sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Mies sisustaa

Niimpä. Mutta kävin kuitenkin raksavaatteet päällä huonekaluliikkeessä, jotta vähän säilyy katu-uskottavuus. Olen jo pari kertaa ajanut raksalta pois tullessa yhden huonekalukaupan ohi kun se on ollut kiinni. Sattui olemaan sen verran lyhyet hommat tällä kertaa raksalla, että liike oli auki niin kävimpä katsastamassa. Eikä mennyt hukkaan. Bröderna Anderssons design on ajatonta ja siinä on sitä skandinaavisuutta mitä haetaan taloon sisälle. Haussa on ollut ympäripyörivä tuoli. Mielellään joku design-tuoli, ajaton sisustuselementti. Gustaf Axel Berg suunnitteli 1940-luvulla alla olevan tuolin prototyyppiä, jonka sitten myöhemmin Arne Jacobsen brändäsi "Egg"-tuoliksi. Näin tänään ensimmäistä kertaa tuollaisen Status-tuolin. Hieno. Tuota saa myös ilman napitusta, joka onkin sitten hyvin lähellä omaa makua. Hyvää on myös, että tuo tuoli on reilusti halvempi kuin Egg, jonka hinnat pyyhkii jossain 5ke+ lukemissa.

Tämän malli oli Status King, kun siinä on nuo napitukset.

Tässä näkyy ilman napitusta, mallinimi Status. Kuva, Googlen kuvahaku

Tai sitten retroa 50-lukua. Bröderna Anderssons Lena-tuoli. Kuva Googlen kuvahaku.

Työhuoneeseen osui silmään saman valmistajan Kite high-mallinen tuoli ilman käsinojia. Ei työtuoliksi, mutta ehkä toiseksi istuimeksi. Minulle tulee jostain syystä noista mieleen Austin Powers-leffat ja Dr. Evil:n tukikohta, jossa istustaan ison pöydän ympärillä ja pohditaan maailman tuohoamista. Tiedä sitten onko se hyvä vai huono. Tuoli on hieno.

Kite high-malli. Kuva Googlen kuvahaku

Samalla kävin Starkissa miettimässä vähän meidän saunaa ja paneeliratkaisuja mitä sinne pitäisi rakennella. Mietitty on haapaa, tervaleppää, jättiläistuijaa yms. Khh toinen seinä ja katto päätettiin tehdä rimoittamalla. Siitä myöhemmin lisää.

Päällä suorareunainen tervaleppä, alla haapa.

Tervaleppä päällä ja radiata mänty alla. Omasta mielestä tuo radiatamänty on hienoa, mutta Pee nihkeilee sen kanssa

Suorareunaisuus (STS) on meidän silmään parempi kuin normaali STP

Sama vielä pystyssä, siis tervaleppä STS-paneeli

Entäs jos lauteet laittaisi tuollaisella tummemmalla radiatamännyllä ja seinät sitten tervaleppää? Tuleekohan liikaa värejä? Tuolla oli kyllä pari malliminisaunaa rakennettu, jossa noita kombinaatioita oli käytetty, mutta enpä älynnyt kuvata sitten niitä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti