keskiviikko 12. elokuuta 2015

Rakennuslupa - check

Lähdettiin aamulla ajamaan kohti Helsinkiä tapaamaan Kirsi Valantia ja ajattelin että soitanpa rakennusvalvontaan ja kysäisen rakennusluvan perään. Viime viikolla valvonnasta sanottiin, että meidän lupa on "ehkä" maanantain käsittelyssä. Ja niinhän se onneksi olikin! Lupa on myönnetty 10.8. ja nyt on menossa kahden viikon valitusaika. Tuuletettiin autossa, että yhdellä uusintakierroksella se sitten meni läpi. Hiphei ja skumppa auki! Kaapissa oli tasan yksi kuoharipullo ja oli vaan niin pahanmakuista, ettei voinut kun tuon yhden lasin juoda.Puhelun jälkeen mietittiin, että miksiköhän tuosta ei voinut meille ilmoittaa? Ei varmana iso homma olisi ollut laittaa meili, että "lupahakemuksenne on hyväksytty". Kunnan touhua..

Sinänsä lupa ei olisi voinut tulla parempaan hetkeen, tai sanotaan ettei se tullut hetkeäkään liian aikaisin. Meillä on jo kaivuri toista viikkoa tontilla ja huomenna alkaa viemärien ja vesijohtojen veto. Tosin vesilaitos on odottanut virkamiestyyliin rakennuslupaa, eikä siltä puolelta ole asiaa edistetty vielä lainkaan. Meidän vastaava mestari kävi aamulla katsastamassa kaivannon ja soitti pari puhelua ja johan alkoi kunnan miehissä tapahtua. Iltapäivään mennessä tontilla olikin jo käynyt vesilaitoksen verkostomestari ja rakennustarkastaja. Me joudutaan tekemään nyt niin, että tehdään viemärit yms. valmiiksi tontin puolelta ja kunta tulee sitten aikanaan kun ehtiivät tekemään tuon liitoksen meille ja naapureille. Kovasti peloteltiin että kallista on. Saa nähdä nyt sitten mitä siitä tulee, minun mielestä näille on hinnasto olemassa.

Taas kokemusta viisaampana:
  • ei kannata luottaa siihen, että vaikka jätät rakennuslupahakemuksen yhteydessä vesilaitoksen liittymistiedot, sille joku jotain tekisi
  • soita ja vaadi, että asiasi käsitellään ja vaadi kertomaan mitä dokumentteja puuttuu ja sinun pitää täyttää että asia etenee. Sitten soita pari kertaa uudestaan.
  • suhteet on tärkeitä pienemmillä paikkakunnilla (hyvä ja rakennusvalvonnan kanssa tuttu vastaava mestari auttaa tässä)
Tontillakin on touhuttu.
Kävin eilen töiden jälkeen tontilla ja katsottiin maaurakoitsijan ja naapurin kanssa lattiakorkoja. Lisäksi merkkasin uudestaan kaivantoon talon ja tallin paikan, kun ne aiemmat kepit meni maata murskatessa nurin. Ei nuo paikat vielä viralliset ole, mutta ne tarvitaan edes jollain tarkkuudella kun viemäri- ja vesijohdot vedetään paikalleen.


Ihmissilmä ei todellakaan ole hyvä havannoimaan maaston korkeuseroja. Katsottiin alustavaa talon ja tallin lattiakorkoa ja talon lattia tulisi sen mukaan kuvassa näkyvän sähkötaulun puoleen väliin. Tallin  korkoa varmaan vähän tiputetaan, nykyisellä korolla talliin tulisi tieltä n.70cm nousu, ei oikein kätevää. Joutuisi rakentamaan jyrkän rampin, kun liittymästä ei ole pitkää matkaa talliin + talvella tuo olisi varmaan aika ikävän liukas.

Kuva tontin takanurkasta
Pahoittelut huonoista kuvista, otin puhelimella kun en muistanut ottaa oikeaa kameraa mukaan.

1 kommentti: