maanantai 16. toukokuuta 2016

Audion asennusta ja kaapelihommia

Vihdoista viimein löytyi sellainen hetki viikonloppuna, että pystyi alkaa kasaamaan tuota äänentoistoa olkkariin. Tavarat on lojunut laatikoissaan millon missäkin raksan nurkassa. Fiilisteltiin lauantai-iltana myös takkaa oikeastan ensimmäistä kertaa kunnolla. Vaikka puut oli varmaan aika märkiä (raksajätettä), niin kyllä tuossa uunissa teho riittää. Yhden pesällisen kun poltti niin ei muuta oikeastaan kannattanut edes miettiä. Aika kivan pitkään paloi ja komealla liekillä. Tuohon liekkiin varmaan vaikutti sekin, että tajusin nyt käydä avaamassa korvausilmaputken ulkoa. Tuo kolmeen suuntaan näkyvä luukku on aikamoinen tunnelman luoja ja lämpöä antaa kivasti säteilynä.

G3 eteen, G2 taakse ja pienet 6010 menee työhuoneeseen.Genelecin G3:sten mukana tuli Atlaksen huippukaapelit, joten en niihin tehnyt itse kaapeleita tällä kertaa ollenkaan. G2:lle taaksen kuitenkin vedettiin tosiaan ne Cordialin CMK 222 mikkikaapelit aikanaan ja otin tänään härkää sarvista ja kolvailin niihin Amphenolin liittimet paikalleen. Meinasi vähän mennä akrobatiaksi, kun nuo takakaiuttimet on aika korkealla, mutta vähän puristimia, a-tikkaita ja kestopuulankkua niin avot. Tuossa kaapelissahan on valmiina 2 johdinta, mutta tässä käytössä tarvitsin vain yhden, joten taitoin tuon toisen johtimen kutistesukan alle jemmaan (jos joskus tarvitsee = eli ei ikinä). Loppupeleissä mukavan rentoa hommaa, vaatii vaan vähän viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä kolvailla noita. Tuossa Cordialin kaapelissa on se hyvä puoli, että sitä saa valkoisena. Musta kaapeli valkoisella seinällä on aika kamalan näköinen. Virtajohtoja joutuu käydä jostain hankkimassa lyhyempiä noille G2:lle. Nyt nuo johdot on kyllä aika rumasti tuolla telineen ja kaiuttimen välissä. Muuten tuo asennus on aikalailla sitä mitä oli mielessä kun tätä suunniteltiin.Signaalikaapeli just eikä melkein sopiva - virtajohto ei siellä päinkään.

Marantz pääsi kaappiin piiloon. Tehtiin tuo tv-kaluste Ikean Metod-keittiökaapista (kuten meidän khh-kalusteetkin). Se on seinästä irti jonkun verran ja päissä on ovet tekemässä tuon valeseinän, niin jää johdoille tilaa taakse. Samalla voi laittaa nuo vahvarit, Sonokset yms yms tuonne kaappiin ilman, että niistä alkaa ylilämpösuojat raksua. Tuohon tason päälle laitetaan vielä koivuvaneria ja sitten tuokin kaluste alkaa olla valmis.Loppuun vielä koirakevennys tyyliin - does your dog match your interior.

Nuo rumat mustat kaapelit menee vielä seinän sisään piiloon kunhan käyn ensin ostamassa pidempia johtoja jostain.

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin ja taloon! <3

    VastaaPoista
  2. Joutuuko vahvarin kaapin ovea pitämään auki vahvaria käytettäessä vai käytätkö sitä jonkun sovelluksen kautta tai tv:n kaukosäätimellä?

    VastaaPoista