perjantai 18. joulukuuta 2015

Valaisinhaaste

Kyllä mekin kun muutkin. Taloon.com on järjestänyt bloggaajien ja lukijoiden iloksi Sisustusniksit-kilpailun, jonka aiheena ovat valaisimet. Tehtävänä on kirjoittaa omista suosikkivalaisimista ja valaisinhaaveista.

Meille valaistuksella on suuri merkitys ja sen pohdintaan olemme käyttäneet aikaa melkoisesti. Valaistussuunnitelma on jo tehty/teetetty ja siihen palataan tässä ihan lähiaikoina myös täällä blogin puolella. Latomme tullaan valaisemaan pääasiassa ledeillä (niin, ihan kuin kaikilla muillakin), mutta eihän pelkät ledit katossa riitä vaan on oltava myös muunlaisia valoja. Nykyisistä valaisimistamme suosikkini on ehkä itse rakentelemani J-valokirjain, jonka annoin Jiille viime jouluna lahjaksi. Siitä ei valitettavasti löydy kuvaa eikä kuvaukset onnistu tällä hetkellä valaisimen sijainnin ollessa hiukan epäselvä (jossain pahvilaatikossa varastossa), joten esittelenkin yhden toisen kodistamme jo löytyvän valaisimen.

Design House Stockholmin Block-valaisin on aina ollut mielestäni ihanan yksinkertainen ja kaunis valaisin. Onnekseni Jii osti sen jokunen vuosi sitten valaisemaan tv-tasoamme ja se siirtyy tietysti myös tulevaan kotiimme.

Kuva lainattu Pupulandia-blogista

Tunnelmaa luovia valaisimia löytyy siis jo nurkista aika paljon valmiiksi, mutta ehdottomasti lisää pitää hankkia uuteen taloon. Ja koska nyt eletään Suomessa vuoden pimeintä aikaa ja joulukin lähestyy, haaveissani siintää ihanat koristevalot. Eikä koristevalosarjojen käyttöä tarvitse jäättä pelkästään talvikauteen, nehän sopii hienosti vaikka terassille kesäiltoinakin. Esim. tällainen Konstsmiden-valosarja olisi aika kivan näköinen terassiin kaiteella tai miksei sisälläkin vaikka takan päällä. Meillä on tiedossa myös häät ensi vuonna, joten tällaisia valosarjoja voisi hyötykäyttää myös niissä bileissä.


Ja koska en voi korostaa tällä hetkellä vallitsevaa järkyttävää pimeyttä, lisään haavelistalleni myös kunnon ulkovalaisimet. Pelkään pimeätä aivan hirvittävästi, joten uuden talomme sijainti semisti maalla hiukan jännittää. Uskallanko mennä koirien kanssa ihanan isolle takapihallemme ollenkaan riehumaan pimeään aikaan? Jotta uskaltaisin, pitää se piha valaista hyvin. Talon seiniin tulee valaisimia myös takapihan suuntaan ja ne voisivat hyvinkin olla ehkä nämä Konstsmiden Modenat.


Lisäksi tarvitaan vielä ehdottomasti pollarivalaisimia valaisemaan pihanurmea. Modena-sarjasta löytyy myös sellaisia, joten ehkäpä tällainen versio sopisi myös meidän pihalle.

Modena-pollarivalaisin

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa Taloon.com:in blogikilpailuun Sisustusniksit - valaisinhaaste kutsuttuna. Äänestämällä suosikkikirjoitustasi osoitteessa sisustusniksit.fi voit voittaa 300€ valaisinlahjakortin taloon.comiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti