maanantai 24. elokuuta 2015

The keittiö

Viime viikolla projektimme edistyi sekä tontilla että erilaisten suunnitelmien tasolla. Perjantaina päätimme tehokkaan viikon tilaamalla keittiön.

Meille oli alusta asti aika selvää minkälaisen keittiön haluaisimme ja ennen yhdenkään keittiötoimittajan tapaamista hahmottelin perinteiselle ruutupaperille kaappien ja laatikostojen sijoittelua ja kokoja. Keittiömme koostuu pitkästä seinästä ja saarekkeesta. Halusimme sijoittaa lähes kaikki toiminnot seinälle ja saarekkeeseen päätyikin vain liesi. Keittiö on todellakin kotimme sydän ja nimenomaan saarekkeesta tulee todennäköisesti seurustelupaikka, joten siitä piti tehdä tarpeeksi suuri (n. 3,2 x 1,2 m). Saarekkeen toiseen päätyyn tulee ns. arkiruokailupaikka, baaritaso, jossa mahtuu helposti neljä henkeä syömään ja esimerkiksi aamulla lehden levittäminen ei vie koko tasoa. 


Koska keittiö tulee olemaan niin keskeisellä paikalla ja melko massiivinen kokonaisuus, oli siitä saatava ulkonäöllisesti mahdollisimman kalustemainen ja selkeälinjainen. Visuaalisten ominaisuuksien listallamme oli täydellinen vetimettömyys nimenomaan urilla, ei ponnahdussalvoilla tms., mattavalkoinen väritys, mahdollisimman suorat linjat sekä massiivipuutaso saarekkeeseen. Kävimme tutkailemassa useammankin keittiötoimittajan valikoimia ja kahdessa piirrätimme kuvat ja pyysimme tarjouksen. Lopulta vain yksi onnistui täyttämään kaikki toiveemme: Kvik. Testattuamme ties kuinka monta vetimetöntä ovea ja laatikkoa, totesimme Kvikin Manon olevan kaikista paras, koska siinä urat löytyvät sekä ylä että alareunasta ja tämä lisää käyttömukavuutta huomattavasti. Manolla saatiin myös suoraviivaisin ilme. Lopulta saamamme erinomainen palvelu siivitti päätöksen tekemistä ja voimme todellakin suositella Pirkkalan Kvik-myymälää ja erityisesti meidän keittiösuunnittelijaamme Jukka-Pekka Tuomolaa. Jukkis antoi hyviä vinkkejä ja fiksaili kaappi- ja laatikkorakenteita vastaamaan meidän toiveitamme. Kirjoitan vielä oman postauksen muista keittiötoimittajista ja valintaprosessista, keskitytään tässä nyt nimenomaan tähän tilattavaksi asti päätyneeseen keittiöön.

Jo ensimmäisessä versiossa oli kaikki aika hyvin kohdallaan. Seinän korkeisiin kaappeihin saatiin piilotettua jääkaappi ja pakastin sekä astianpesukone. Valkoinen taso on ohutta täyslaminaattia ja saarekkeeseen valittiin peräti 60mm paksu valkoöljytty tammitaso. Toisella kerralla olimme ehtineet vierailla videoblogi-Ladossa ja päätimme kopioida heiltä kippikaappi-avohylly -kokonaisuuden altaan yläpuolelle. Samalla kerralla saarekkeen taso vaihdettiin valkoöljyttyyn bambuun. Bambu on materiaalina kovempi ja kestävämpi kuin esim. tammi + se on ekologisempi vaihtoehto nopean kasvuvauhtinsa takia. Ja se reunaleikkaus. Rakkautta ensi silmäyksellä. Siitä tulikin sitten aika paha pakkomielle eikä kalliimpi hintakaan saanut meitä siitä enää luopumaan. Lopullisessa versiossa jätimme avohyllyt pois kaupasta, koska haluamme niiden olevan samaa materiaalia saarekkeen tason kanssa. Nämä joudumme siis joko tekemään tai teettämään. Sopivaa levyä löydettiin jo Bauhausista. Allas vaihdettiin valkoisesta komposiittialtaasta mustaan, koska aloimme pelätä valkoisen värjäytymistä. Vielä on aikaa muuttaa tuon väriä ja materiaalia, jos tullaan toisiin aatoksiin. 

Ensimmäinen versio (muistiinpanoilla tuhrittu).

Toinen versio.

Ja se lopullinen, minkä mukaan tilaus tehtiin.

Kuvat on napattu paperiversioista, mutta ehkä näistä saa idean selville. Odotan jo, että saisin nähdä tämän suunnitelman livenä!

2 kommenttia:

  1. Moikka! Ja kiitos inspiroivasta blogista :). Minkälainen liesituuletin teille tulee tähän? Hieno keittiö, hyvin pitkälle sellainen, josta itsekin haaveilen tulevaan Latoomme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! :) Juuri ehdin julkaista postauksen meidän tulevasta liedestä + liesituulettimesta eli sieltä vaan lukemaan.

      Poista