torstai 13. elokuuta 2015

Valanti 2

Eilen kävimme toista kertaa moikkaamassa Kirsi Valantia. Jo matkalla Helsinkiin saimme erittäin iloisia uutisia, kuten Jii jo kirjoittelikin: MEILLÄ ON RAKENNUSLUPA!!! Aivan epätodellinen fiilis. Ja meillä koko prosessi oli ilmeisesti aika helppo, kun lukee ja kuulee muiden kuntien aiheuttamista tilanteista. No, nyt tätä projektia ei pysäytä enää mikään ja saimme kuin saimmekin pitää myös ihanan jyrkän Ladon katonkin (tämähän ei läheskään joka paikassa mene ilmeisesti läpi ja mekin saimme vähän noottia aiheesta). 

Eiköhän kuitenkin palata Valantiin ja sisustuksellisiin aiheisiin. Viime kerralla keskityimme pääasiassa laattoihin, koska ne olivat aiheuttaneet meille aikamoista päänvaivaa. Hyviä vinkkejä saatiin ja nyt meillä on aika tarkka kuva mitä etsimme ja muutama erittäin lupaava vaihtoehto on jo tiedossa. Tällä toisella tapaamisella halusimme paneutua seiniin ja saada vähän mielipiteitä keittiösuunnitelmistamme sekä vinyylikorkeista. Meillä oli mukanamme pari mallipalaa keittiön tasoista ja kauhea kasa vinyylikorkkipaloja. Vertailimme tasoja ja lattioita yhteen ja lisäsimme viereen vielä ikkunoidemme puitteen värin (RAL 7015). Ajattelimme, että tässä se nyt on. Meidän yhdistelmämme. Toisin taitaa kuitenkin käydä, koska valitettavasti erilaiset valot muuttavat materiaalien sävyjä aika paljon ja myöhemmin samana päivänä näimme ajatellun vinyylikorkin luonnonvalossa eikä se ollutkaan enää hyvä. Palaan tähän vielä myöhemmin tässä postauksessa. 

Se Valantilla hyvältä näyttänyt kombo...

Seinät meillä tulevat pääasiassa valkoisiksi ja oikean valkoisen sävyn löytäminen tulee varmasti olemaan haasteellista. Kirsin vinkistä kysyin eilen Mattiovelta heidän Line-ovisarjansa sävyä, koska tietysti seinien sävyn tulee sopia välioviin. Mattioven väliovet kuuluvat siis Kannustalopakettiimme. Vastaus ovista tuli älyttömän nopeasti (NCS S 0502-Y, puolihimmeä) ja nyt alkaakin the valkoisen etsintä. Aika hyvä mielikuva seinien sävyistä ja materiaaleista meillä oli jo ennestään, Kirsiltä saimme lähinnä vahvistuksen näiden ideoiden järkevyydestä. Kuitenkin päämakuuhuone oli jäänyt aivan täysin pimentoon näissä suunnitelmissa. Jostain syystä emme olleet kuluttaneet siihen lainkaan aikaa tai energiaa. Nyt saimme idean myös tähän huoneeseen, kun Kirsi esitteli meille aivan ihania Elitis-merkin tapetteja. Sanoimme kaipaavamme makuuhuoneeseen rauhallisuutta ja pehmeyttä ja sitten Kirsi haki pari tapettikirjaa, joissa oli hiukan tekstiilimäisiä kohopintaisia malleja. Jos koko sängynpäädyn takaisen seinän tapetoisi tällaisella, huoneen akustiikkakin muuttuisi varmasti pehmeämmäksi. Samalla voisimme tapetoida myös vaatehuoneeseen johtavan liukuoven, jolloin se ikään kuin muuttuisi piilo-oveksi. Tästähän me innostuimme! Hintaa tällaisilla ihanuuksilla on tietysti yli sata euroa metri ja vaikka nuo metrit ovatkin aina melko leveitä (esim. yksi vuota oli 140cm leveää), tulisi tuolle seinälle hintaa aika reippaasti. Mutta laitetaan harkintaan ja tutkitaan budjettia.


Lopuksi näytimme Kirsille vielä sähkösuunnitelmamme ja saimmekin muutaman kommentin vessojen valoista sekä ulkovalaistuksesta. Muuten materiaalipohdinnat ovat hyvällä mallilla ja luulen meidän löytävän näillä eväillä aika hyvän kombon kotiimme. 

No, sitten vielä tuo lattia-case... Tampereelle palattuamme kävimme vielä Värisilmän liikkeessä katsastamassa kuusikulmaisen Rewind-laatan ja kyllähän se osui ja upposi. Ellei mitään parempaa osu eteen pääsee tämä laatta koristamaan toisen WC:n takaseinää. Katselimme vähän muitakin laattoja samalla ja testailimme vinyylikorkkien mallipaloja niiden viereen. Yhtäkkiä Valantilla suunnittelemamme kokonaisuus ei enää näyttänytkään ollenkaan hyvältä vaan lähinnä kylmältä ja tunkkaiselta. Lisää mallipaloja vertailuun siis ja aletaan katsoa hiukan lämpimämpiä sävyjä. Tarinan opetus: vie materiaalit moneen eri tilaan ja valoon ja mieluummin yhdessä kuin erikseen. Valojen vaikutus konkreettisesti opittu siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti