Aikataulu

vko/vuosi

21/2015
Tonttikaupat tehty

24/2015 
Talokaupat tehty

25/2015
Talon lattiakorot asetettu, talon paikka merkattu tontille

26/2015
Viralliset piirustukset Kannustalolta, naapureiden kuuleminen suoritettu

Tontti luonnontilassaan. Aikamoinen viidakko.

28/2015
Puut nurin ja LVI, perustus, maansiirtoasioiden sopimista

Puut kaadettu tontilla, etualalla vielä pari pystyssä kun odoteltiin kunnalta lupaa kaataa nekin

30/2015 
Tontin siivous, LVI-kuvat valmiit

Tontin siivous suoritettu

33/2015
Kaivuri tontille, tonttimaa ajettu murskalla, talon pohjat kaivettu, viemäri- ja vesijohtojen vetoa. Rakennuslupa myönnetty 10.8.2015! Sähkökuvat melkein valmiit.
Pintamaat kuorittu, kannot nipussa ja talon pohja kaivettu.

34/2015
Maahommia, LVI kokonaisurakoitsija valittu, aloituskokous pidetty rakennusvalvonnassa, sorat ajettu ja tiivistetty, lämpökanaalit ja vesijohdot vedetty tallin ja talon välille, maalämpökaivolle kaivettu suojaputket liuosputkille valmiiksi, perustusurakoitsija vaihtui lennosta. Loistavaa keliä ollut jo pari viikkoa!
Onko pikkuisen hienoa ajaa auto omaan pihaan parkkiin! Pienet ne on ilot tässä vaiheessa.

36/2015
Perustusten valu ja sähkökuvien viimeistely + kaikenlaista säätöä jos jonkin asian kanssa.

Meille tuli betonisokkeli, jonka valmistumisen nopeutta ei voi kun ihmetellä.

38/2015
Putkia ja lisää putkia. Routaeristykset valmiit + terassin kaikki pilarit valettu. Lattian eristysurakka aloitettu. Vesilaitoskin sai viimein liitännät tehtyä ja samalla pistettiin perusvesikaivo paikalleen. Kaivurihommat tältä osaa purkissa, keväälle jäi enää pihatyöt. Sähkösuunnittelijan kanssa taistelua huomiosta ja sähkökuvat reilusti myöhässä sovitusta.

Kiipesin lattiaeristepinon päälle niin sain raksasta vähän yläkulmaa

39/2015
Putkarihommia ja lattiaeristykset loppuun. Seinien paikkojen merkkaus ja laatanvahvikkeen paikan teko takan alle. Sovittu lämpökaivon poraus, lattiavalupäivä, lattiantekijät, takka tilattu, sähköurakka melkein sovittu.

Lattiavalua vaille. Melkein.

40/2015
Pitkiä iltoja otsalampun kanssa. Raudoitukset lattiaan edellisenä viikonloppuna + bitumikermi+höyrynsulkumuovi, lattiavalumuottien teko (talon lattiakorko +0,05 sokkelista), lattialämmitysputkien ja jakotukkien asennus, parit sähkösuojaputkien vedot laatan alle, lattiavalu 30.9.2015, autotallin lattian pinnoitus, betoniliiman hionta ja valun kastelua. Aika puristus oli, nyt odotellaan vain rakennuksia!

Lattiat valettu ja AT lattiaan Mastertop 450.

44/2015
Kuukausi odoteltu, valut kuivuneet vähän (ehkä). Tallin asennukselle telineet omista puista, maalämpöpumppu tilattu viikolle 46, samoin autotallin nosto-ovi. Myös puhallusvillat tilattu talliin 47/48 viikolle.

Syksy alkaa näkyä kuvissa, tosi lämmin syksy ollut kyllä. Ensi viikolla alkaa taas tapahtua, loppuviikosta hyvällä tuurilla pellit autotallissa katolla.

46/2015
Talli melkein nipussa. Elementit+aluskateasennus vko 45 ja pellit menikin samalla viikolla myös katolle. Räystäät, terassi, palosuojaukset done, sisälevytykset ja väliseinät melkein. Sähköjen suojaputket vedetty talliin ja pääsyöttökaapeli myös, samoin kuin pääkeskus asennettu omalle paikalleen autotalliin.

Alkaa olla märkää. Tuo lieju tuossa rakennusten ympärillä on ärsyttävää kittiä.

50/2015
Talon pystytys vko 48. IV-putkien asennukset tehty vko 48/49. Kattopellit katolla alkuviikosta 49. Maalämpöpumppu käyntiin tallin osalle vko 48 ja lämmintä vettä hanasta ensimmäistä kertaa! Räystäät, pystylaudoitukset, tuulensuojat, tippapellit, tuulenohjaimet, höyrynsulku ja kattokoolaus+väliseinät pystyyn vko 50. Telineet purettu vko 49.

Siinä se nyt on. Märkää on edelleen. Täytyisi vielä jotenkin saada nuo räystästuet tuolta ylhäältä pois. Täytyy varmaan pyytää rännimiehiä, ei yllä tikkaat tuonne ylös.

2/2016
Joulu oli välissä ja timpurit oli lomalla pari viikkoa. Sähköjä, sähköjä on vedetty paaaaljon. Tässä vaiheessa kaikki väliseinät alkaa olla villoitettu ja levytetty. IV-asennukset kattoläpivientejä vaille valmiina. Sauna alumiinipaperilla, kph + wc:t odottelee vesieristeitä. Pakkasta oli välipäivistä lähtien kylmimmillään -29C, raksalla pauhasi vajaa pari viikkoa 15kW puhaltimia ja mlp-pumppu täysillä (sähkölaskua odotellessa). Puhallusvilla saatiin yläpohjaan 14.1.2016, hurraa!

Sisällä ehkä katsojan silmään näyttää vallitsevan kaaos, mutta meille tämä näyttää jo melkein valmiilta.
8/2016
Lattian kuivattelua, seinät tasoitettu viikoilla 6/7 talon osalta, talli viikoilla 7/8. Keittiön ja isomman WC seiniin märkätilatasoite ja maalaukset aloitettu. Sisäovet tilattu viikolle 10, johon mennessä olisi ilmeisesti syytä olla seinät maalissa. Kaikki hanat tilattu, samoin molemmat wc-istuimet ja painonapit. Keittiön toimitus tällä viikolla eli vko 8.

Keittiön seinän "designbetoni"
9/2016
Autotalli pintamaalattu. Laattalupa saatu, joten lattioiden laatoitusta. Saunan panelointi ja talon seinien pohjamaalausta. Takan kasaaminen silca-levyistä ja pinnoituksen aloitus.

10/2016
Kaikki seinät pohjamaalattu! Kattojen panelointia ja lisää lattioiden laatoitusta (kaikki muut saatu valmiiksi paitsi puuttuvat mosaiikit). Saunan panelointi valmis. Sähkäri sai ensimmäiset ledit asennettua, joten niiden päälle ja pois räpsyttelyyn piti tietysti käyttää aikaa myös. Vinyylikorkit saatiin raksalle ja viikonloppuna aloitettiin niiden asennus isoon tilaan.

27/2016
Vähän jäänyt tämä osio paitsioon. Edellisen päivityksen jälkeen taloon on muutettu, sisustettu ja  kalusteet asennettu (melkein kaikki, pikku vh kesken ja at harrastehuone) + tsiljoona pikkujuttua tehty. On alettu elää normaali(mpaa) elämää. Pihat tehty, puuttuu vaan pieni pala kiveystä vielä. Ulkomaalaus on kesäloman hommia, mikä alkaa vajaan viikon päästä. Alla pari before & after kuvaa ulkoa, noin kuvilla vajaa vuosi eroa.
Elokuun 20. 2015

Heinäkuu 10. 2016


1 kommentti:

  1. Kiva seurata projektia kuvien muodossa. Meilläkin maanrakennus alkaa pian. Vihdoin päästään aloittamaan. On sitä omaa kotia odotettukin.

    VastaaPoista