sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Pihatyöviikko

Kaivurimies soitteli tuossa reilu viikko sitten, että mitäs jos tehdään ne pihat viikolla? No mikä jottei!

Tällä viikolla siis urakoitiin pihat suurimmaksi osaksi nippuun. Olisikohan kaivuri ollut sen 3 ja puoli päivää tontilla ja alla näkyy saldoa. Viimeinen muotoilu pihaan tehty (on joka tapauksessa mallia flat), multaa varmaan vajaa 100m3, nurmikon siemeniä, raidesepeliä sokkelin viereen, sähkökaapelia ja pergolan pohjaa. Vähän siirreltiin kiviäkin, sen mitä tuolla pikkukoneella sai noita liikkeelle.

Kovasti olen selaillut ruohonleikkureita jo (jota Pee ei oikein tahdo ymmärtää?). Millaisia kokemuksia robottileikkureista? Olen kallistumassa joko Husqvarnaan tai Robomowiin, Saksasta tuntuisi löytyvän muutama sata euroa halvemmalla vielä kun Suomesta. Samalla rahalla ei kovin kummoista ajettavaa leikkuria saa.

Pihavalojen kaapelointia, kaapeliksi laitettiin MCMK 2x2,5/2,5 että saadaan pistorasialle 16A sulake jos on joskus tarve. Hintaero pienempään kaapelliin on marginaalinen, joten ei kannata säästää tuossa. Meillä meni 100m kela tuota kaapelia.

Vuosi sitten ei olisi voinut kuvitellakaan, että meidän takapihalle ajetaan kuorma-autolla. Nyt salaojitus yms yms toimet on kuivattaneet tuota niin hyvin, ettei ollut mitään ongelmaa tuoda multaa suoraan paikalle.

Pergolan pohja. Tai kyllähän tuohon jonkun muunkin voi pystyttää.

Kun koneet oli tontilla niin otettiin samalla tuohon pohjaan 0-32mm mursketta valmiiksi + suodatinkangas alle.

Khh sisäänkäynnin puolelta tilanne.

Etupihaan meille tulee asfaltti, kunhan pikimiehet pääsevät vauhtiin. Halusin noihin reunoihin graniittiset reunakivet. Vähän samanlaisia kuin mitä laitetaan maantielle, mutta vähän ohuempia. Kivet kävin hakemassa yksi ilta Rudukselta, jossa hintaneuvottelu oli helppoa. Alennusta sain 0%, YES! Onneksi oli tuollainen iso auto ja kärry millä hakea. Noin 2000kg oli lastia yhteensä ja aika pohjaan meni jouset mersussa kun trukilla pistää kiveä kyytiin. Jos joku samanmoista meinaa, niin kannattaa rekrytä joku kaveri kaljapalkalla kantamaan ja asettelemaan paikalleen. Yksi kivi on varmaan sellaisen 40-50kg ja pirun teräviä kulmia. Idea on siis, että asfaltti valetaan tuota kiveä päin ja toiselle puolelle jää korotettuna nurmikko. Tein tuohon pitkälle sivulle kiviin 1:100 kaadon valmiiksi, jostain luin että sen verran kannattaa ainakin asfalttiin laittaa että vesi menee oikeaa suuntaan. Linjalanka, metrimitta ja vatuupassi oli ihan hyvät, mutta mietin, että sellainen pyörivä laser olisi ollut poikaa tuossakin hommassa. Jotenkin paljon valmiimmalta tuntuu heti kun pihaan ajaa ja on mullat levitetty ja murskeet tasattu. Vielä kun tosiaan saa sen asfaltin tuohon niin avot.Ajotie tallista katsoen.

Terassikin tuli askarreltua iltahommina tuossa parin viikon aikana. Timpurit sanoi, että kannattaa ruuvata lautoja kiinni kun ne on märkiä. Kahden ruuvin jälkeen tajusin, että miksi. Ruuvin kannat menee tosi nätisti tuonnelaudan sisään kun lauta on märkä vs. jos laudat on kuivia. Joten tästä seurasikin lautojen kastelua tasaisesti koko projektin ajan (jota naapurit ehkä vähän katsoivat pitkään, että nyt se on lopullisesti seonnut).

Tuossa poran vasemmalla puolella on kuivaan lautaan ruuvattu ruuvi ja oikealla puolella märkä lauta.1 kommentti: