tiistai 12. tammikuuta 2016

Laattasuunnitelmat: Sauna ja kylppäri

Lupasin kirjoittaa vielä tarkemmin kaikkien laatoitettavien tilojen suunnitelmista, joten täältä pesee. Aloitetaan sieltä, mihin tulee eniten laattapintaa eli kylppäri-sauna -alueesta.


Kuten on jo ehkä huomattu, olen suuri harmaan ystävä, joten harmaa linja saa jatkua myös pesutiloissa. Pesuhuoneessa kaikki muut pinnat, siis sekä lattiat että seinät, tulevat harmaalla laatalla lukuun ottamatta khh:n vastaista seinää. Tuo yksi seinä saa mattavalkoisen laatoituksen lähinnä siitä syystä, että sillä seinällä on valkoinen ovi ja koska Jii kaipasi vähän lisää valoa tähän tilaan. Ja harmaa laatta onkin sitten sitä samaa Ii Creaconia, mitä tulee vähän joka paikkaan muuallekin. Seiniin laitamme 30x60 kokoista laattaa ihan normiladonnalla. Lattia on vähän erikoisuus. Isot laatat lattiassa olisivat olleet todella hienot, mutta koska budjetti ei taipunut Unidrainiin tai vastaaviin, piti tehdä kompromissi. Laattamiehen kanssa keskusteltuamme saimme viimeinkin varmistuksen sille, että suunnitelmamme on myös toteutuskelpoinen. Siispä, kulkutie pesuhuoneen ja saunan välillä laatoitetaan 30x60 laatalla ja suihkujen alta sillä hirvittävän kalliilla mosaiikilla. Sama mosaiikki nostetaan vielä seinälle "pullohyllyn" verran, että saamme hiukan jatkuvuutta eikä ihan töks-töks-linjoja.

Se paljonpuhuttu pullohylly.

Saunan puolelle laattaa tulee vain kiukaan taakse ja lattiaan ja muuten koko komeus paneloidaan näillä näkymin tervalepällä. Kiukaan taakse tuleva laatta on Creaconin rouheampi serkku eli Ii Conproj ja tässä kohtaa päädyimme mustaan laattaan. Ainakin omissa kuvitelmissani tuo näyttää tosi hienolta ylhäältä tulevassa valossa, mutta nähtäväksi jää toteutuuko nämä mielikuvat.

Ja millaista fiilistä tällä kaikella harmaudella sitten haetaan? Tavoitteena on rauhallinen ja harmooninen tila, jossa ei ole liikaa yksityiskohtia. Harmaan laattapinnan rinnalle lämpöä tuo puupaneloitu katto, joka jatkuu myös saunan puolelle katonrajassa olevan lasin läpi.P.S. Se mosaiikki on tosiaan hienoa ja haluan sen todella tuonne suihkujen alle, mutta toimitusaika kirpaisee aika pahasti (sen hinnan lisäksi): tänään tuli ilmoitus, että menee viikolle 11...

1 kommentti:

  1. Pikkasen hymyilytti tää postaus. Sama värimaailma luvassa myös meillä ja jopa sama fiiliskuva :D

    VastaaPoista