sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Ladies and gentlemen. We have heating.

Latotalon raksalla alkoi timpureiden osalta joulutauko eilen. Summaan vähän viimeisen parin viikon tapahtumia, aika monta asiaa on saatu tehtyä, nyt tuntuu että vielä enemmän on tekemättä. On tehty virheitä, korjattu, fiilistelty meidän avonaista keskustilaa ja vastaanotettu tavaraa aika paljon sekä maksettu paljon laskuja.

Keskiviikko 16.12.2015 oli päivä kun meille laitettiin taloon lattialämpö päälle. Mahtavuutta! Samalla putkari veti radonputket välipohjaan ja viemärituuletuksen nosti myös sinne. Uusi kattokonvektori on paikallaan ja sinnekin on putket vedetty, muttei se vielä ole kytketty pumppuun. Vastaava kävi viikolla yksi ilta ja huomasi, että meiltä puuttuu IV-koneen tippuvesiputki. Itse en moista edes ollut tajunnut. Pikatsekkaus kuvista ja niinhän se puuttuu. Putkari myönsi erheensä ja alettiin pohtia mitenkäs ratkaistaan tämä?

 1. Meidän IV-kone on Systemair:n kone, joka haihduttaa kennosta tulevan veden poistoilmaputkeet = ei välttämättä tarvita viemäriin putkea
 2. Jos kone joskus vaihdetaan, niin putki tarvitaan ja se on myös kuviin piirretty
--> Putki laitetaan. Nyt täytyy vaan porata se väliseinien runkoihin ja vielä parin mutkan kautta isomman WC:n vesilukolliseen kaivoon. Helppoa? Ei, mutta tehdään silti.


Paluuvesi pyörii tuossa n. 20 asteessa, mutta eipä se lämpö vielä siellä oikein pysy kun katossa ei ole eristeitä. 10-12 astetta on sisällä lämpöä.

Tuo putkihässäkkä kyllä on aika iso, vie tilaa eteisen kaapista aika lailla.

Puiset väliseinät nousi pääosin viime viikolla jo, tällä viikolla on muurattu noita kiviseiniä ja piippua. Opin, että noissa seinätiileissä on vaihtoehtoja. Otin meille Kahi-tiilet, kun ne hinnallisesti oli järkevät ja onpahan ainakin jämäkät seinät. Kevytsoraharkot on kevyitä, mutta vähän arastelin sitä niiden haurautta, jos seinään pitäisi jotain kiinnittää. Varsinkin kun ei ihan tiedetä vielä että mitä tulee millekin seinälle kiinni.

Isomman vaatehuoneen kaapin paikka.
Uusi TV menee näillä näkymin hankintalistalle. Kävin katselemassa Gigantissa noita telkkareita ja aika kivasti on hinnat tulleet alaspäin siitä, kun 2009 ostin tuon edellisen ruudun. 55" tuumainen tuntuu hullun isolta, mutta miksei? Ei se nyt tuossa talon seinässä niin järkyttävän suuri ole? Jos keittiöstä meinaa samalla jotain nähdä niin täytyy se minimissään 50" olla. Nojaa, ruutuja on kaupat pullollaan, ostaa sitten kun on muutto lähempänä.

TV:n paikka ehkä tuossa? Oli pakko tehdä pahvitelkkari, kun ei muuten osaa käsittää minkä kokoinen on 55"

The Takka. Pee kirjoittelikin että polttouuni on saapunut ja sitä on leivottu paikalleen. Piippu nousi tällä viikolla yläpohjaan ja siltä osin on valmista puhallusvilloja varten. Me ei tehty läpivientejä vielä millekään vaan täytyy tilata peltisepittäjä sitten kun on kaikki piiput valmiina. IV-kone tarvitsee myös ilmeisesti yhden reiän kattoon? Nyt on ollut prioriteettina, että saadaan tuo yläpohja valmiiksi villoja varten, jotta alkaa torpassa kestää lämpö sisällä.

Takkaa päätettiin nostaa noiden tiilien verran. Nuo ei ole viralliset tiilet vielä, oli vaan pakko laittaa jotain alle, kun oli niin tarkasti mitoitettu nuo meidän märkätilojen Kahi-tiilet, joita tuolla alla oli 8kpl, että kaikki meni viimeistä kappaletta myöten!

Märkätilat sai seinikseen tällä viikolla tiiliä ja tilat pieneni tuntuvasti. Meillähän kph+s ei ole mitkään järkyttävän isot spa-tilat vaan ne neliöt päätettiin käyttää tuonne muihin tiloihin. Se mikä haluttiin, on tuo "purkkiteline" tuohon suihkujen alle. En voi sietää niitä imukuppi-kromattumuovi-telineitä mitä laitetaan seinään kiinni. Meille muurattiin tuollainen 80cm korkea tiiliseinä tuohon, mikä laatoitetaan ja ne purkit voi olla siinä. Suihkut tulee 105cm korkeuteen.

Suihkut ja tuossa alareunassa näkyy se purkkiteline

Tässä kävi meillä pieni käpy, koska suihkuiksi on tulossa 97,52% todennäköisyydellä Hansgrohen Raindance Select 300 sadesuihkut ja niissähän ei ole juoksuputkea. Oltiin siinä sitten, että mistäs otetaan esim. saunakiuluun vesi? Sadesuihkusta? Not. Putkarin kanssa lennosta päätettiin, että vetäistään yhdet lisäputket tuolta jakotukilta katon kautta tuohon saunan seinään ja laitetaan yksi sekoittaja siihen lisää. Oltaisiin varmaan pärjätty ilmankin, mutta tuo tuli suht kivuttomasti nyt. Ja seinän muurauksen jälkeen olisi tarkoittanut pintavetoja, joka on ainakin minusta tyhmää uudiskohteessa.

"Saunavesihanan" paikka. Tuo muurataan jossain kohtaa vielä umpeen.

Tuossa vielä toinen kulma purkkitelineestä. Seiniin meni samalla märkätilatasoite.

Myös sähkärit on olleet hommissa tällä viikolla. Edelleen fokus on ollut yläpohjassa ja ulkovalojen ja -pistorasioiden putkia on vedetty paikalleen. Tämä homma pitäisi valmistua vielä ennen joulua ja sitten pääsee sähkärit putkittamaan sisäpuolen väliseiniä, jota tässä on jo vähän odoteltukin. Sähköt seiniin, niin päästään levyttämään sisäseinät kiinni.Oman aikani iltaisin olen pääosin käyttänyt tuolla yläpohjassa. Tein vähän kulkuteitä tulevaisuutta varten ja ehkä enemmän villamiehille. Tuo saksiristikko tuossa meidän keskitilassa tekee tuosta yläpohjasta vähän erilaisen kuin normaalisti ja siellä ei ole mikään maailman helpoin liikkua päästä päähän. Päädyin tekemään kunnon sillan tuonne toiseen päähän asti, jos joskus tulee tarve mennä huoltohommia tuonne tekemään. Suurin osa IV-putkistosta ja jäähdytyskone on juurikin tuossa päässä taloa. Samalla höyrynsulun tiivistyshommia on saanut tehdä putkarin ja sähkäreiden jälkiä kulkiessa. Sanoinkin niille, että sanokaa jos teette reikiä muoviin että tiedän teipata ne. Ainakaan meidän sähkärit/putkari ei teippaa oma-aloitteisesti tekemiään reikiä. Olen kyllä miettinyt miksei. Aika haastavaa käydä läpi niiden jälkiä tuolla katossa ja tutkia onko reikiä vai ei.

Otin muistin tueksi vielä kuvan tuosta maaviilennyskoneen boksista yläpuoleltakin.


Tuohon saksiristikon ja normaalin katon väliin tuli tuollainen väliseinä tuulensuojalevyineen ja villoineen. Ilman mitään kulkutietä tuolla on aika vaikea liikkua.

4 kommenttia:

 1. Teille tulee kyllä todella paljon meidän suunnitteilla olevaa projektia muistuttava talo! On kyllä muodot mun mieleen :)

  Juttu mitä jäin miettimään, oli tuon tv:n sijoitus. Jos sitä on tarkoitus katsella keittiöstä, niin jääköhän ruutu liikaa kalusteiden taakse? Tässä vaiheessa rasiointeja on helppo muuttaa tarvittaessa. Kuvasta ei toki näe kokonaisuutta :)


  -Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat varmaan, että ruutu on kuvassa aika matalalla? Yritettiin sihtailla sitä sopivalle korkeudelle meidän matalaan sohvaan nähden :) Lopullinen paikka toki päätetään vasta talon valmistuttua, mutta kourun paikka pitää päättää jo nyt.

   Poista
 2. Täytyy vähän kateellisena katsella noita yläpohjan kulkusiltoja. Jäi itse tekemättä raksa-aikana. Kuitenkin olisi aika jessiä päästä vilkuilemaan kattojen läpivientejä silloin sun tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan olisi meilläkin jäänyt tekemättä, jos ei olisi tuota saksiristikkoa tuossa keskellä. En vaan jotenkin uskaltanut luottaa siihen, että kun siellä käy timpurit, iv- ja sähköukot+villamiehet että nuo väliseinäpäätykolmiot kestää kasassa. Niiden yli kun on tosi vaikea kulkea ja päälle ei oikein voi astua.

   Poista