perjantai 21. elokuuta 2015

Pohjat valmiiksi osa 1

Otetaanpa sitten teknisempi päivitys. Pee bongasi tuolta yhdestä toisesta blogista kyselyn, missä kysyttiin mitä näistä raksablogeista halutaan lukea, todella hyvä kysely! Selasin sen itsekin nopeasti läpi. Ehkä se on aivojen rakenteessa, että miehet nyt vaan haluaa tietää enemmän teknisistä ratkaisuista ja tehdä sitten pintavalinnat suoraviivaisemmin. Sanoisin, että meillä tämä näkyy myös, mutta ehkä ei ihan äärimmäisenä (mm. Pee ajoi täryllä täyttä häkää ja käytti tällä viikolla enemmän aikaa tontilla kun minä maatöiden parissa). Itseä kiinnostaa paljon hyvä design, ehkä enemmän utilitaristiselta kannalta. Esim. jos tilataan lamppu, ei riitä että se on hienon muotoinen vaan sen pitää myös valaista hyvin. Moottoripyörä voi olla kaunis ja samalla nopea. You get the point.

Mennäänpä asiaan niin ei mene ihan lässytykseksi. Tällä viikolla ollaan saatu aika paljon aikaan tontilla (milloinhan sitä alkaa kutsua raksaksi?).

Liittymä valmis ja kyllä on komia! Laitettiin 12m rumpuputkea ja sorkkua päälle niin on ainakin riittävän leveä.

Kaivurihommathan meille tekee Maanrakennus L & A Järvinen. Tähän asti ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä. Kommunikaatio pelaa ja hommat etenee. A-P oli laskenut että tontille on ajettu tähän mennessä reilu 500 000kg mursketta. Äkkiseltään kuulostaa isolta määrältä (!). Pitäisi kuulemma riittää :) Ja kun aletaan täyttää niin ajetaan lisää.

Katsottiin telkkarista ohjelmaa "Unelmakoti hartiapankilla", jossa vanhempi pariskunta rakennutti itselleen uuden talon (nii-in, miten se on hartiapankkirankentamista, tiedä sitten). Perustukset tehtiin suoraan mutaan ja perustusten kohdalla olleeseen lähteeseen vaan kaadettiin betonia päälle n. 2x2m alueelle! Ja eikun talo siihen päälle. Siihen kun vertaa näitä meidän perustusvaatimuksia täällä pohjolassa niin tuntuu että nämä kestää yhden keskiraskaan pataljoonan sotaharjoituksen eikä näy missään.

Sorat ajettu paikalleen ja ekat tärinät otettu jyrällä. Ei viitsitty ajaa kun klo 21 asti ettei naapurisopu kärsi.

Sadevesi- ja sadevesiputket odottaa perusvesikaivoa ja kivipesää. Ohut putki tuolla on kylmävesiputki ja viemäriputki on tuolla jossain maan uumenissa. Odotellaan tässä sitten sitä kunnan vesilaitosta, jos ne joskus tulisi tekemään meille vesi- ja viemäriliittymän.

Kävin heti maanantaina tilaamassa meille lämpökanaaliputket teknisestä tilasta taloon. Nehän onkin sitten piirun verran kalliimpaa kamaa. Otin 3kpl 2-johdon kanaaliputkia (maalämpö, maaviileä, lämmin vesi) ja hinta meni heittämällä yli tonnin! On se muovi kallista. Samaan ojaan sitten kylmävesiputki ja maata päälle. Kannattaa miettiä kun tilaa noita kanaaliputkia että pitääkö niitä taivuttaa asennettaessa. Tuota putkeahan saa myös 4 putkisena. Jo pelkästään tuo 2 putkinen isoin kanaaliputki oli aika haastava saada tuonne ojaan makaamaan, en oikein halua edes miettiä millainen se 4 putkinen olisi ollut. Hinnallisesti meille tuli itseasiassa halvemmaksi ottaa 3kpl noita 2 putken kanaaleja vs. 1kpl 4 putken ja 1kpl 2 putken kanaali.

Tuossa näkyy miten kanaalit + vesijohto menee tallin ja talon välillä. 

Tässä alkaa olla jo sorapatja ajettu tiiviiksi ja näkee mistä se lämpö sitten tulee taloon. Tallin salaojakaivon vieressä näkyy pari keltaista kaapelisuojakulmaa, joita pitkin sitten ujutetaan maalämpökaivon liuosputket pumpulle.

Jatkan vielä vähän tästä aiheesta toisessa postauksessa, eli osassa 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti