torstai 27. elokuuta 2015

Treffejä keittiötoimittajien kanssa

Kirjoittelinkin jo aikaisemmin siitä ihanasta keittiöstä, joka lopulta tilattiin, mutta ajattelin jakaa vielä kokemuksiamme myös muista keittiötoimittajista. Lista ei ole pitkä, koska meillä oli alunperinkin todella selkeä kuva etsimästämme keittiöstä emmekä siis kokeneet tarpeelliseksi laskettaa tarjouksia "ihan kivoista" malleista.

Kun Latomme pohjakuvasta laitettiin kolmas versio työn alle, totesi Kannustalon edustaja Ari Heponiemi, että nyt kannattaisi alkaa miettiä keittiötä ja muita kiintokalusteita ihan tosissaan ja käydä piirrättämässä muutamat kuvatkin. Kun talo on olemassa vasta paperilla, on muutoksia vielä helppo tehdä. Seinien siirtely onnistuu helposti eikä jää sitten myöhemmin harmittamaan, kun joku kalusteratkaisu ei mahdukaan sille suunniteltuun paikkaan. Ja tässä vaiheessa muutokset olivat tietysti vielä ilmaisia. Otimme siis neuvosta vaarin ja varasimme suunnitteluaikoja keittiötoimittajille.

Ensimmäisenä kävimme Pirkkalan Kvik-myymälässä. Tapaamisesta jäi hyvä fiilis. Keittiösuunnittelija kertoi meille ihan rehellisesti erilaisista ratkaisuista ja niiden toimivuudesta eikä yrittänyt vain myydä kaikista kalleinta vaihtoehtoa. Meille tuli sellainen olo, että hän ihan tosissaan halusi löytää meille parhaan kokonaisuuden. Hyvännäköiset kuvat keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta saatiinkin ja mukavaa Kvikin palvelussa on juurikin se, että kuvat sai kotiin mukaan.

Kvik Mano

Toisena oli vuorossa Keittiömaailma. Täällä myyjältä tuli todella hyviä pointteja liittyen keittiön toiminnallisuuteen. Huomasimme, että tässä hommassa on selvästi paljon sellaisia juttuja mitä ei itse osaa miettiä. Meillä oli ainakin omasta mielestämme ihan hyvä näkemys keittiön suunnittelusta ja eri toimintojen sijoittelusta, mutta aina sitä vaan oppii jotain uutta kun juttelee ammattilaisten kanssa. Saimme sovittua seuraavan palaverin vasta parin viikon päähän ensimmäisestä, koska meillä oli (taas) reissuja tiedossa. Toisessa tapaamisessa kävimme läpi suunnittelijan meidän toiveidemme mukaan tekemiä suunnitelmia. Valitettavasti näistä treffeistä ei jäänyt meille kummallekaan kovin hyvä fiilis. Myyjällä oli ehkä huono päivä tai muuta vastaavaa, mutta tunnelma oli ainakin kireähkö koko tapaamisen ajan. Emme myöskään pitäneet hiukan tyrkyttävästä ja kilpailijoita mollaavasta myyntityylistä. Jos omasta valikoimasta ei löydy jotakin tuotetta, ei se tarkoita että kyseinen tuote olisi täysin turha tai huono. Hyviä toiminnallisuuteen liittyviä huomioita saimme jälleen kuulla, mistä plussaa, mutta Keittiömaailman mallistojen tarjoamat visuaaliset vaihtoehdot eivät meidän kriteereitä täyttäneet. Haluamme mahdollisimman yksinkertaisen ja eleettömän näköisen keittiön, eikä tämä vaan tuntunut onnistuvan Keittiömaailman tuotteilla. Hinnallisesti Kvikin ja Keittiömaailman ratkaisut olivat aika tasoissa.

Keittiömaailman A La Carte Festa

Kävimme myös Ikeassa omatoimimatkalla, koska sinisen talon mallistostakin löytyy vetimetön mattavalkoinen vaihtoehto. Hoidimme piirtämishommat suunnittelukoneella itse, vaikka Ikeastakin toki saisi varattua suunnitteluajan. Tässä vaiheessa olimme jo aika pahasti koukussa Kvikin Manoon ja halusimmekin lähinnä laskea millaisen hintalapun unelmiemme keittiö Ikean tuotteilla saisi. Hintaeroa toki tuli eikä suihkaan Kvikin hyväksi, mutta valitettavasti Ikean vetimettömässä oli samat puutteet kuin muidenkin toimittajien. Ulkonäöllisesti olisimme saaneet täältä kyllä lähes identtisen keittiön Kvikin kanssa.

Ikea Voxtorp

Näiden kolmen lisäksi Jii kävi piipahtamassa myös Topi-keittiöillä ja selasimme ahkerasti mm. Puustellin kuvastoa sekä sivuja. Lähes jokaiselta keittiötoimittajalta toki löytyy nykyään vetimetön mattavalkoinen ovimalli, mutta kuten jo aikaisemmassa keittiöpostauksessa kirjoitin, Kvikin Mano tuntui parhaalta käteen. Vetimettömien ovien ja laatikoiden uralla on todellakin suuri merkitys käytettävyyden kannalta, varsinkin kun myös jääkaapin ja pakastimen haluaa täysin vetimettömien ovien taakse. Kannattaa siis käydä kokeilemassa erilaisia vaihtoehtoja ja miettiä miten kaikki toimii käytännössä. Nyt toivotaan vaan, että meidän valinta osui oikeaan ja unelmakeittiömme on unelma myös arjessa.

Kuvat toimittajien sivuilta paitsi Ikean kuva Pinterest.

3 kommenttia:

 1. Meillä oli edellisessä kodissamme Kvikin Manot sekä keittiössä että kodinhoitohuoneessa ja olimme hyvin tyytyväisiä kalusteiden laatuun. Toimituksessa oli tosin useita puutteita ja sen myötä reklamoitavaa, lisäksi tavaraa tuli vähän milloin sattui. Esimerkiksi joidenkin kodinkoneiden kohdalla saimme puhelun kuljettajalta 20 min ennen kuljetuksen saapumista, että olemmeko kotona vastaanottamassa tavaraa. No emme tosiaan olleet, koska edes toimituspäivästä ei ollut tarkempaa tietoa tätä soittoa ennen ja meillä olisi mennyt yhdensuuntaiseen työmatkaankin jo tunnin verran. Tämä oli tosin Espoossa ja kahdeksen vuotta sitten, joten toivottavasti asiat ovat muuttuneet parempaan. Päädyimme tällä kertaa taloa rakentaessa kuitenkin Giganttiin ja valkoiseen vetimettömään Epoq-keittiöön. Yksi painava syy oli se, ettei keittiömyyjää meinannut millään saada kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Toivotaan, että meillä hyvät palvelukokemukset jatkuvat vielä toimituksen koittaessakin. Ainakin tähän asti ollaan tosiaan oltu tyytyväisiä nimenomaan palveluun ja se painoi vaakakupissa tuotteen lisäksi aika paljon.

   Poista
  2. Hyvään palveluun kannattaa tarttua, kun sitä on tyrkyllä. Ja pitää kiinnikin. Valitettavan paljon on tyrkyllä kaikenlaista "on niin vaikeeta" raksaäijää ja takakireää myyjää, että ei kannata omia, rajallisia voimavarojaan uhrata rakennusprojektissa niihin piiruakaan enempää kuin on pakollista :) Me valitsimme omaan kotiimme Keittiömaailman keittiön, mutta tosiaan vedikkeettömässä ajatuksessa se ei olisi ollut meilläkään ykkönen - pienillä käsillä etenkin integroitavien kylmälaitteiden ja tiskarin kanssa pitää tartuntaurasta saada riittävän tukeva ote, ettei ala harmittamaan vuosien käytön aikana.

   Poista