Mastertop oli toinen optio. Tosin työkaverilla tämä pinnoite irtoaa kun nastarenkaista suola jää lattialle ja sitä kautta korkkaa kovan pinnan irti. Mm. lattiamiehet argumentoi nimenomaan tätä vastaan, että Mastertop on ainoa oikea talliin. Interwebissä aikani surffailtuani löysin BASF:n sivulta Mastertopin eri värejä ja olihan siellä muutama. Valkoisen olisin halunnut, mutta varmaan jo arvaakin ettei sitä tietenkään lattiamiehillä ollut (tilauskamaa). Päätöksen tein säätsekkauspuhelun aikana lattiamiehille ja Mastertop 450 Gris Clair sinne laitettiin. Katsotaan miten kestää, eiköhän tuon hyvyys selviä tässä rakennuksen aikana kun tuossa tallissa touhutaan paljon.
Ja edelleen pääsin toteamaan, että aina ja kaikessa pitää olla itse mukana, jos haluaa että tehdään kuten on suunnitellut. Lattiamiehet tulivat tosiaan tarkasti oikealla kellonlyömällä paikalle. Mutta kun tsekkasin, että mitä väriä miehillä on Mastertoppia mukana niin tuli kysymysmerkkejä, "sitä normiharmaata tietysti". Olin tilannut kirkasharmaa-sävyn. Näin. Mutta ei mitään, onneksi kello oli aikainen aamu ja parin soiton jälkeen meillä oli oikeaa sävyä tontilla. Eli tuo lattian sävy on kirkas harmaa, aikaisemmin kirjoittelin jotain noista väreistä.
Tuota Mastertoppia voi tehdä kuulemma aika montaa eri pinnankarheutta: käsinhierto puulla, käsinhierto metallilla, koneella kevyesti ja koneella voimakkaasti (ainakin nämä variaatiot). Sovittiin, että poltetaan ihan lasiksi pinta koneella. Ja pirun sileä siitä tuli kyllä! Liippikone ei mahtunut tekniseen tilaan ja se on tehty käsin. Siitä näkee vähän eroa millainen tulee käsin ja millainen koneella.
Mastertop+jälkihoitoaine kuivumassa. Kiiltää. |
Tuossa näkyy sävyero valetun betonin ja kirkasharmaa-Mastertopin välillä. Jos tarkasti katsoo niin näkee hiertoeron tuolla teknisessä tilassa. |
Tykkään. Jotkut voi nillittää että on liukas jne, mutta kun on oma niin voi tehdä juuri kuten haluaa.
Ainut mitä en tajunnut silloin varmistaa kun jätin lattiamiähet Mastertoppia laittamaan oli tuo öljynerotyskaivon kohta. Siinä oli suojamuovi kannen päällä sitä varten ettei sinne mene betonia. Se suojamuovi oli edelleen paikallaan kun tulin töistä tontille ja tietysti siellä kaivon kauluksen ja betonin välissä. Saa nähdä mitä tuohon keksii, nyt siellä on kohtia, jossa ei ole tuota pinnoitetta ja pelkkä betoni näkyy. Ja taas, lasken että täysin oma moka, kun en älynnyt moista itsestäänselvyyttä sanoa.
Miten on Master Top toiminut autotallin lattiassa? Itsellä on tallin valu kohta puolin edessä niin kiinnostaisi kuulla kokemuksia.
VastaaPoistaNyt alkaa olla aikalailla reilu vuosi normaalia asumista takana ja samoin tallin käyttöä. Tosi tyytyväinen tuohon masteroppiin tallin lattiassa. Lattialle on kaatunut vaikka mitä, liottimista maaleihin ja kaikki lähtee hyvin irti. Se mikä tuossa liippausvaiheessa kannattaa miettiä ohjeeksi lattiamiehille on, että millaisen pinnan haluaa. Meillä halusin tuohon tuollaisen tosi sileän pinnan ihan tietoisesti että se on sitten märkänä liukas. Ehkä eniten se haittaa talvella kun tulee talliin lumisilla kengillä ja lattia on lämmin. Nyt saattaisin ottaa vähän karkeamman pinnan ihan käytettävyyden takia..tosin se ei ole sitten niin helppo pitää puhtaana. Yksi talvi siinä on nastarenkaillakin hierottu eikä mitään ihmeellisiä jälkiä näy.
PoistaSanoisin, että työmäärältään ja hinta-laatu suhteeltaan ylivoimainen vs. epoksipinnat tai maalit. Mastertop kun laitetaan heti valun päälle niin lattia on heti käytössä kun lattia on kuiva.
Kiitos vastauksesta. Taitaa valintani olla Master Top.
PoistaMoi!
VastaaPoistaOnko autotallin Master Top pinnoitteessa käytön / nastojen jälkiä näin muutaman vuoden jälkeen?
Onko tullut halkeamia tai pölyttääkö?
Ottaisitko saman lattian uudestaan vai onko mieli muuttunut?
Meillä myös rakennusprojekti tulossa ja mietimme miten autotallin lattia kannattaisi toteuttaa. :)