lauantai 13. helmikuuta 2016

Procurement Saturday

Psyykattiin Peen kanssa itsemme perjantai-iltana iskuun hankintojen osalta. Lato etenee vääjäämättä kohti loppullisten pintojen tekemistä ja ostoslistalla oli vielä vaikka mitä. Illan kähmyssä tilasin Saksasta suihkut, yhden sekoittajan kylppäriin, pari Geberitin seinä-WC:n painonappia, isomman vessan seinäviemärivesilukon ja keittiöön astianpesukoneen hanan. 

Suihkut: Hansgrohe Raindance Select S 300 2jet showerpipe


Saunan seinään tuleva suihkusekoittaja: Hansgrohe Ecostat
Tähän joutuu vähän säätämään sovittimien kanssa, kun vaihdetaan tuohon alle juoksuputki. Mutta eiköhän siitä ihan siisti saada.

Seinä-WC painonapit: Geberit Sigma 50, toinen valkoinen, toinen mustaAPK hana: Hansgrohe
Seinävesilukko: Hansgrohe Flowstar STänään jatkettiin hankintoja heti aamupuuron jälkeen ja suunnattiin ensin Bauhausiin. Huomasin tarjouksessa olevat Ido Seven D Image wc-pytyt ja tilattiin ne. Seuraavasta rautakaupasta kasa kattoläpivientejä ja Vilpen huippuimuri talliin, mitkä on pitänyt ostaa jo jonkun aikaa. Lähtiessä selvitykseen jäi meidän tallin ullakkoporras, kun tallissa huonekorkeus on 2,85m. Yllätyksekseni puhelin soi jo alle puolen tunnin ja tuo porraskin saatiin tilattua samalla.

Seuraavaksi Ikeaan vohvelit oli todella iso pettymys, maku lähempänä pahvia kuin vohvelia, jossa lopulliset varmistukset ja laskelmat khh kalusteista ja osasta kodinkoneita. Onneksi Peellä on osaamista tuolla kelta-sinisessä laatikossa olevista tuotteista. Ei nimittäin saatu oikein tuota paperilla ollutta kuvaa samannäköiseksi Ikean suunnitteluohjelmalla, vaikkakin tuon firman tuotteista sen aiomme tehdä. Saa nähdä mitä tulee.Tutkin jonkun verran tuossa syksyllä noita kodinkoneita ja aika monta tarjoustakin pyydettiin. Hintojen vaihteluväli oli mallia rapsakka, kallein vs. halvin erotus n. 4000e. En totuudeksi vakuuta, mutta Ikean kodinkoneet on epäilyttävästi AEG:n kodinkoneiden näköisiä.

AEG:n koneissa tuossa jääkaapin tuulettimen suojassa on vain brändin tarra, tässä Ikean versiossa tarraa ei ole. Muuten samaa kamaa.
Kaikella todennäköisyydellä nämä laitteet tulee meidän keittiöön.

The astianpesukone.

Astianpesukoneen kanssahan meillä kävi niin, että minä halusin sellaisen mikä heijastaa lattiaan sen ajan mitä on koneessa jäljellä. No eipä käy sellainen meille, kun tuo kone nostetaan vähän ylemmäs ja heijastelut menee käytännössä siihen alla olevan laatikon yläreunaan. Siinä mielessä parempi, että koneen saa nyt halvemmalla. Ikean koneessa on myös sellainen merkkivalo, mutta se on punainen. Nyt näyttää siltä, että ostamme astianpesukoneen, jääkaapin ja pakastimen Ikeasta, loput jostain muualta.

Lopuksi vielä referenssikäynti K-Rautaan katsastamaan livenä tuo Idon pytty, joka on todella hyvän mallinen. Ainut miinus on, että siinä ei ole avointa huuhtelukaulusta niinkun muutamassa muussa uudessa kulhossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti