sunnuntai 2. elokuuta 2015

Laattoja, laattoja, laattoja...

Ekaa kertaa laattakaupassa vierailtuamme päämme olivat aivan pyörryksissä. Vaihtoehtoja oli yksinkertaisesti aivan liikaa eikä Laattapisteen myyjästä ollut juurikaan apua. Onneksi tapasimme tämän jälkeen Kirsi Valannin, joka auttoi meitä pääsemään laattaähkyn ylitse ja löysimme jonkinlaisen linjan, jonka mukaan edetä. Laatta-ajatuksemme ovat varmasti monen muun kanssa samanlaisia ja niitä voi helposti kuvata yhdellä sanalla: harmaa. Tai voidaan ehkä sanoa, että nämä ajatukset ovat enemmän minun ja Jii on vähitellen taivuteltu samalle linjalle. Valanti auttoi aika paljon tässä ylipuhumisessa, koska myös sieltä tuli hyväksyviä nyökkäyksiä harmaan eri sävyille. Enkä siis missään nimessä halua täysin hiirenharmaata kotia vaan väriäkin saa ja pitää olla, mutta neutraali pohja antaa mielestäni paljon enemmän vapauksia sitten vaikkapa tekstiilien käytössä. Ja harmaatahan on vaikka minkälaista! Se kävi hyvin ilmi, kun kävin parissa laattakaupassa Tampereella, RTV:llä ja Pukkilassa. Harmaus ei tule rajoittumaan pelkästään laattoihin, mutta keskitytään nyt niihin tässä postauksessa.

RTV:lle varasin ihan laattasuunnitteluajan ja huomenna pääsenkin näkemään vähän paremmin heidän valikoimaansa. Seuraavat kuvat siis Pukkilasta ja pahoittelen jo etukäteen puhelinräpsyjen heikkoa laatua. 

vasen: Factory (30x30cm) / oikea: Cementi (jos muistan oikein)

Näistä tuohon oikeanpuoleiseen ihastuin aika pahasti, mutta valitettavasti sitä on saatavissa vain tuossa yhdessä koossa. Tässä alla olevassa Pinterestistä löytyneessä kuvassa on aika hyvä esikuva meidän etsimille laatoille. Isoja, melko betonimaisia ja pienellä saumalla. Tällaisia etsimme siis eteinen-keittiö -alueelle. 


ylävasen: Tobago / yläoikea: Natura hexagon-laatta/ alavasen: en valitettavasti muista mikä tämä on... / alaoikea: EC1 struktuurilaatta

Noita betonimaisia lattialaattoja löytyy vaikka kuinka ja ne näyttävät kuvissa melko samanlaisilta keskenään, mutta katselin toki myös vähän erikoisempiakin vaihtoehtoja. Näitä voisi kuvitella efektiseiniksi tai tuota metallista mosaiikkilaattaa esimerkiksi kylpyhuoneeseen suihkujen alle. Tummanharmaa hexagon-laatta on ollut etsinnässä melkein siitä asti, kun tähän projektiin lähdettiin, mutta sitä ei olekaan ihan helposti saatavilla. Laatan pitäisi olla tarpeeksi suuri, mieluummin about 20x20 cm ja tähän mennessä löydetyt ovat lähempänä kymmentä senttiä. Olen kehittänyt tästä jo sen asteisen pakkomielteen, että en varmasti luovuta ennen kuin löydän juuri oikeanlaisen. Alla näette Pinterest-kuvan, joka tämän aiheutti.


Minä. Haluan. Tuon. Seinän. Meidän. Vessaan. Jos jollain on sisäpiiritietoa laatoista, niin olettehan ystävällisiä ja kerrotte mistä tuollaisia saa. Värisilmässä on ilmeisesti myynnissä uusi Rewind-laatta, joka ainakin kuvissa on aika lupaava. Pitää yrittää ehtiä vierailla heidänkin liikkeessään joku päivä...

Ja sitten vielä villikortti. Tähän ei Jii varmasti suostuisi, mutta katsokaa nyt kuinka ihanaa kimallusta! Tällä saisi aika hyvät hollywood-fibat pikkuvessaan sen "leffatähti"-peilin kanssa. Taitaa jäädä ajatuksen tasolle.


3 kommenttia:

 1. Ootteko ABL:n laattoja katelleet? Meillähän on tuo 20x20 vastaava laatta khh:ssa, mustana ja valkoisena, luulis löytyvän myös harmaana....

  VastaaPoista
 2. http://kauppa.varisilma.fi/keraamiset-laatat/
  Tuolla oli kivoja kuusikulmaisia laattoja isommassakin koossa.

  VastaaPoista
 3. Kurkkaapa näitä: http://www.aveo.fi/shop/fi/marrakech-design/569-mormors-kok.html

  VastaaPoista