lauantai 10. lokakuuta 2015

Reikä maassa + RED

Tuosta, 220m alaspäin

Tällä viikolla tontille ilmestyi 220m kallioon reikää. Kun tehtiin viemärivetoja, niin kaivurilla osuttiin kallioon eli tiedossa oli että kallio on suhteellisen lähellä. Tsekkasin porarilta vielä, että miten syvällä kallio tuli vastaan, kuulemma melkein heti. Laskettiin nopeasti, että ei siihen paljon jää maata meidän pohjien ja kallion väliin. Parempi niin, eipähän vaivuta suohon.

Aika rapeaa oli aamulla, -8C näytti mittari kun tontille tultin.


Tuolla porallahan ei voi kuoppaan porata, joten reikä tehtiin tuohon kuopaan viereen.

Tätä konttia arvottiin, että otetaanko vai lasketaanko pihaan tuo lieju. Kannattaa ottaa. Tuo kontti tuli puolilleen vedensekaista kivituhkaliejua, joka on kuin liikaa vedellä jatkettua betonia

Kuoppaan kun ei voinut porata, niin katsottiin tieteellisesti tarkka paikka lios- ja sähkösuojaputkien välistä ja reikä siihen. Osuttiin tuurilla juuri oikeaan paikkaan. Varmuuden maksimoimiseksi kaivoin vielä iltapuhteena nuo meidän hartaudella upottamat suojaputket esiin. Soitin vielä sitten porausfirmaan ja kysyin, kuinka paljon pitää olla näkyvillä noita suojaputkia ettei tule nillitystä sitten kun liosputkimiehet tulee tontille. Hyvä että soitin (taas), metrin verran kuulemma on hyvä olla näkyvillä, jottei tarvitse turhia liitoksia tehdä putkiin ja väännellä niitä.
Porarin kommentti oli, että hyvää kalliota. Ei halkeamia ja vettäkin tuntui tulevan kaivoon. En voinut olla heittämättä pientä kiveä kaivoon. Aikaa koko hommaan meni yksi päivä. Suunnilleen 8.30 Lähti pora pyörimään ja kun n. 15.30 tulin tontille niin kamoja purettiin jo pois.

Kaivon terässuojaputki ja tuolla alla paistaa ne  2kpl 110mm suojaputket
Alkoi ihan kunnon yöpakkaset tällä viikolla. Piti keksiä jotain, että meidän vesiletku+hana ei jäädy. Vastaavan kanssa pähkittiin, että jos tekisi sellaisen boksin siihen ympärille ja lamppu sisään lämmittämään. Löytötavaratalosta kilkkeitä, jesaria ja uretaania - voilá - energiaepätehokkain lämmitysratkaisu on syntynyt. Palakoon tuolla nyt niin kauan, että saadaan talli paikalleen.

Lämmitysjärjestelmän osaset

Valmis tuote

Joululyhty. Siinä on koiranulkoiluttajille miettimistä, että mikäköhän funktio on valaistulla eristeboksilla. Ei se kaunis ole, muttei sen ole tarkoitus ollakaan

Joku aika sitten kirosin harrastetyökalut alimpaan helvettiin. Tästä viisastuneena tällä viikolla saapui ensimmäinen erä kunnon työkaluja. Olisi pitänyt ostaa silloin jos ensimmäisellä kerralla. Moneskohan kerta on, kun toteaa ettei köyhän kannata ostaa huonoja vaan kerralla kunnon laitteet.

Tuo iskevä ruuvinväännin on ihan uskomattoman hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti