keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Ritiratiralla

Aika rapeaa keliä pidellyt. Eikä siinä mitään, mutta kun ei ole villaa katolla niin vähän tuppaa menemään harakoille vaikka on 12kW edestä puhaltimia sisällä ja virtaukset ihan täysillä jakotukeissa ja pumppu paahtaa täysillä. Sähkölaitoksella sedät varmaan hieroo karvaisia käsiään. Ei silti oikein jaksa yli +10C pitää sisällä, kuvat alla tältä aamulta.Toisaalta, tuollainen 10 astetta on hyvä työntekoilmasto sisällä. Ei tule liian kuuma. Heti maanantaina joulutauon jälkeen alkoi sähköhommat ja IV-kone hyppäsi seinälle. Ei mennyt tuo kone ihan sillä tavalla kun oltiin suunniteltu. Kattotuolijako ja tuo meidän saksiristikon väliseinä aiheutti sen, että kone piti laskea vähän alemmas ja vóila sinnehän jäi sitten näkyviin hienosti putkihässäkkä. Ei oikein näyttänyt siltä että tekisi mieli tuo jättää näkyviin niin askartelin iltapuhteina tuollaisen laatikon ja vähän pakkeloin sitä tuossa josko nuo reunat olisi vähän nätimmät. 

Laitoin lähtiessä vielä villat työhuoneen, pienen vaatehuoneen ja toisen makkarin seiniin valmiiksi. Pikkuhiljaa se siitä etenee. Kai sitä levyjä on alettava laittaa viikonloppuna. Ärsyttäviä villoittaa nuo putkihässäkkäväliköt.Vaikka meillä lattialaatta valettiin jo syyskuun lopussa ja kosteutta ei sitä kautta nousekaan huoneilmaan niin hirveästi, niin kyllä tuonne höyrynsulun päälle ja koolausten ja muovin väliin tiivistyy vettä. Ei voi minkään, pakko pitää puhaltimet täysillä ettei mene pakkaselle sisällä. Toivotaan että villa-ukot tulee huomenna tai viimeistään ylihuomenna. Vähän stressaa kun on niin kovat pakkaset ja tietää, että jos nuo puhaltimet kyykkää niin ei hyvä heilu. Tai no, yksi levisi jo. Onneksi oli vain tuo kanavapuhallin joka hoiti poistoa. Ehtihän se jo varmaan kuukauden toimia. Laatua. Yritin antaa ensiapua isommalla möröllä, mutta ei se enää toipunut.


Ovet vuotaa sen verran, että on ollut pakko yrittää tilkitä niitä. Keinot on todellakin mallia raksa ja edustaa pääasiassa lähimpänä käteen osunutta tavaraa jonka voi tunkea blokkaamaan kylmän ilman. Ikkunatkin on alkanut jäätyä alareunastaan. Onneksi jääkerros pysyy tuossa eikä koko ikkunat jäädy.

Raksaovissa ei ole eristeet ihan viimeisintä huutoa kun vähän jäätääTalon toisen päädyn sähköt alkaa olla nipussa. Nimenomaan nipussa. Vaikka yritettiinkin laittaa paljon pistorasioita ja kytkimiä tuonne niin silti sinne menee aika läjä noita suojaputkia. Sinne ne vain jotenkin on mahtunut. Keittössä ei sähkärit ihan olleet perillä miten kuvia luetaan ja tason pistorasiat oli väärin. Saa nähdä miltä tuo kohta näyttää kun on tasoitukset tehty. Meillä ei tule välitilaan laattaa, niin tuo on aika arassa kohdassa. Täytyy varmaan yrittää vähän kitata tuota piiloon ennen oikeita tasoitemiehiä.

Olohuoneen kalusteen taa jäävät pisto-, kaiutin-, verkko- ja antennirasiat 
Jaa-a. Tuleekohan tuosta nätti tasoituksen jälkeen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti