torstai 28. tammikuuta 2016

Ekat laatat seinässä!

Nyt on taas ylitetty yksi hieno rajapyykki: ensimmäiset laatat on seinässä. Eikä pelkästään yhdessä seinässä, vaan peräti kuudessa! Eli kummankin wc:n kaikki laatoitettavat seinät on nyt saumausta vaille valmiit. Tai no, valmiit on ehkä vähän huono sana tässä kohtaa. Laatoittajalle oli tullut joku ajatushärö pienemmän vessan laatoituksessa ja alin rivi on tällä hetkellä väärin. Katsotaan miten tämä asia korjataan, koska jotenkin omaan silmään ei sovi tuo tasaladontainen rivi muuten tiililadontaisessa seinässä.


Muuten pienempi wc on juuri mielikuvieni mukainen. Wc-kotelo on laatoitettu hienosti ja kulmakin onnistui siististi ilman listaa. Mosaiikin menekin olin onnistunut laskemaan niin tarkasti, että jäljelle jäi vain yksi ehjä "matto" + rippeitä. Toivotaan, että laskelmat pitää myös muiden laattojen kohdalla.


Ja sitten se seinä, jonka näkemistä olen odottanut niiiiiin kauan. Isomman wc:n hexagon.Yritin muokkailla värejä todellisuutta vastaaviksi, raksavalaistus kun ei tarjonnut ihan optimaalisia kuvausolosuhteita. Mutta väreistä viis, seinä on täydellinen! Ja sama laatta tulee tosiaan jatkumaan vielä lattiaan. Tämän seinän vasemmalla puolella on mattavalkoisella laatalla laatoitettu seinä, joka sekin oli siis jo valmis.

Ihanaa, kun vihdoinkin jokin tila talossa näyttää lähes valmiilta! Ensi viikolla onkin luvassa siivous- ja suojausurakka, koska sitä seuraavalla viikolla onkin jo tasoitusporukan vuoro astua ohjaksiin.

6 kommenttia:

 1. Voi toi hexagon on aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin! Todennäköisesti mut löytää tulevaisuudessa aika usein tuijottelemassa vessan seinää :D

   Poista
 2. Hexagon on hyvä. Haaveilen siitä lattiaan, seinässäkin näyttää hyvältä ja olet tainnut tosissaan haluta tätä pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kauan tätä tosiaan tuli suunniteltua. Tuntuu kyllä tosi hyvältä, kun suunnitelmat alkaa vähitellen toteutua ja näkee ne muuallakin kuin fiiliskuvissa :)

   Poista
 3. Hienolta näyttää! Meille tulossa myös musta Hexagon pikkuvessan seinään. Lattiaankin olisin laittanut, mutta mies ei taipunut. Perus 10x10 pitää siis laittaa. Samoissa aikatauluissa mennään, meilläkin seinälaatoitusten pitäisi olla vuorossa seuraavan kuukauden sisään. Lattia tosin ei varmaan ole kuiva vielä muutamaan kuukauteen, eli lattia laattoja saadaan odotella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lattia jää vielä odottamaan laattoja, koska ei tosiaan ollut edelleenkään kuiva vaikka valusta on jo useampi kuukausi... Onneksi riittää muutakin hommaa, ettei tartte jäädä pyörittelemään peukaloita lattian kuivumista odotellessa.

   Poista