sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Reilu viikko tallin pystytykseen

Kannustalolta soiteltiinkin tuossa viikolla ja sovittiin pystytyspäivä tallille 3.11. tiistai. Tavallaan on ollut ihan hyvä, että on ollut tässä vähän aikaa väliä perustushommien ja rakennusten pystytysten välissä. Mutta varsinkin nyt kun kelit huononee, niin mielellään ottaisi ne rakennukset siihen heti. Etenkin kun meillä on kaikki perustus- ja alapohjahommat jo tehty.

Sattuipa tässä odotellessa, että yhdessä tutussa rivitaloyhtiössä vaihdettiin kaikki ulko-ovet. Nuukailun nimissä iskettiin sinne ja saatiinkin 6kpl ehjiä ja lukollisia ovia raksalle. Saadaan raksa lukkoon ja ovet on vielä ihan järkevässä kunnossakin. Eikä tarvitse pelätä niiden uusien ovien kolhimista, varsinkin kun talossa terassin ja khh:n ovet on pääosin lasia.


Tilasin tällä viikolla autotalliin myös nosto-oven. Tarjouksia kyselin aika monesta paikkaa ja vertailin speksejä. Meille tulee talliin siis 5000x2500 kokoinen ovi. Toimitusaikakin oli ihan suht järkevä, ovi tulee tallin asennusta seuraavalla viikolla ja asennetaan suoraan paikalleen. En ottanut halvinta, enkä kalleinta vaan siitä välistä. Hinnat tuntuu muuttuvan eri suhteissa eri valmistajilla, tästäkin tulee yhteenvetoa erillisen postauksen muodossa, kun saadaan vielä vähän noita isompia tilauksia lukittua. Oveksi siis valikoitui Crawfordin Superior 42.

Ja taas tuli opittua jotain. Ei kannata luulla, että jos tilaat 5000x2500mm kokoisen oven, että se on oikeasti sen kokoinen. Tai, että se oven aukko on sen kokoinen. Onneksi oven myyjä oli hereillä tässä ja kehotti varmistamaan mitat. Nehän oli väärin kuvissa. Soitin saman tien Kannustalolle, kun muistin, että talli tehdään n. 1 viikko ennen toimitusta ja onneksi sitä ei oltu ehditty vielä aloittaa. Muutettiin mitat niin, että oviaukko ja ovi on toisiinsa käypäisiä. Kyllä oven kai olisi saanut paikalleen niillä jo kuvissa olleilla mitoillakin, mutta nyt tulee parempi. Oven väri on antrasiitinharmaa RAL7016, pintakuvio Brilliant ja paneelimalli Trend. Oveen tulee kaksi kaukosäädintä sekä noiden lisäksi vedämme sähköt ohjausyksiköltä kulkuoven viereen ja siihen keinukytkimen mistä ovea pystyy käyttämään ilman kaukosäädintä.

Ensi viikolla ohjelmassa näillä näkymin telineiden kasailua, maalämpöpumpun tilaus ja timpuriporukan sopiminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti