maanantai 10. elokuuta 2015

Maapohjan murskaus

Niin ja koirakin karkasi tuossa illalla. Voi morjes taas. Jäsen Koo säikähti sitten ruohonleikkuria ja veti itsensä paniikissa pannasta läpi. Seuraavat puoli tuntia sitten metsästinkin koiraa tuolta pitkin naapureiden pihoja ja toivoin vaan ettei se juokse auton alle. Koo on todella nopea ja ketterä, ihmiskäden liikenopeus ei riitä saamaan siitä kiinni vaikka se olisi alle metrin päässä vieressä jos koira ei halua antaa ottaa kiinni. Johdattelin sitten Koon tuohon läheiseen puistoon ettei se jäisi auton alle ja sieltähän löytyi lapsiperheitä piknikiltä. Arvaatte varmaan kuka sitten meni sinne pomppimaan ja minä perässä Koota pyydystämään, Äl toisessa hihnassa. Sellainen episodi ettei noita enää kiitos. Onneksi oli mukavia ja avuliaita ihmisiä ja he auttoivat minua tuossa epätoivoisessa hommassa.

Koon perässä juostessa tuossa puistossa tuli kyllä eittämättä välähdys mieleen tulevan talon takapihasta ja siitä aitauksesta mikä sinne rakennetaan. Siis todellakin rakennetaan, tuota koiraa ei saa mitenkään kiinni jos se ei halua antaa kiinni.
Edellisestä aasinsillalla pääseekin päivän aiheeseen. Tontillakin vähän tapahtuu taas. Tänään ajeli murskausmies traktoreineen paikalle. Soitin vielä varmistuksen aamulla, että olethan tulossa ja siellähän mies oli vielä öljyjä vaihtamassa. Yritti, että jos huomenna. Sanoin että mitenkäs kun sovittiin viime viikolla että tänään ja meillä seisoo tuo kaivurikin tuossa odottelemassa. Traktorisetä oli kolmen maissa ilmestynyt tontille ja hyvää jälkeä tulee. Kävin duunin jälkeen vielä katsomassa miten menee ja silloin näytti tuolta.


Vinkkinä voin sanoa, että kannattaa tilata ja etsiä tällainen urakoitsija valmiiksi kun kaivurimiestä etsii. Jos siis yhtään epäilee että saattaa tarvita. On nimittäin aika kiven alla tiedot urakoitsijoista ja aikataulut sitäkin tiukemmat kesällä. Hakusanoina kannattaa käyttää "pellon raivaus", "raivion/pellon teko", "traktori murskaus" jne yhdistelmiä. Meillä kävi Kalevi Osara, Sastamalasta ja traktori oli iso Case ja perässä oli Meri Crusher:n murskain. Hintakin oli mielestäni ihan kohtuullinen, 150e/h+alv + siirrosta 65e/h yhteen suuntaan.Tuo murskain siis silppuaa kaiken (kyllä, kivetkin) n. 25-30cm syvyydeltä ja tekee maasta todella kuohkean. Meillä ajatus on, että heti huomenna aamulla aletaan kuoria tuo pintamaa tuosta pois ja kasataan se jemmaan tuonne tontin takaosaan ensi kevään pihatöitä varten. Tuolla maalla muotoillaan pihat ja päälle varmaan otetaan pieni kerros ruokamultaa mihin sitten heinäsiemenet. Ilman tuota murskausta tuo pintamaa olisi mennyt vähän hukkaan, kun sitä ei olisi voinut käyttää oikein mihinkään suuren oksa/risu/kanto määrän takia. Sää suosii nyt ja tonttilla maa on kuivunut tosi hyvin.

Niin ja tänään piti kaiken tiedon mukaan olla rakennuslupakokous, mutta ei ole vielä ainakaan kuulunut mitään. Katsotaan meneekö taas 3 päivää ennen kun tieto tavoittaa meidät, että miten kävi. Ja sitten perustusten rakennekuvatkin tuli tänään, joten on tässä taas askel menty eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti