sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kerrostaloasumisen ihanuutta ja sunnuntaitreenit

Viime yönä päästiin nauttimaan kerrostaloelämästä oikein toden teolla. Asumme tosiaan tällä hetkellä Tampereen Vuokra-asuntojen omistamassa talossa ja asunto on meille kaikinpuolin aivan riittävä tällaiseen tilapäisasumiseen. Pahvilaatikkopinot ja jätesäkit olkkarin nurkassa ei haittaa yhtään, kun tietää tämän olevan väliaikainen ratkaisu. Tarvitsemme lähinnä paikan, jossa käydä välillä syömässä ja nukkumassa. Ja kun sanon nukkumassa, tarkoitan todellakin nukkumista. Kaikki tässä talossa eivät valitettavasti tunnu tajuavan yöhiljaisuuden merkitystä eivätkä tietenkään sitten kunnioita sitä. Viime yö meni aika pitkälti ensin naapurin etkoja kuunnellessa ja sitten puoli viiden maissa baarista paluuta ihmetellessä. Meidän hurtat on sopeutuneet aika hienosti kerrostaloelämään eikä isompia mölinöitä ole tarvinnut meidän kämpässä hiljentää. Paitsi sitten viime yönä... Äl oli aivan varma, että joku on murtautumassa meille ja puolusti tietysti omia ihmisiään varsin railakkaasti. Yleensä kovin hiljainen Kookin liittyi kuoroon eikä nukkumisesta meinannut sitten tulla yhtään mitään. Lopulta siirrettiin koirien pedit meidän minimakkariin ja sulkeuduttiin kaikki neljä alle kymmeneen neliöön. Tämän jälkeen uni tuli viimeinkin. Kaikille meille. Toki vain keskeytyäkseen puoli viideltä siihen baaripalaajien möykkään..


Kerrostaloissa on tietysti eroja ja itsekin olen saanut elämäni aikana asustaa oikein mukavissa ja rauhallisissa taloissa. En siis halua dissata kerrostaloeläjiä yleisesti, kunhan puran viime yön tukahdutettuja tunteita. Onneksi seuraava etappi onkin ihan oma talo ilman yhtäkään seinänaapuria ja onneksi sitä ei (toivottavasti) tarvitse odottaa kovin kauaa.

Tämä päivä kuluikin sitten taas raksatreenien parissa. Selvästi on meneillään kesäksi kuntoon 2016 -projekti tai ehkäpä huikea häädieetti. Oli miten oli, tällä menolla ollaan aika tikissä ensi vuoden elokuussa kun olisi tarkoitus sanoa tahdon.

Tällä kertaa treenit menivät omalta osaltani seuraavasti:

Lämmittely: harjan varressa heiluminen
Vähän lisälämmittelyä: villapakettien rahtaaminen tallista taloon
Kokovartalorääkki: 8,5m piipun harkkojen kantaminen ulkoa sisälle
Palauttelu: lautojen roudaus Jiille yläpohjaan
Loppuverryttely: tallin ulko-ovien siirtäminen sisätiloihin

Siinä ne nyt nököttää siististi...


Ja selkä kiittää...

P.S. Lisää tuosta raksalle saapuneesta takkapaketista vielä myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti