torstai 28. tammikuuta 2016

Budjetin tuhoavat valaisinihastukset

Nyt kun ensimmäiset valmiit pinnat alkavat vähitellen valmistua, voi alkaa miettiä jo niitä pienempiä sisustusjuttuja. Eikö niin? Toki sisustus on pyörinyt mielessä paljon muutenkin kuin vain pintamateriaalien osalta, mutta tähän asti niille ajatuksille ei ole voinut uhrata aikaa enempää kuin muutaman minuutin Pinterestissä. Mutta nyt! Nyt voin alkaa pohtia tarkemmin sellaisia asioita kuin huonekalut, matot ja valaisimet. Yleisvalaistus on toki hoidossa, kiitos Winledin, mutta nyt etsinnässä on fiiliksenluojat, piste iin päälle. Viime aikoina olen miettinyt eniten saarekkeen päälle tulevia riippuvalaisimia sekä ruokapöydän valaistusta. Näillä tulee olemaan iso merkitys kokonaisuuden kannalta, joten pohdinta onkin paikallaan.

Alunperin haaveilimme karskeista, industrial-henkisistä valaisimista saareketta valaisemaan, mutta jossain vaiheessa aloimme miettiä peittäisivätkö tällaiset liikaa näkymää keittiöstä olohuoneeseen. Olimme kuitenkin jo päätyneet Savon Bora Basic -lieteen, jossa on integroitu liesituuletin, joten liesituuletin ei tulisi olemaan näköesteenä. Miksi siis valaisinten pitäisi olla? Tästä lähtikin idea hiukan kapeammista ja huomaamattomammista valaisimista. Kirkas lasi ei tulisi toimimaan, koska saarekkeessa on edelleenkin se liesi. Meillä oli Muuton E27-lamput aikaisemmassa kämpässä keittiössä ja ne olivat aina ihan rasvaiset ja likaisen näköiset vaikka eivät heti lieden läheisyydessä roikkuneetkaan. Kirkkaalle lasille siis ei. Mistä siis melko huomaamattomat valaisimet, mutta sellaiset, että niissä olisi kuitenkin sitä jotakin? Tällaisia ideoita tähän mennessä on tullut.
Tämä Artekin A110-riippuvalaisin voisi sopia aika kivasti meidän keittiöön, mutta hinta taas on vähän ei-niin-kiva. Tuleeko jollekin mieleen jotakin samantyylistä, mutta edullisempaa? Ideoita otetaan vastaan!

No, entä se ruokapöydän valaistus? Siihen tuntuu olevan tällä hetkellä vain yksi ajatus. Yllätys yllätys, ei ole halpa tämäkään. Flos Aim. Tämä alkaa saada jo vähän samanlaisia pakkomielteen piirteitä kuin se vessan hexagon-laatta. En pysty enää kuvittelemaan mitään muuta vaihtoehtoa. Mutta kun yhden lampun hinta pyörii viidensadan paikkeilla, on pakko pohtia onko tässä mitään järkeä.
Toki tälle löytyisi aika helposti vastaava vaihtoehto: Innoluxin Pasila. Mutta jostain syystä tämä ei sytytä yhtään samalla tavalla kuin Flos ja ehkä siinä on hiukan kopiofiilis...

6 kommenttia:

 1. Siis mäkin himoitsen tota Aimia! Se on oikeesti maailman hienoin lamppu ja taas saa ihmetellä, että miksi kaikki siisti aina maksaa eniten? Oon yrittänyt lohduttaa itseäni, että ei se Aim meille oikein sopisikaan, kun ei oo vinokattoa eikä muutenkaan erikoiskorkeita tiloja missä se pääsis oikein edukseen... Pasilasta mulle tulee ihan samat kopiofiilikset, ja se on ehkä vähän liian pienikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on valitettavasti vino ja korkee katto eli Aim sopis aivan täydellisesti. Ehkä joku Helinä-keiju taikoo meille pari tonnia ylimääräistä näiden haaveiden toteuttamiseen?

   Poista
  2. Voih tosi valitettavaa :D Ehkä niiden ostaminen ei kirpaisis niin kovaa, jos ostais niitä aina silloin tällöin yksitellen itelleen lahjaksi. Oon huomannut että tää taktiikka toimii esim. objektiiveihin ja marimekon vaatteisiin.

   Poista
 2. Kopiofiilis minullakin pasilasta on, mutta on siinä oma juttunsa kuitenkin. Innoluxilla on muitakin kivoja valoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkinkin Innoluxin valikoimaa noita saarekkeen valoja silmällä pitäen ja pari ihan varteenotettavaa vaihtoehtoa löysinkin. Ei siis ole Innolux täysin pannassa vaikka Pasila onkin vähän turhan selvä kopio.

   Poista
 3. Oletko huomannut, että kotimainen Innolux valmistaa Pasila-riippuvalaisinta, joka ei räjäytä budjettia? Niitä voi hyvinkin asennella ryhmään vähän kuin Floseja. http://www.innolux.fi/store/index.php?module=ekauppa&type=50&search=pasila+riippu&product_type=&supplier=&product_info_group_Materiaali=

  VastaaPoista