla kun talli saapuu tontille tiistaina. Aivan uskomatonta, että kaiken tämän suunnittelun ja odotuksen jälkeen meillä on kohta rakennus tontilla. Ei sentään vielä talo, mutta aika suuri harppaus tuo autotallikin on. Tällä hetkellä raksa on 28%:sti valmis vastaavan työnjohtajamme mukaan, saa nähdä mihin lukuihin ylletään viikon päästä.

Vaikka raksalla on ollut hiljaista viime viikot emme ole suinkaan levänneet laakereillamme. Aikaisemmin kirjoittelinkin jo laattarumbasta ja nyt olemme sentään jo päättäneet kaikkien laattojen koot (ja allekirjoittanut väänsi tästäkin excelin). Eiköhän ne lopulliset päätöksetkin tule jossain vaiheessa sitten tehtyä. Laattojen lisäksi kävin Sbl:n pienessä Nekalan myymälässä tutkimassa erilaisia "betonipinnoitteita" ja eiköhän meille nyt tule aika raffia betonipintaa ainakin keittiön takaseinälle.

Myös saunan suhteen tehtiin päätöksiä. Meidän talopakettiin kuuluu myös sauna ja siihen Helon lauteet. Alunperin paketissa oli Helmi-lauteet, mutta me kaipasimme jotakin vähän suoraviivaisempaa, joten aloimme kysellä Helon edustajalta muiden vaihtoehtojen hintoja ja materiaaleja. Lopulta valitsimme uuden Kiana Plus -laudemallin 140mm leveästä tervaleppälaudasta. Saunapakettiin kuului myös pesuhuoneen katon ja saunan paneloinnit, mutta jouduimme jättämään ne pois, koska perinteinen stp-profiili ei miellyttänyt yhtä paljon kuin modernimpi sts-profiili eikä tätä vaihtoehtoa valitettavasti Kannustalon kautta saanut.

Kuva Helo

Ehkä suurin juttu tämän raksatauon aikana oli kuitenkin väliaikaisen asumuksen löytäminen. Tämän blogin alkuvaiheessa jo kirjoitin postauksen rakentamisen aikaisesta asumisesta ja jo tuolloin todettiin vuokra-asunnon olevan ainoa vaihtoehto meidän tilanteessa. No, kahden koiran kanssa vuokra-asunnon löytäminen reiluksi puoleksi vuodeksi ei ole mikään helpoin mahdollinen homma, mutta onneksi löytyy erinäisiä tahoja jotka ymmärtävät myös tällaisen tilanteen. Lopulta vaihtoehtoja olisikin ollut peräti useampi. Päädyimme kompaktiin 45 neliön parvekkeelliseen kaksioon, jota emme ole itseasiassa päässeet vielä edes näkemään. Jännityksellä odotamme marraskuun puoliväliä, jolloin saamme avaimet asuntoon. Viimeisen viikon aikana olemmekin siis kuluttaneet iltojamme pakkaamalla omaisuuttamme laatikoihin ja jätesäkkeihin ja nykyinen asunto alkaakin tuntua vähitellen enemmän varastolta kuin kodilta. Paljon on suoraan hävitettäväksi päätyvää tavaraa ja osa pitää varastoida raksan ajaksi. Muuttamisessa on paljon huonoja puolia, mutta yksi ehdottomasti hyvä puoli on juurikin tämän turhan roinan hävittäminen. Kun vaan jaksaisi ihan tosissaan ryhtyä käymään kaappeja läpi...

Hiljainen kausi on siis päättymässä ja ensi viikosta lähtien meno tulee olemaan varmasti taas aika huimaa. Tuntuu, että nyt tämä projekti oikeasti konkretisoituu (ainakin tällaiselle blondille), kun seinät alkavat nousta pystyyn. Jostakin syystä valmis lattiavalu ei aiheuttanut ihan näin kovia fiiliksiä... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti