maanantai 17. lokakuuta 2016

Ladon ulkoväri

Sain kerrassaan loistavan idean, että kun kesäloma alkaa niin maalataan talo! Sain vielä huijattua talkoolaisia useaksi päiväksi apuun ja kävin hakemassa talkoolaisten iloksi vielä henkilönostimenkin vuokralle. Talkoolaiset sattui omaavan sopivasti työnarkomaanihenkistä intoa, joten viikonloppu hujahti aikalailla sudin varressa. Ampiaiset kiusasivat aika tavalla, yksi kaveri kävi hakemassa vauhtia TAYS:sta kun tuli vähän liikaa pistoja. Jotenkin todella ärhäköitä oli ampiaiset ylipäänsä, sai varoa todella.

Lato maalattiin Tikkurilan Vinhalla. Pääväri on Ruukin kartasta tummanharmaa RR23 (sama kuin esim. ikkunapellit). Tuolla maalattiin kaikki muut paitsi otsalaudat ja räystään aluslaudat. Niihin sudittiin Tikkurilan kartasta vähän vaaleampaa harmaata 565X. Tosiaan aikaa viepää hommaa, viikonlopun jälkeen talkoolaiset katosivat omille teilleen ja tuloksena oli päätykolmiot kahteen kertaan maalattu, talon muut seinät kertaalleen. Maalailin sitten taloa pikkuhiljaa lomalla toiseen kertaan ja samalla tallia. Kokonaisuutena meni varmaan joku 3-4 viikkoa ja vielä jäi tallin räystään aluslautojen toinen kerros ensi kevääseen.

Muutamia huomioita Kannustalon Lato-mallin maalauksesta:
 • Pystypaanelisen, random-väleillä olevien ulkovuorauslautojen maalaus voi vaikuttaa nopealta, mutta ei oikeasti ole sitä. Nuo pystyraot hidastaa hommaa tuntuvasti. Esim. meillä meni kahdelta mieheltä koko viikonloppu päätykolmioiden maalaamiseen kahdesti (päivät oli n. 12-14h).
 • Älä ikinä, siis IKINÄ osta muuta kuin kalleinta maalarinteippiä eli Tesaa tai 3M. Arvatkaa vaan jäikö teipeistä osaan ikkunoita ja ovia kivasti liimaa.
 • Vuokraa sellainen henkilönostin, jossa on jatkopuomi, maksaa enemmän, mutta säästää reilusti aikaa kun koko nostinta ei tarvitse siirrellä.
 • Maalia meni about 120-130 litraa seiniin, räystäisiin 20-30 litraa. Kaikki laudat teollisesti pohjamaalattuja.
 • Varaa paljon olutta. Sitä kuluu.


Kiitoksia apukäsille, ei oltaisi ilman apujoukkoja saatu taloa maalattua kesän aikana!


3 kommenttia:

 1. Tuo alleviivattu maalarinteippi asia pitää kyllä täysin paikkansa. Meidän talouteen ei enää ikinä osteta mitään muuta kuin sinistä maalarinteippiä :)

  Eihän noita kaikessa hässäkässä muista irroittaa ja muutaman aurinkoisen päivän jälkeen eivät enää lähde millään irti. Parhaan lopputuloksen itse sain käyttämällä Bilteman Label Off spraytä ja muovilastaa. Tämän jälkeen vielä loppuvoitelut lakkabensiinillä. Hankaamista silti ihan riittävästi.

  VastaaPoista
 2. mikä mahtaa olla teillä tuo kattopellin sävy? komea on talo

  VastaaPoista
 3. Lueskelin teidän blogin uudestaan läpi nyt kun mekin aletaan uhkaavasti lähestyä omaa rakennushanketta... Varsinainen elämä Ladossa taitaa ymmärrettävästi kiinnostaa teitä tällä hetkellä enemmän kuin siitä kirjoittaminen, mutta olisi silti kiva kuulla, miten tekemänne ratkaisut (esim. sisustusmateriaalit, kalusteet, pohjaratkaisu..) ovat käytännössä toimineet. :) Mikä on ihan parasta, minkä tekisitte toisin, u know.

  --Vee (Peen muinainen työkaveri Lootasta)

  VastaaPoista