torstai 25. helmikuuta 2016

Seinähommia ja saapuneita tilauksia

Tämä pintavaihe on kyllä äärimmäisen mukava siinä mielessä, että viimeinkin voi ajatella tekevänsä jotakin mikä jää sellaisenaan näkyviin. Viimeisen viikon aikana ollaan saatu kaksi korkeaa seinää (oh-keittiö -alueella) lopulliseen pintaansa ja allekirjoittanut on nipoillut muiden seinien kanssa ja käynyt kaikki mahdolliset pikkuskröpöt läpi hiomapaperi kourassa. Keittiön taustaseinähän haluttiin betonimaiseksi ja lopulta päädyttiin käyttämään märkätilatasoitetta (kiitos inspiksestä Käpälämäelle ja toteutusvinkeistä Katin kokeellisille remonteille). Pinta ja väri tuossa materiaalissa ovat aivan täydelliset. Tosin yksi parisuhdekriisi saatiin jo aikaiseksi, kun Jii oli kovalla työllä pinnoittanut seinän jo toiseen kertaan ja meikäläinen ei sitten ollutkaan aivan tyytyväinen lopputulokseen. Yhden erittäin hiljaisen raksalta kotiinpaluun ja yöunien jälkeen Jii sekoitteli vielä kerran mömmöt ja veteli ne seinälle. Tänään en töiden takia päässyt katsomaan miltä nyt näyttää, mutta kuvien perusteella ainakin oikein hyvältä. Kiitos siis Jiille, että jaksoi vielä kerran kiivetä telineille tuon seinän takia. Pintakäsittelyä ollaan myös pohdittu jonkin verran ja tehtiinkin kokeilu testipalalle Supi Arcticilla, mutta valitettavasti tasoitteen väri tummuu eikä hyvää ratkaisua tunnu löytyvän. Nyt näyttäisikin siltä, että ainakin keittiön seinä jätetään tuollaiseksi ja teetetään välitilaan lasi suojaamaan pahimmilta roiskeilta.

The Seinä ei ole vielä aivan kuiva, siitä syystä tummemmat läikät.

Olkkari-keittiön toisessa päädyssä on tapahtunut myös edistystä. Eilen Jiin ahertaessa keittiöseinän primeroinnin parissa, itse aloitin pintamaalausurakan. Ties kuinka monen tunnin pohdinnan ja tutkimustyön jälkeen päädyimme valitsemaan valkoiseksi maaliksi suursuosikki paperin. Toivotaan, että se toimii myös listojen kanssa, jotka todennäköisesti tulemme kuitenkin hankkimaan valmiiksi maalattuina (koska aika ja hermot). Tuota sitten telasin korkealle seinälle kiipeillen tikkailla ylös ja alas. Tänään Jii vetäisi päälle vielä toisen kerroksen ja nyt meillä onkin valmis seinä. 

Toinen suuri edistysaskel tuossa päässä oli takan saaminen paikoilleen. Jiin työkaveri poikkesi eilen raksalla suloisen kolmevuotiaan poikansa kanssa ja heti keksittiin käyttää ilmaista työvoimaa hyväksemme. Takka nousi alustalleen sillä välin kun me pikku Aan kanssa pohdittiin mm. miten telineet on saatu taloon sisälle ja kuinka ihmeessä ne saadaan ulos. Seuraavaksi vuorossa on piipun pohjamaalaus ja sen jälkeen käsittely Tunto Kivellä ja sitten päästäänkin jo askartelemaan takalle kuorta.


Viime päivinä ollaan saatu saapumisilmoituksia milloin mistäkin ja hana-pytty-muusälä -kokoelma Ladossa kasvaa koko ajan. Mm. Blancon rakkaushana ja Idon Seven D Image -pytyt odottaa jo asennusta. Mutta jotta tämä postaus kestäisi edes jokseenkin järkevissä mitoissa, jätetään näiden kamojen esittely toiseen kertaan.


The Hana. 

6 kommenttia:

 1. Mä en kestä :D piti jo johonkin sun aiempaan postaukseen kommentoida, että onpa meille tulossa samanlaisia juttuja, mutta nyt on pakko, sillä minäkin inspiroiduin Katin postauksesta ja meille tulee myös tasoiteseinä keittiöön :) hauskaa nähdä miltä se teillä näyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, että tosi monessa meidän seuraamassa blogissa pohditaan ja toteutetaan ihan samoja juttuja :D Ja silti kaikille tulee ihan eri näiköiset kodit. Mutta tuota tasoiteseinää on kyllä pakko kehua! Ihan loistava idea siltä joka sen ikinä onkaan ensimmäisenä keksinyt. Halpa ja ihan superhieno!

   Poista
  2. Meilläkin seinä on nyt tuossa vaiheessa ja arctic ei todellakaan ole vaihtoehto discomeiningin takia... Soitin maalilinjaan ja suosittelivat pölynsidonta-ainetta. Välitilalasi tai käsittely on myös pohdinnassa. Pidän tuosta pinnasta eniten tuollaisena mattana ha pelottaa mitä käsittely sille tekee... Jos olette keksineet ratkaisun niin mielelläni sen kuulisin :)

   Poista
  3. Onkin pitänyt kirjoittaa tästä taas vähän lisää, mutta ei ole millään ehtinyt. Päätettiin jättää keittiön seinä nyt tuollaiseksi ja teetettään vaan välitilaan lasi. Sävy ja pinta on niin kaunis, että ei sitä viitsi mennä pilaamaan millään lakoilla sun muilla. Vessan seiniin vedin supi saunasuojan ja siellä sävyeroa ei oikeastaan edes huomaa vähäisemmän valaistuksen takia. Pinta jäi tosi mattaiseksi (ainakin huonoilla raksavaloilla katsottuna), mutta selvä kalvo muodostui kuitenkin. Tuo oli sen verran aikaa vievää touhua, että isompia pintoja en kyllä jaksaisi ihan pikkupensselillä vetää :D Teen tasoiteseinistä postauksen heti, kun saan aikaiseksi ottaa parempia kuvia vessasta saunasuojauksen jälkeen.

   Poista
 2. Vau, siellä on jo noin hyvällä mallilla! Upea tuo betoniseinäpinta!!!
  Jos innostusta riittää, sinulle olisi blogissa sisustusaiheinen haaste 11 kysymyksen kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Ihan oikea blogihaaste! Pitääpä käydä nappaamassa se tänne heti kun ehtii keskittymään sisustusjuttuihin :)

   Poista