maanantai 6. kesäkuuta 2016

DIY: epäsuora valo peilin taakse

Yhteistyöpostaus. Peilit: Lasitehdas, valaisimet ja valaisinsuunnittelu: Winled

Alusta asti haluttiin molempiin WC:iin epäsuoraa valoa peilin takaa. Viime viikolla tuli näidenkin toteutuksen aika. Winledin valaisinsuunnittelija suunnitteli meille sopivat ledinauhat ja laski tehot. Valon sävyksi valittiin 4200K, aika kylmä valkoinen. Toisiksi valoiksi meille tulee roikkuvia Muuto:n E27-valaisimia, joista sitten saa eriväristä valoa ja tunnelmaa jos haluaa.

Vaati vähän päänraapimista, että miten nuo peilit saadaan seinälle kun vastassa on laattaseinä ja peilit haluttiin seinälle ilman kehyksiä. Erinäisten skenaarioiden jälkeen päädyin tekemään rungot peileille rimasta, jota meillä jäi yli. Koko taisi olla 30mm x 45mm. Siihen nuo Epäsuoravalo.fi kautta tulleet valokiskot kiinni liimalla ja led-nauha sinne uraan. Peili on nostamalla tuossa kehikon päällä kiinni. Itse peiliin on liimattu Loctiten lasiliimalla (jonkun sortin pikaliima) ihan perus verhokiskoa ja samasta kiskosta vastakappale sitten tuohon runkoon. Voi säätää sivusuunnassa liuttamalla. Vaikka itse sanonkin, niin aika nerokas tsydeemi!Kiskovirityksiä ja asemointia
IP65-luokituksen märkätilalediä. Haisee ihan epoksille kun pussin avaa.

Muuntaja mahtuu juuri sopivasti tuohon riman päälle peilin taakse. On helposti huollettavissa ja kytkettävissä.Valmis tuote.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti