tiistai 13. lokakuuta 2015

Fiiliskuvia: harrastetila

Ollaan pohdittu hirveästi taloa ja sen materiaaleja + sisustusta ja Jii on keskittynyt aika paljon myös talliin, mutta minun osioni juurikin tuolta autotallista on jäänyt vähän muiden suunnitelmien jalkoihin. Nyt sitten taas yhden ompeluprojektin kanssa taistellessa kääntyivät ajatukset tulevan harrastetilan sisustukseen. Omiin harrastuksiini kuuluu siis ompeleminen (lähinnä vaatteita itselle ja koirille) ja erilaiset "näperrysprojektit". Tällä hetkellä joudun toteuttamaan itseäni lattialla koiran karvojen keskellä ja keittiön pöydällä eli ompelukone ja saumuri pitää aina erikseen kaivaa kaapista esille ja tietysti palauttaa myös sinne kaappiin. Tästä johtuen ompeluhommat ovat viime aikoina kärsineet aika pahasta inflaatiosta. Onneksi uuden talon myötä tilanne muuttuu aivan täysin, sillä autotalliin on tulossa myös harrastetila. Neliöitä tuossa huoneessa on peräti 15 ja se on varustettu omalla sisäänkäynnillä. Siellä saan vihdoinkin levittäytyä oikein kunnolla ja jättää keskeneräiset projektit niille sijoilleen odottamaan uutta inspiraatiota. Lisäksi voin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni sovitusnuken hankkimisesta, koska tuossa huoneessa sillekin on varmasti tilaa. Jii ei siis saakaan autotallia täysin itselleen, vaan minä valtaan sieltä oman nurkkahuoneistoni. 

Pintamateriaalit harrastetilassa tulevat olemaan aika samat kuin talossakin: lattiaan vinyylikorkkia ja seinät varmaankin valkoiseksi maalattuja. Katon saatamme toteuttaa kodinhoitohuoneeseenkin suunnitellulla rimaratkaisulla lähinnä testimielessä khh:ta varten. Tällaisessa tilassa pintoja tärkeämpää on kuitenkin kalusteet ja niitä olenkin yrittänyt pohtia tiiviissä yhteistyössä Pinterestin kanssa. Tällaisia ideoita olen tähän mennessä ehtinyt keräämään.


Tarvitsen aivan ehdottomasti pyörillä kulkevan pöydän kaavojen piirtämistä ja kankaiden leikkaamista varten. Pyörien ansiosta pöydän saa siirrettyä tarvittaessa seinän viereen. Suunnitelmia pöydän toteuttamiseksi on jo tehty, mikä tietää taas yhtä DIY-projektia lisää (milloinkohan näitä ihan oikeasti ehtii toteuttamaan?). Säilytystilaa kaivataan tietysti myös ja koska rakastan dymoa, voitte olla varmoja, että kaikki ompelutarvikkeet ja muut tilpehöörit lokeroidaan ja dymotetaan. Jonkinlainen lokerikkohylly olisi kiva saada myös kaavoille, jotka nykyisessä tilanteessa seilaavat yhdellä liukuovikaapin hyllyllä työhuoneessa. Ja kaavapaperi tuollaiseen tankoon ja seinälle! Ei enää rypistynyttä rullaa sohvan takana. Entäs kankaiden säilytys? Ne tulevat olemaan varmasti suurin murheenkryyni, varsinkin kun allekirjoittaneella on jonkinasteisia hamstraustaipumuksia niiden suhteen. Nekin haluan "arkistoida" esim. värin tai materiaalin mukaan ja mieluiten tietysti pölyltä suojaan. 

Valaistus tulee olemaan aika suuressa roolissa harrastetilassa, koska palomääräysten vuoksi juuri tuon huoneen ikkunat ovat todella pienet ja tietysti seinän yläosassa. Kattoon tulee ainakin tämän hetkisten suunnitelmien (ja sähkökuvien) mukaan ledit ja niillä saadaankin varmasti hyvä yleisvalo, mutta pöytätasot tarvitsevat vielä lisävalaistusta. Hyvät, mutta edulliset työvalaisimet ostoslistalle siis! 

Todella huonosti löytyy inspiraatiokuvia hiukan modernimmista harraste-/ompelutiloista. Jos jollain on vinkata joku hyvä sivusto/blogi/tms., niin laittakaahan linkkiä kommenttiboksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti