keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Voihan pönttö...

Eikä pelkästään pönttö vaan kaikki mahdolliset wc-härpäkkeet. Olen nyt yrittänyt metsästää mallia yhdestä tietystä wc-istuimesta ympäri Tamperetta ja lähikuntia tuloksetta. Ylipäätään wc-istuimet, -altaat ja muut kalusteet tuntuvat olevan sellaista tavaraa, että niitä vain tilataan ilman, että nähdään etukäteen livenä miltä ne todellisuudessa näyttävät. Itse tykkään kuitenkin nähdä ostokseni ennen niiden maksamista ja erityisesti tällaiset useamman satasen ostokset. Wc-kalusteet ovat nyt ainoat, joiden hankinta tökkii. Kaikki muut kiinteät kalusteet on jo vähintäänkin suunniteltu tilausta vaille valmiiksi ja keittiö on jo tilattukin. On noita vessojakin siis suunniteltu ja mielikuva päässä on harvinaisen selkeä myös niiden osalta, mutta mikä allas on juuri se oikea ja entä se pytty sitten... Kuvissa monet näyttävät hyvältä, mutta uskaltaako lähteä tilailemaan sikoja säkeissä. Ilmeisesti siihen tässä vielä päädytään. 

Etsinnässä on siis Ido Seven D Image. Sulavalinjainen ja yksinkertainen wc-istuin ilman ylimääräisiä mutkia. Mutta kun ei olla nähty tätä livenä. Pitääkö vaan luottaa kuviin ja toivoa parasta vai mitä ihmettä?

Kuva täältä

Altaat puolestaan ovat vielä enemmän hakusessa. Otsosonin valumarmorialtaat ovat ulkonäöltään juuri passeleita ja sellaisia nähtiinkin Ideaparkin Netraudassa, mutta tuo valumarmori materiaalina vähän mietityttää. Laittakaahan siis vinkkiä mistä voisi löytää esim. alla olevan Otsosonin Cubo 800 -altaan tyylisen posliinisena tai mikäli on kokemuksia valumarmorista, niin jakakaahan tietoisuuttanne meillekin.

Kuva Taloon.com

3 kommenttia:

 1. En tiedä auttaako, mutta meillä on kolme kipaletta noita Idon Seven D Image-pönttöjä slow close-kannella (kansi aivan huippu, ei rämähdä ei :)) ja pöntöt ovat kyllä juuri niin hyvännäköiset luonnossa kuin kuvassa. Tilamaan joutui tosiaan pelkän kuvan perusteella, kun ei sitä mallia ollut missään, mutta ei joutunut pettymään. Rakentaja-aiheisilla messuilla olen noita näin jälkeenpäin nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon tästä kommentista! Kiva kuulla, että pöntöt näyttää yhtä hyvältä livenä kuin kuvassa. Ehkäpä mekin uskaltaudutaan noita tilailemaan :)

   Poista
 2. Samoin täällä on kolme kappaletta kyseisiä pönttöjä ollut käytössä puolitoista vuotta ja ei voi kuin suositella. Rakastan edelleen tuota simppeliä ulkonäköä!

  VastaaPoista