tiistai 20. lokakuuta 2015

Fiiliskuvia: isompi wc

Latoomme tulee kaksi vessaa, toinen lähinnä omaan käyttöömme vaatehuoneen perälle ja toinen ns. vierasvessaksi heti eteiseen. Eteisen wc on isompi ja siitä haluamme tavallaan vähän edustuskelpoisemman, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Ei siis rojuja tähän tilaan ja mahdollisimman minimalistinen sisustus muutenkin. Sekä pönttö että käsienpesuallas tulevat seinäviemäröinnillä.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut alusta asti tämä kuva.


Pöntön asennustelineen lokerointi toteutetaan siten, että takaseinä säilyy suorana ylös asti, ei siis minkäänlaista porrastusta. Ja kaikki tämä tuon laatoituksen takia. Kuusikulmainen laatta näyttää vaan todennäköisesti parhaalta ehjänä ja kun kerran jostain on kehittänyt pakkomielteen, niin pakkohan se on saada. Onneksi Värisilmästä löytyy Rewind-laatta, joka näyttää yhtä hyvältä livenä kuin kuvissa. Lattia laatoitetaan samalla harmaalla laatalla kuin eteinen ja keittiö. Allaskalusteen takainen seinä laatoitetaan mattavalkoisella laatalla ja kahteen jäjelle jääneeseen seinään on ainakin tällä hetkellä suunnitteilla rouhea betonimainen pinta. 
Allaskalusteeksi emme hanki mitään "kunnollista" kalustetta, vaan kaksi puulevyä. Nämä tulevat päällekäin seinästä seinään niin, että niiden väliin jää hyllytilaa. Päällimmäisen levyn päälle asennetaan tietysti allas ja siihen olen yrittänyt etsiä mahdollisimman neliskulmaista tason päälle asennettavaa allasta. Vielä kun ehtisi niitäkin katsomaan ihan livenä eikä vaan selaamaan kuvia netistä. Puutasojen materiaali on vielä mietinnässä, ehdotuksia otetaan vastaan. Jotain säilytyslaatikoita tuolle tasohyllylle pitää varmaan sitten jossain vaiheessa hankkia, että vessassa voi jotain säilyttääkin ilman, että se näyttää hirmu sotkuiselta. 

Kalusteseinälle hankitaan myös iso peili, jonka takaa tulee epäsuoraa valoa. Muuten valaistus hoidetaan Muuton E27-lampuilla, joita meiltä löytyy jo ennestään useampi kappale. 

Hassua, että juuri tämän wc:n sisustuksen suunnittelu on ollut tähän mennessä ehkä parasta koko projektissa. Joskus sitä inspiroituu niinkin pienestä kuin yhden wc:n seinälaatoista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti