tiistai 2. helmikuuta 2016

Kuivaushommat jatkuu

Maanantaina 1.2. oli vuorossa lattiankosteusmittaus no3. Tulokseen oltiin varauduttu ja päätettiinkin tuossa joku aika sitten, että lattioiden laatoitus on syytä siirtää maaliskuulle ihan suosiolla. Kph ovella mittari näytti reiässä +25,5C lämmintä ja Rh 92,6%. Työhuoneen ja olohuoneen kynnyksen kohdalla lukemat oli +25,1C ja Rh 90,6 %. Eli viikossa pudotusta pyöreästi sellainen 2 %, takes forever! Kuivuri siis saa näköjään hurista vielä tovin. Laskin juuri, että maalämpö laitettiin taloon päälle about 7 viikkoa sitten.

Mittareikien paikat.

Ne seinät mihin laattaa tulee on kuitenkin nyt laatoitettu ja silikonitkin jo nurkissa. Ja päätelistat paikallaan.

Meidän raksa eteneekin ilmeisesti seuraavaksi tasoitushommilla, tehdään lattian laatoitukset sitten sen jälkeen. Ehkä parempi niin, ei tarvitse suojailla ja pelätä laattojen puolesta kun ruiskuporukka siellä touhuaa. Kannettiin vihdoin Peen kanssa kaikki kipsilevyt ulos talosta ja jopas helpotti. Se kipsinippu on ollut tuossa keskellä olohuonetta Kannustalon rekkojen saapumisesta asti. Mietittiin siinä kantaessa, että olisipa ollut vastenmielinen homma pujotella niitä levyjä ovesta sisälle (ja myöhemmin ylimääräiset tietysti takaisin ulos), jos nosturi ei olisi niitä sisälle pystytyksen aikana nostanut. Samalla tyhjenttiin taloa tasoitusta varten, siellä näyttää jopa vähän autiolta kun ei ole rojua ympäriinsä. Täytyy käydä ottamassa päivänvalossa kuvia, voi olla viimeinen kerta kun se on noin tyhjä.

Loppuviikoksi olisi luvassa piipun fiksausta, ikkunoiden muovitusta tai oikeastaan kaiken muovitusta mihin ei haluta sitä tasoitekuraa. Piippuun ajattelin laittaa jonkunlaiset kulmalistat (metalliset?) ja pyyhkäistä harkkolaastia tai jotain tasoitetta päälle mitä sattuu nurkissa olemaan. Piipun kulmissa on muutamassa kohtaa kolhuja ja ne ei oikein näytä kivalta sitten keskellä olohuonetta.

Ainiin ja kattoturva, tikkaat ja loput syöksytorvet oli ilmestyneet eilen, joten enää ei tule vettä/lunta niskaan!

2 kommenttia:

  1. Tasoitelkaa rauhassa ensin. Ja voihan ne seinät laatoittaa vaikka lattia vielä kuivuukin (vai oliko jo laatoitettu?). Meillä kosteusmittauksen kanssa osoittautui ongelmaksi, että ei lattialämmitysputkia laittaessa tajuttu merkitä paikkoja. Nyt ei kyllä uskalla porata reikiä, sillä osuisi varmasti putkeen... No kuulemma pintamittaus kelpaa, mutta otettava varman päälle odottelun kanssa. Eipä tässä vielä hätä ole, mutta toivottavasti laatoitukset saataisi lattioidenkin osalta tehtyä maaliskuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, seinät meillä laatoitettiinkin jo ja nyt vaan odotellaan ihan rauhassa lattian kuivumista. Onneksi tosiaan riittää muutakin hommaa eikä ole mitenkään turhan tiukka aikataulu.

      Poista