sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Ja eikun reissuun taas..

..mutta vasta huomenna. Vähän ärsyttää lähteä, kun hommat etenee raksalla hyvin. Yritin tässä muistella mitä kaikkea tällä viikolla ja viikonloppuna on tehty. Taisi homma virallisesti alkaa maanantai-iltana kun pellit meni katolle. Timpurit tuli tiistaina, laittoivat räystäitä aina kun ei satanut ja touhusivat muun ajan sisällä. Vettä. Sitä on tullut tällä viikolla ainakin riittävästi. Tilanne kuitenkin nyt itsenäisyyspäivän iltana on, että höyrynsulut ja koolaukset on muualla paitsi oh+k+rt alueella.

Kannustalon puuhapaketissa tuli noita IV-läpivientien kumilerppuja. Tosi käteviä, kun tuo teippaus on muuten tosi hankalaa.

Villat loppui heti alkuunsa. Toivottavasti alkuviikosta tulee heti lisää. Meillä pitää tehdä tuollaiset välirungot tuonne yläpohjaan tuon saksiristikon takia.

Vähän merkkailtiin Peen kanssa väliseinien ja piipun paikkoja. Kuvaamisesta oli tässä konkreettistä hyötyä, kun pystyi tarkastamaan mihin voi väliseiniä tarvittaessa ankkuroida. Tehtiin tämä timpureille valmiiksi, niin ei tarvitse heidän käyttää aikaa moiseen ja arvailla osuuko lämmitysputkeen vai ei.

Ulkoapäin Latotalo alkaa olla nurkkalautoja vaille valmis ja telineet päästettiin kärsimyksistään. Päästiin ensimmäistä kertaa näkemään, miltä Ladon julkisivut näyttää. Ja näyttäähän ne! Hyvillä fiiliksillä, vaikka vettä satoi koko viikonlopun kun telineitä purettiin. Happotestissä oli myös Milwaukeen akkuväännin, joka toimi moitteettomasti vesisateessa ja lukuisista mutaan upotuksista huolimatta. Hyviä kamoja.


Meidän todennäköinen arkikukuovi eli khh ovi. Nyt vielä raksaovella.

Takapiha-look telineiden purkamisen jälkeen.

Ikkunoita päästiin fiilistelemään tänään oikeasti kun telineet lähti. Täytyy vielä putsata nuo ikkunapellit jossain kohtaa ettei jää tahroja.

Makkarin ikkuna tallin suunnasta. Yläreunassa näkyy maalämpöpumpun ulkoanturi. Eli pohjoinen on tuon anturin suuntaan.

Puutavaraa saa peitellä joka päivä ja niitata muoveja tiukemmalle. Vettä tosiaan 'ripottelee' ja tuntuu että tuo tuuli repii viimeisetkin irti.


Tallikin on edistynyt. Loput vanerit ja kipsit meni seiniin viikolla ja sain vihdoin ruuvattua sen rosterialtaan seinään niin pääsee kädet pesemään. Tallissa on edelleen helv.. lämmin, jotain +25C. Pumppu on ihan minimillä, mutta silti aika kuumana on talli. Putkarin ja Kotiloimun kanssa hommaa vähän ideoitiin ja lopputulema on vaan, että tuo Stiebelin pumppu on vaan niin ylimittainen tuohon pelkkään talliin, että se puskee lämpöä sinne vaikka kaikki säädöt on minimissä. Eipä tuossa, saapahan hanskat kuivattua kätevästi vaikka lattialla.
Siivottiin Peen kanssa talli yhtenä iltana viikolla ja tulihan sinne tilaa ihan kivasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti