maanantai 8. helmikuuta 2016

Hanoja...

Viime päivinä olemme heränneet siihen, että ihan oikeasti pitäisi alkaa päättää muutakin kuin pintamateriaaleja, siis kodinkoneita, hanoja, altaita... Muutaman päivän ajan olemmekin siis keskittyneet aika pitkälti löytämään sopivat hanat koko taloon ja pesualtaat vessoihin. Ja voi pojat mikä homma tässä onkaan! Vaihtoehtoja on pilvin pimein ja jollakin konstilla muka pitäisi onnistua löytämään ne meille parhaat.

Päätettiin, että panostetaan keittiön hanaan ja isomman wc:n altaaseen + hanaan. Pienempi wc ja khh saavat olla säästökohteita, kuten tähänkin asti. Itseasiassa näihin hanat löytyvätkin jo valmiina: pienempään vessaan löytyi ylijäämähana Jiin siskon talonrakennusprojektin jäljiltä ja khh saa hanakseen Ikean mallistosta poistuvan ja tästä syystä aika mukavalla alehinnalla irronneen Hovskär-hanan. Altaiden kohdalla turvaudutaan todennäköisesti Ikean ja Bauhausin valikoimiin. Mutta entä ne panostuskohteet sitten? Keittiön hana on ollut etsinnässä jo pidemmän aikaa, koska se tulee olemaan erittäin näkyvällä paikalla. Ulkonäköasioista ei voida tässä kohtaa siis tinkiä kovinkaan paljoa. Valitettavasti keittiön hanat eivät useinkaan ole hyvällä ulkonäöllä pilattuja enkä ole vielä koskaan pystynyt kehumaan yhtäkään keittiöhanaa kauniiksi. Siis ennen tätä:


Blanco Saga. Ensimmäinen hana, jonka ulkonäkö ihan oikeasti miellyttää silmää. Tässä hanassa ei olekaan mitään erillistä säätövipua vaan kaikki toiminnot ovat tuossa mustassa pätkässä. Käytännöllisyys on siis vielä kysymysmerkki. Ja ulosvedettävä pää puuttuu. Käymme siis sisäistä kamppailua ulkonäön ja ulosvedettävän pään välillä. Palaamme raportoimaan miten tässä taistelussa kävi.

Isomman wc:n hana on ollut kysymysmerkki aivan viime päiviin asti, mutta sitten Jii löysi yhden aika varteenotettavan vaihtoehdon: Tapwellin Evon. Se on muotoilultaan aika yksinkertainen vesiputoushana ja sitä on saatavilla eri korkuisina versioina (tai ainakin jatkopalalla), mikä on tärkeää, koska wc:n allas saattaa hyvinkin olla jonkinlainen malja-allas.


Ihan rehellisesti sanottuna en ole koskaan ajatellut wc-hanoja sen enempää kuin että niitä on hyvä olla olemassa. Vaikka myönnän olevani aika vahvasti visuaalinen ihminen, en ole koskaan aikaisemmin kiinnittänyt mitään huomiota hanoihin. Tulenko kiinnittämään niihin huomiota enemmän uudessa kodissamme? Sen näkee varmaan sitten muuton jälkeen...


4 kommenttia:

 1. Meillä on tuo tapwellin hana päävessassa ja ollaan tykätty kovasti! "Vesiputous" on hauskan näköinen ja myös lähes kaikki vieraat ovat ihastelleet tuota hanaa. Meillä oli myös hankaluutta hanojen valinnoissa, mutta lopulta päädyttiin kaikissa hanoissa ja suihkuissa Tapwelleihin. Design-hanoja suht järkevällä hinnalla :)
  -Iitu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla käyttökokemuksia Evosta :) Ehkä se päätyy meidänkin vessaan.

   Poista
 2. Hanojen valinta taitaa olla hankalaa vähän joka puolella, nimim. HarmaatHiukset83 :D
  Mekin päädyttiin ottamaan vessoihin noi evot. Tosi nätin näköiset ja vesikourukin oli paljon suurempi kuin odotin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on taas yksi niistä haastavimmista hommista tässä projektissa :D Laattojenkin valinta alkaa tuntua ihan helpolta tähän verrattuna...

   Poista