sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Hälytinjärjestelmä

Sähköjen budjetti meni ainakin tässä kohtaa hälyttimen verran pieleen. Pyydettiin tarjouksia sähköurakoista hälyttimellä ja ilman ja loppupeleissä ajauduttiin karsimaan hälyttimet tarjouksista pois. Tehdään sitten kun on ajankohtaista. No se ajankohtaista oli tuossa n. 1-2kk sitten. Putkitukset yms. tehtiin hälyille ja pari tarjosrundia päättyi siihen, että meille tuli paikallisen lukkoliikkeen kautta DSC:n hälyt. Aika kallis siitä kuitenkin tuli, kun laskee putkitukset, piuhat ja laitteet asennuksineen. Ehkä niin kallis, etten ainakaan itse olisi olemassa olevaan taloon varmaan ottanut.

Miksi hälytin? No varmaan osin siksi, että nyt on mahdollista kerrankin ja saa oikeasti alusta asti suunnitellun systeemin. Vakuutuksista vissiin saa jotain alennusta (?). Ja onhan se ihan kiva ajatus, että uusi talo on jollain tapaa valvottu kun siellä ei olla kotona.

Omia havaintoja taas kerran rakentamiseen liittyen näistä urakkarajapinnoista ja asiakkaalle palvelujen tarjoamisesta:
- ketään ei oikeastaan kiinnosta aktiivisesti tarjota noita systeemejä
- sähköurakoitsijalla olisi todella helppo myydä järjestelmä, jos vain olisi osaamista ja halukkuutta myydä jotain
- kun tilaat systeemin vaikka lukkoliikkeeltä ja otat asennuksen sieltä, niin alkaa taas sama veivaus kuin putmies-IV-asentajat; sähkömies-putkimies; timpuri-sähkäri-putkari; talon pystyttäjät-timpurit jnejne..eli olet käytännössä puhelinvastaaja noiden välissä
- hälyttimien tuotteistus on ainakin isoilla valmistajilla tehty aika kryptiseksi, ettei maallikko osaa netistä oikein helposti löytää sopivaa systeemiä
- kuka neuvoo, että mitä antureita ja ominaisuuksia hälyttimissä on? = mitä voi ostaa?

Ihan hienosti meidän kohdalla tämä lopulta sitten on sujunut kun on saatu nuo perusasiat sovittua. Työ ollut speksien mukaista ja melkein kaikki palikat on jo talossa. Vaatii vaan omaa aktiivisuutta tässäkin asiassa.

Noin nopeasti ajatellen tässä(kin) kohtaa olisi jollekin aika hyvä markkinarako, jos osaa vähän markkinointi ja myyntiä miettiä.

Ei postausta ilman kuvaa, joten laitetaanpa kännykkäräpsy tulevasta ruokapöydästä. Tosin kuvassa on vasta kannet. Teen noihin jalat kun vain ehdin metallista. Tästä projektista lisää myöhemmin.


Kuten Pee kirjoittelikin aiemmin, Ladossa on nyt menossa loppurutistus ja yhtä jos toista valmistuu koko ajan. Heitämpä tuon Canonin reppuun ja räpsin fotoja näin vapun kunniaksi.

1 kommentti: