sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Autotallin lattian pinnoitus

Olin pallotellut aika kauan minkähän pinnoitteen sitä laittaisi tuonne talliin. Nykyisellään pidän mopoa sellaisessa tallissa, jossa on epoksilattia. Hyvää on se visuaalinen ulkonäkö, puhdistettavuus ja ettei kaikki helähdä samantien siruiksi jos lattialle tippuu eli se joustaa. Mutta auta armias kun on hiekkaa lattialla tai joku terävä vetää lattiaa pitkin niin naarmuja tulee ja se kiilto siltä kohdalta katoaa. Toiset argumentoi, että nastoja se ei kestä. Ei varmaan kestäkään, mutta itse en ole nastarenkailla ajanut enää vuosiin. Värejä tuohon epoksiin saa vaikka mitä.

Mastertop oli toinen optio. Tosin työkaverilla tämä pinnoite irtoaa kun nastarenkaista suola jää lattialle ja sitä kautta korkkaa kovan pinnan irti. Mm. lattiamiehet argumentoi nimenomaan tätä vastaan, että Mastertop on ainoa oikea talliin. Interwebissä aikani surffailtuani löysin BASF:n sivulta Mastertopin eri värejä ja olihan siellä muutama. Valkoisen olisin halunnut, mutta varmaan jo arvaakin ettei sitä tietenkään lattiamiehillä ollut (tilauskamaa). Päätöksen tein säätsekkauspuhelun aikana lattiamiehille ja Mastertop 450 Gris Clair sinne laitettiin. Katsotaan miten kestää, eiköhän tuon hyvyys selviä tässä rakennuksen aikana kun tuossa tallissa touhutaan paljon.Ja edelleen pääsin toteamaan, että aina ja kaikessa pitää olla itse mukana, jos haluaa että tehdään kuten on suunnitellut. Lattiamiehet tulivat tosiaan tarkasti oikealla kellonlyömällä paikalle. Mutta kun tsekkasin, että mitä väriä miehillä on Mastertoppia mukana niin tuli kysymysmerkkejä, "sitä normiharmaata tietysti". Olin tilannut kirkasharmaa-sävyn. Näin. Mutta ei mitään, onneksi kello oli aikainen aamu ja parin soiton jälkeen meillä oli oikeaa sävyä tontilla. Eli tuo lattian sävy on kirkas harmaa, aikaisemmin kirjoittelin jotain noista väreistä.

Tuota Mastertoppia voi tehdä kuulemma aika montaa eri pinnankarheutta: käsinhierto puulla, käsinhierto metallilla, koneella kevyesti ja koneella voimakkaasti (ainakin nämä variaatiot). Sovittiin, että poltetaan ihan lasiksi pinta koneella. Ja pirun sileä siitä tuli kyllä! Liippikone ei mahtunut tekniseen tilaan ja se on tehty käsin. Siitä näkee vähän eroa millainen tulee käsin ja millainen koneella.

Mastertop+jälkihoitoaine kuivumassa. Kiiltää.

Tuossa näkyy sävyero valetun betonin ja kirkasharmaa-Mastertopin välillä. Jos tarkasti katsoo niin näkee hiertoeron tuolla teknisessä tilassa.

Tykkään. Jotkut voi nillittää että on liukas jne, mutta kun on oma niin voi tehdä juuri kuten haluaa.

Ainut mitä en tajunnut silloin varmistaa kun jätin lattiamiähet Mastertoppia laittamaan oli tuo öljynerotyskaivon kohta. Siinä oli suojamuovi kannen päällä sitä varten ettei sinne mene betonia. Se suojamuovi oli edelleen paikallaan kun tulin töistä tontille ja tietysti siellä kaivon kauluksen ja betonin välissä. Saa nähdä mitä tuohon keksii, nyt siellä on kohtia, jossa ei ole tuota pinnoitetta ja pelkkä betoni näkyy. Ja taas, lasken että täysin oma moka, kun en älynnyt moista itsestäänselvyyttä sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti